Sunday, July 31, 2011

ARJUNA BROOCH & CROWN BROOCH

Assalamualaikum kwn2 sume....
Spt yg ktorg jnj'n sblm ni, ktorg akn update & upload koleksi2 terbaru ktorg. Alhamdulillah, setakat ni sambutan cukup menggalakkan. Okeylh, skrg ni korg tutup mata... Mesti korg bdebar2 kn? Conform korg teruja & suke sgt2... Ktorg persembahkan koleksi ktorg... Korang bolehlah JAMU mata korg... (erm...bkk r mata 2...hehehe..)

ARJUNA BROOCH
Koleksi ini agak MEWAH dengan design yg SIMPLE. Hiasan batu berwarna (merah, hijau & hitam) di tengah2 manakala ianya di kelilingi oleh diamond yg bkilauan serta menambahkan lagi KEANGGUNAN si pemakai.
Code : QM0010 (red)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0010 (green)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0010 (black)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0010
Colour : Red, Green & Black
Price : RM 8.00 / unit

CROWN BROOCH
Brooch ini menampilkan ciri2 yg UNIK dimana ianya turut DILENGKAPI dengan batu berwarna. Design kali ini seakan-akan menggambarkan mahkota yg KLASIK. Ianya ssuai di gayakan dgn pelbagai cara mengikut CITARASA pemakai itu sndiri. Brooch ini bukan sekadar CANTIK DIPANDANG malah BERGAYA & MENAWAN apabila di padankan.
Code : QM0011 (black)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0011 (soft pink)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0011 (purple)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0011 (white pearl)
Harga : RM 8.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0011
Colour : Soft Pink, Black, White Pearl & Purple
Price : RM 8.00 / unit
Apa yg korg tunggu lagi. Dapatkan ia sementara stok masih ada. Ktorg yakin korang akan BERPUAS HATI dengan koleksi ktorg ini. DAPATKAN SEKARANG!!!!



Thursday, July 28, 2011

SELAMAT DATANG BULAN RAMADHAN....

Assalamualaikum...
Maaf  agak lama tak update blog. Ktorg busy skit sbb perlu agih2'n sume order & nk kemas'n koleksi br ktorg. Insya Allah, dlm masa tdekat ni ktorg akn upload koleksi tbaru ktorg. Lebih GEMPAK & BGAYA!!!
Erm..just tggl 3 hari lagi sblm semua umat islam menunaikan ibadah puasa. SELAMAT DATANG BULAN RAMADHAN... Ktorg btl2 excited & bdebar2 menanti bulan yg penuh keberkatan ini. Alhamdulillah, kt sume masih berpeluang menyambut & menemuinya lg.
Okeylh, kat sni ktorg attach skit info bkaitan BULAN RAMADHAN. Semoga sedikit sebanyak dpt beri panduan utk korg sume.

  • NIAT BERPUASA RAMADHAN.
نويت صوم غد عن أداء فرض شهررمضان هذه السنة لله تعالى .
Ertinya : Sahaja aku puasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.
  • DOA KETIKA BERBUKA PUASA.
اللهم لك صمت وبك آمنت وعلى رزقك أفطرت برحمتك ياأرحم الراحمين.
Ertinya : Ya Tuhanku keranamu jua aku berpuasa dan denganmu aku beriman dan di atas rezekimu aku berbuka dengan belas kasihanmu Ya Allah yang amat mengasihani.
  • KELEBIHAN BERPUASA.
Ibnu Hajar dalam mengulas Sahih Bukhari telah menyenaraikan beberapa kelebihan puasa, yang antara lainnya ialah:
  • Menuruti sunnah;
  • Membezakan diri dengan Ahlul Kitab;
  • Menambah kekuatan untuk beribadat;
  • Meningkatkan keikhlasan dalam beribadat;
  • Menghilangkan perasaan marah yang diakibatkan oleh kelaparan dan
  • Mendapat peluang untuk mengingati Allah dengan berzikir dan berdoa.
  • BERSAHUR.
Bagi mereka yang bersahur Allah SWT akan memberi keuntungan yang berlipat kali ganda. Selain daripada memperolehi kekenyangan dan kekuatan untuk mengerjakan ibadat puasa pada sebelah siangnya, mereka juga akan memperolehi berkat yang diturunkan pada sepanjang hari mereka melaksanakan ibadat tersebut.

