Monday, November 28, 2011

Handmake Craft : Tempahan dari Kota Bharu.

Assalamualaikum....

Selamat menyambut tahun baru Hijrah 1433.....Salam Maal Hijrah dari kami...so, cuti panjang ni ader aper program? mesti sibuk kan....sama macam kami la...sibut nak siapkan tempahan ni sebab tempahan ni agak 'istimewa'..datang dari Kota Bharu...kami dah siapkan dan dah dihantar ke tuan punya barang...bawah ni adalah tempahan yang dah pun siap...so, minta komen ler dari sahabat2 sekalian untuk mengomen design kami ni...hehehe....kalau raser berminat pun ok, leh tempah...hehehe....layannnnnn.......

kereta idaman
penyeri suasana
harimau mengaum
teman setia
transformers kembali...
penat berjalan......
jangan marah-marah...
senyum sokmo....
cantik tak??? Conform cantik kan... jom kita zoom skali lagi...


















Okeylah, kalau korang semua bminat, sila isi ORDER FORM (korang jenguk kat area bawah sekali...). Kalau nak tau lebih lanjut tentang koleksi kali ni, korang leh email kami... Dengan sepantas kilat kami akan reply email korang....
So apa korang dok tunggu2 lagi... Dapatkan sekarang!!! Korang conform tak kecewa lah!

Enjoy shopping with us....

Wednesday, November 23, 2011

Terima Kasih HARIMAU MALAYA

Rasanya kami belum terlewat untuk mengucapkan TERIMA KASIH & TAHNIAH kepada team HARIMAU MALAYA... (walaupun entry sblm ni kami dh wish tapi rasa macam nak wish je lagi...)
Di youtube, blog & media cetak dok heboh lagi tentang kejayaan pasukan Malaysia di Sukan Sea... Bila tengok berita sambutan kepulangan wira2 negara ni, tibe2 rasa jealous lak sbb tak dapat join dieorang... So, hari ni sambil2 buat kerja, sambil2 tgk video & berita wira2 kita ni...
Macam2 ragam yang dapat di tonton dalam youtube. Antara semua tu, ini adalah pilihan kami... Memang terasa bahangnya...
Amacam, seronok tak? Walaupun bising sangat2 tapi itulah laungan kegembiraan & betapa puasnya hati ni... Kalau geng2 garuda ni tengok, conform tercirit dieorang...hehehehe...

Korang try dgr & faham setiap apa yang di perkatakan oleh Ong Kim Swee ni. Saya setuju 200% apa yang dia katakan tu... Wartawan ni agaknya dh takde idea nk bagi soalan kot... Tapi agak2 lah skit... Ntah apa2... Ong Kim Swee & Harimau Malaya tetap yang terbaik....

Lagu ni pun saya ambik di Youtube... Rasa bersemangat... HARIMAU MALAYA memang yang TERBAIK...!!!!!

GOOOOLLLLLLL....!!!!!!
Bagi korang yang tak sempat saksikan camne gaya kita dapat gol... Korang leh tengok kat sini...

Gaya tandukan Asraruddin tu ada gaya harimau gak kn... Rilex & bergaya... Cayalah Asraruddin!

ni lak detik2 sepakan penalty. Sepakan Badrol tu memang mencemaskan & bergaya!

KEJAYAAN MILIK HARIMAU MALAYA!!!!!!
Alhamdulillah....

Tuesday, November 22, 2011

Handmake Craft : Tempahan dari Ika

Assalamualaikum...
Lama kami tak update blog kan? Ingatkan semalam nak update tapi memandangkan keadaan yang kurang mengizinkan, so kami try curi masa update blog malam ni. 
Sebelum kami terus ke point utama kami, firstly kami ucapkan TERIMA KASIH & TAHNIAH KEPADA TEAM HARIMAU MALAYA KITA... Terima kasih yang tak terhingga... Sekali lagi kita buktikan bahawa team Malaysia bukan calang2 orangnye... Sesungguhnya Malaysia tidak memerlukan pemain luar untuk bergelar juara!!! HARIMAU MALAYA memang terunggul di Asia!!! Garuda pula terus patah sayapnye...

Oklah, kali ni kami just nak update antara tempahan yang telah kami siapkan. Kalau korang berminat, macam biasa bolehlah PM kami & isi ORDER FORM yang terletak di bahagian bawah blog kami...

Tempahan dari Ika.
1. Keychain khas utk mak...
yg ni hadiah utk birthday mak Ika...

nama Ika di side blkg keychain
2. Keychain khas utk diri sendiri...

nama Ika di jahit dgn kemas...

rama2 sebagai hiasan yg simple tp sweet!
3. Brooch Bunga Mawar...

pandangan side depan
pandangan side belakang

Alhamdulillah, kami berjaya siapkan tempahan Ika pada masa yang dijanjikan. Terima kasih kepada Ika kerana sudi menggunakan khidmat kami. Kepada korng lak, kalau berminat jangan tunggu2 lagi... Tempahlah sekarang... Korang boleh menggunakan ORDER FORM yang terletak di bahagian bawah blog kami ni...
Jika ada sebarang pertanyaan, korang boleh PM kami di facebook kami @ email je terus kepada kami...

Enjoy shopping with us....

Saturday, November 19, 2011

Selamanya Harimau Malaya

Mengaum lagi HARIMAU MALAYA kita... Sang Garuda tidak mampu terbang lagi! Memang rasa puas sangat. Terus sunyi sepi stadium...hehehehe... Oklah, hari ni kita