Namun, kita tidak digalakkan untuk mengambil terlalu sedikit atau terlalu banyak makanan pada waktu sahur. Memadai dalam anggaran yang secukupnya bagi membantu untuk mengerjakan puasa pada keesokan harinya kerana pengambilan makanan yang terlalu banyak atau sikit pasti akan menimbulkan rasa kurang selesa. Sebaik-baik sahur yang dianjurkan ialah dengan memakan buah kurma atau tamar. Bersahur dengan memakan kurma adalah sebahagian daripada sunnah Nabi, justeru jika kita mengamalkannya, Allah SWT akan memberikan pahala sebagai ganjaran.

Seandainya keletihan menimbulkan kesukaran untuk bersahur, Rasulullah SAW menganjurkan agar tetap mengambil sebiji kurma ataupun memadai dengan seteguk air untuk mengisi perut.

Waktu sahur yang paling afdhal ialah pada waktu menjelang Subuh, iaitu kira-kira 10 atau 15 minit sebelum bilal melaungkan azan Subuh. Rasulullah SAW juga pernah bersabda bahawa waktu bersahur itu adalah bersamaan dengan bacaan 50 ayat suci Al-Quran.

  • AMALAM-AMALAN DI BULAN PUASA.
# Mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.
# Menempah pakaian untuk Ramadhan.
# Niat puasa sebulan pd permulaan Ramadhan.
# Hendak tidur bacalah 4 ayat terakhir Surah Al Kahfi supaya dapat bangun malam.
# Berazam melakukan Terawih 20 rakaat (bukan 8 rakaat)
# Bertadarus secara bersemak (bukan sendirian)
# Solat berjemaah setiap waktu.
# Solat jemaah di masjid/surau.
# Amalkan Qiyamulail walaupun pendek.
# Sahur diwaktu akhir.
# Sahur - utk mengelakkan makanan tidak hadam elakkan makanan pedas dan tutup sahur dengan air susu.
# Mandi Janabat sebelum Imsak.
# Kurangkan tidur.
# Tunaikan Solat sunat fajar (Solat Sunat Subuh)
# Tunaikan Solat Dhuha.
# Tidur waktu cuti (satu jam sebelum Zohor)
# Tunaikan solat Rawatib.
# Jaga pacaindera.
# Elakkan gosok gigi pada waktu petang.
# Hadiri majlis ilmu.
# Buat baik pada ibubapa.
# Isteri hendaklah taat pada suami.
# Banyakkan bersedekah.
# Berbuka dengan 3 biji kurma dan air yang belum dipanaskan oleh api.
# Berbuka bersama orang tua.
# Jemput tetamu berbuka.
# Kurangkan berat badan.
# Banyakkan i'tikaf di masjid (lelaki sahaja)
# Baiki hubungan suami isteri.
# Baiki hubungan jiran.
# Isteri jauhi daripada keluar memakai mekap & perhiasan.
# Elakkan berbelanja berlebihan.
# Kuatkan kesabaran.
# Banyakkan selawat, istighfar, bertasbih.
# Berazam beramal (pada malam Lailatul Qadar)
# Mengejut anak dan isteri di malam Lailatul Qadar.
# Elakkan menonton TV yang mengandungi nafsu.
# Elakkan mendengar radio berunsur hiburan.
# Berdoa dengan nada lembut dan merayu.
# Jauhkan bercumbu dengan suami/isteri.
# Mendoakan ibu bapa samada hidup atau yang meninggal dunia.
# Melazimkan solat waktu.
# Elakkan sebelum berbuka bersiar-siar yang menjadikan pandangan liar.
# Elakkan banyak berhutang.
# Melepaskan perasaan sedih melepaskan Ramadhan ditakuti tidak bertemu lagi dengan Ramadhan akan datang.
# Tunaikan zakat fitrah. 
 
 
 
Ktorg harap info ni boleh jadi salah satu sumber rujukkan korg sume. Dan ktorg di qasehmuslimah-munirah jg ingin ucap'n SELAMAT MENJALANI IBADAH BERPUASA buat semua muslimin & muslimat... Semoga PELUANG yg diberikan kepada kt ini kt penuhi dengan kebaikan semaksimum nya...

Monday, July 25, 2011

BOLA.... BOLA....BOLA....

Salam sume... Pekaba?
Sekarang ni mmg HEBOH tentang BOLA...paling latest & hangat skrg ni psl perlawanan HARIMAU MALAYA vs SINGAPORE... Aku ader tgk juga semasa perlawanan di Singapore tempoh hari. Pada separuh masa pertama kita agak ketinggalan dengan 1 - 4...!!! Aku agak frust tp ttp juga bersemangat utk menyaksikan sehingga akhir perlawanan. Masuk je separuh masa ke 2, alhamdulillah ader jugak PENGUBAT... Terpukul jgk lah team lawan dengan semangat & kesungguhan pasukan kita! Walaupun kita ketinggalan dengan 3 berbalas 5 tp aku tetap TABIK SPRING dengan team HARIMAU MALAYA... Korg mmg TERBAIK r!!! (lain mcm je aku 'angkat' dieorg ni...tp ini ikhlas dr hati...hehehehe)
1st time aku jejak kaki ke stadium ketika aku masih lg menuntut di UiTM Seri Iskandar, Perak Darul Ridzuan. Itupun aku pergi bertemankan suami aku, adik ipar & kwn2 dieorg. Seronok smpi xingat dunia!!! Lps 2 aku jd gian lak ngan BOLA SEPAK... Sblm 2 aku just rilex2 je bab bola tp bl dh di galakkan oleh suami aku, trs on je... Pantang dengar psl bola...hehehehe... Lebih2 lg suami aku mmg GILA BOLA juga. Dia ader team FUTSAL sndiri. Mn2 ader games, kat sna r ader team die. Sll gak aku join dieorg ke futsal (tp just jd pom2 girl je... yg pntg aku enjoy ngn games 2...kdg2 jd tukang kutuk & batu api gk...hehehehe) 

bergaya kn HERO-HERO rakyat Malaysia ni... i like!!!
 Suami aku ader beli 1 sweater kuning ni. Mlnya kami nk kongsi, bergilir2 pakai r tp nmpk gayanya xdapat r (saiz aku terlalu comey utk pakai bj 2...huhuhu).
Sll aku dgr org tanye, apa yg seronoknye bola ni. Buat apa kjr bola yg 1 tu, buat penat bdn je..! yg penyokong lak dok terjerit2 ntah pe2, wat sakit tekak je... Tp sbnrnya dieorg xtau, ader kepuasan kat situ. Aku rs tension & tekanan aku 'lepas'! Lain org, lain citarasanya kn...

ni aku ngn adik2 aku (dr kiri AQIM, ADIK, AKU & IWAN) hensem x?




aku ttp nk tnjk PEACE... tabiat kot!


ni konon2 ala2 candid r...



sejuk ati aku bl tgk gmbr ni... sweet!!!


hensem2 sume ek...



aku naik 1 tangga br sama level ngan suami aku...
Ni sume gmbr2 yg kami ambil time kami tgk Malaysia vs Myanmar kat Stadium di Kelantan pada 18 June 2011. Happening giler...!!! Walaupun dlm keadaan hujan lebat tp itu sume tak patahkan smgt kami... SEMANGAT!!!
Tp dlm smgt2 tu, aku hilang smgt skit bl tgk dua org bdk yg dok dpn aku makan ayam grg. Terliur aku di buatnye. Dh r hujan, perut lak tiba2 'menyanyi' mnta di isi. nasib baik mak bdk 2 ader kat situ gk klu tidak mmg 'selamat' r ayam grg bdk2 tu...dugaan...itu r kata suami aku...hehehehe...
28.07.2011, hari Khamis ni penentu kelayakan Malaysia ke peringkat seterusnya sblm layak sepenuhnya ke Piala Dunia 2014... aku berdebar2... tp ttp bersemangat & berkeyakinan dgn pasukan HARIMAU MALAYA...chayok3x...
Yg pntg, kt bdoa yg tbaik utk pasukan kt. Menang kalah adat permainan... Jgn time menang je kt sokong, time kalah kita dok kutuk2. Ingat xpenat ke bkejar2 dlm padang tu selama 90 minit! penat ooo.... bl tjatuh, trs bangun...pas2 bkejar2 lg! Klu aku r, bguling2 kat dlm padang, xpn trs je wat pengsan. Tak mampu aku nk btahan camtu...
Matlamat dieorg pn nk menang & cb berikan yg TERBAIK. So, kt haruslah hargai sumbangan dieorg. Kita biarkan singa mndengar dgn gerun HARIMAU MALAYA MENGAUM...
Buat yg terbaik Harimau Malaya. Kami rkyt Malaysia sntiasa MENYOKONG sepenuh hati!!! Doa & smgt kami sntiasa bsama kalian...

Saturday, July 23, 2011

BROOCH ARORA & BROOCH LUXY

Assalamualaikum....
Bulan Julai 2011 dh hampir smpi ke penghujungnya. Rasa begitu cepat masa berlalu. Begitu juga dengan koleksi ktorg ni. Jualan bagaikan PISANG PANAS...!!! Sambutan dari peminat brooch agak memberangsangkan. Terima kasih semua yg support ktorg...
Okeylh, ini juga koleksi terbaru dr ktorg. Tak sempat upload dlm blog lg dh ader yg buat tempahan. Design brooch ini mmg CANTIK, korg tidak rugi memilikinya. Ssuai di gayakan dengan tudung biasa, selendang mahupn tudung2 lain yang berlambak di pasaran kini...
Tunggu apa lg??? Dapatkan lh dr kami sebelum ia FULLY BOOKED...

BROOCH ARORA ini mempunyai 2 warna kristal yg cantik iaitu HITAM & SWEET PINK. Apabila di padankan bsama tudung mahupun selendang, ia akan menampakkan seri kepada si pemakai. Brooch ini SIMPLE & memberikan AURA yg sedap mata memandang...
Code : QM0007
Warna : Hitam & Sweet Pink
Harga : RM 6.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

BROOCH LUXY pula nampak MEWAH dengan design yang tersendiri. Ssuai di kemaskan di dagu, sisi tudung, bahu dan juga belakang. Design ini antara yg paling PANAS & mmg MENDAPAT SAMBUTAN yang menggalakkan. Utk menghadiri ke majlis2 formal & tidak formal, brooch ini adalah pilihan yg TEPAT.
Code : QM0008
Harga : RM 10.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

Apa yang korg tgg lg??? Ktorg yakin korg akan berpuas hati dengan kualiti koleksi2 ktorg. Jangan bertangguh lg, buatlh pesanan kpd ktorg. Jangan tgg smpi stok kehabisan. PELUANG KEEMASAN ini hanya utk korg...

TERLALU ISTIMEWA....

Salam & pekaba sume...
Hari ini just nk rilex'n kpl. Dh 4 hari dok pening ngadap auditor. Kelam kabut di watnye... Rp2nya byk pkara lg yg ktorg ter 'miss' dlm akaun... Biasa r kn, akaun ni kdg2 seronok (itu pn klu sume dpt jwb...) tp kdg2 pening kpl... Mesti abg2 auditor tu pn pening kpl gk! Kecian dieorg, sabar je ek... Yg pntg empat2 auditor yg dtg 2 peramah, bleh btolak ansur & PALING2 PENTING dieorg 'jambu'!!! (ish...ingt skit eira, awk 2 dh kawen...)
Smbl2 dok explore netbook ni, tiba2 teringin lak tgk gmbr2 yg btimbun dlm hardisk ni. Family & suami aku sll ckp aku ni giler kamera. Pantang ader kamera, alamatnya adalah aku terselit kat mn2. Lbh kurg mcm dpt nmpk ibu jari tangan pn jadilah...hehehe... Dh tu nk wat camne, sume tu spontan! Telinga aku ni mmg cpt skit 'tangkap' klu ader yg nk ambik gmbr!!!
Oklah, utk tatapan korg sume. Aku selitkn r skit gmbr2 aku & family aku. Family aku xramai pn. Aku 8 beradik + mak + abah + abg ipar + ank buah = 12 orang. Family suami aku ramai, die 3 beradik + ibu + ayah + opah + kakak ipar = 7 orang!!! hehehe... InsyaAllah, ader rezeki nnt aku pn teringin nk tmbh bilangan family aku ni...hehehehe...

gmbr ni time majlis kawen aku kat Kelantan. Mmg happening r... Aku rs happy sgt2... Aku rs aku cantik sgt2 hr 2 (bertuahnya suami aku...hehehe)!!! Aku suka melaram mcm2, pkai bj cantik2, make-up cantik2, sume org nk bgambar ngan aku. Ikutkan hati aku xnak tggl'n bj 2, xnk pulang'n bj 2 kat mak andam. Aku sggp maintain je mcm 2 tp apalh daya diri ini, e2 bj pinjam! Dpt merasa jd cinderella utk 1 hari je...xpelh, jnj dpt merasa!


Ini lh family br aku... Alhamdulillah, sume org happening + 'gila-gila'... xprnh sunyi rumah, ader je citer tbaru... ader je yg nk dbahas'n... yg pntg happening!!!

ni gmbr aku & suami aku. Ktorg jln2 kat Pulau Pangkor.
time ni aku posing ala-ala malu2 skit...poyo je kn...
time ni aku dh stat poyo blk... tp aku suke gmbr ni, SWEET!!!
erm...byk dugaan kami bdua. Dr ml2 knal hgg lh kami slmt di satukan. Itulh membuat'n aku xprnh menyesal kenal suami aku & terima lamaran dia. Dia mmg llaki yg bleh bsama aku utk sm2 ssh, sm2 sng! Aku sll bdoa smg kami sntiasa kuat utk bdpn ngan sume dugaan. Aku yakin, smkin byk dugaan kt tempuh smkin besar rezeki DIA nk kurniakan pd kt... (tiba2 lak aku rs sebak...) Korg sume doa'n KEBAHAGIAAN kami ek...
Okey lh, aku dh mengantuk. Nnt aku smbg blk citer2 aku. Korg lak, smbl2 bc citer aku ni, smbl2 order koleksi-koleksi aku ek... Sume yg TERBAIK dr yg terbaik... KUALITI gerenti tip top punye r...
Thanks sbb sudi dgr citer aku... wsslm

Thursday, July 21, 2011

PIN RANTAI GYPSI

Assalamualaikum....
Alhamdulillah, ader juga peluang utk ktorg upload & update blog. Setakat ini jualan brooch bertambah baik, permintaan semakin bsilih ganti. Koleksi QasehMuslimah-Munirah semakin di kenali.
Okey lh, kt tggl'n yg itu. Kali ni ktorg nk perkenalkan lg buah tangan dr ktorg. Koleksi TERKINI & TERBARU... Seperti biasa, walaupun brooch ini SIMPLE tp tetap nmpak MEWAH & yg penting ADA GAYA... hehehe...
So, jgn lepas'n peluang ini. Ktorg berikan korg PELUANG TERBESAR utk mendapatkan koleksi ini... Ktorg menanti pesanan dr korg...

Code : QM0009 (Brown)
Harga : RM 12.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

Code : QM0009 (Green)
Harga : RM 12.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0009 (Blue)
Harga : RM 12.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

Amacam, cantik kn... Mmg BERGAYA... Korg pasti TERUJA... Yang memandang nnt pasti TERGODA!!! Jangan TUNGGU lagi, dpt'n koleksi dari ktorg dengan SEGERA...!!!

Tuesday, July 19, 2011

SIMPLY DIAMOND

Salam...
Maaf kerana agak lewat ktorg upload brooch hari ini. Agak sibuk dengan kerja seharian. Okey, ini pula adalah antara brooch yang begitu PANAS di pasaran. Bukan sbb panas dgn gosip tp panas menjadi rebutan ramai... Memang tidak menang tangan ktorg menerima pesanan dari pelanggan-pelanggan ktorg. Reka bentuk brooch ini membuatkan si pemakainya kelihatan sweet, comel, simple dan bgaya. Ktorg pasti korg tidak kecewa jika memilikinya.... Untuk apa tgg lg, jadilah antara org yang TERAWAL memiliki koleksi ini...!!!!


Code : QM0003
Harga : RM 6.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

Code : QM0004
Harga : RM 6.00 / unit
Status : FULLY BOOKED
Code : QM0005
Harga : RM 6.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

Code : QM0006
Harga : RM 6.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

***psssttt : harga ni leh nego lg kalau order lebih dr 2... hehehee


Okeylh, smpi sni dl... InsyaAllah, sedikit demi sedikit ktorg upload lg brooch yg lain. Kalau korg berminat, bolehlah ORDER... jgn malu2... Order CEPAT-CEPAT... trimas krn luangkan ms korg utk ktorg & trimas jgk sbb support ktorg... 
have fun choosing....
thanks... :o)

Monday, July 18, 2011

LEAF BROOCH (Kerongsang Daun)

Salam kepada semua... 
Seperti yang di janjikan, kitorng nak m'pamer'n beberapa produk yg kitorng sediakan utk pilihan peminat kerongsang. Kerongsang ini amat b'sesuaian dipadankan bersama tudung@selendang korang kerana ianya nampak simple dan elegan.  So, layan dulu produk ni, kitorng akan update produk yang lain dr masa ke semasa. Hope, korang leh bg komen n jgn lupa cpt2 order utk dapatkan barang nie...hehehe...

pssstttt.... harga ni x t'masuk shipping tau... ^_____^

Code : QM0002 (Purple)
Harga : RM 10.00 / unit
Status : FULLY BOOKED 

Code : QM0002 (white)
Harga : RM 10.00 / unit
Status : FULLY BOOKED

Code : QM0002 (Red)
Harga : RM 10.00 / unit
Status : FULLY BOOKED 
Code : QM0002 (Brown)
Harga : RM 10.00 / unit 
Status : FULLY BOOKED

















conFuseD....!!!!

smlm dok pening kepala atas bas (o.t.w nk blk ipoh dr KB) knp blog ni tak leh search...! mcm sengal...ari ni try lg...xpaham tol... apa lagi yang tak kena ek??? bila masuk je google, taip blog ni tp takde pn dalam list yang banyak2 tu...
ingatkan nak update gambar2 kerongsang & pin tudung tapi tak dapat nak buat lagi sbb isu tak boleh search ni masih dalam igauan....sape2 leh tolong tak???

Sunday, July 17, 2011

Salam PErkeNalaN...

Assalammualaikum....
Salam perkenalan dari saya rakan2 blogger...
Saya try join arena blog ni utk cari kenalan bg meluaskan perniagaan saya....pin - pin tudung, tudung, selendang dan pelbagai barangan utk kaum Hawa & insyaAllah utk kaum Adam juga...
saya mengharapkan sokongan dr kawan2 sume...
So, jgn malu2 & segan2 utk follow blog saya...

salam ikhlas dr sy 
Munirah Rafiuddin
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com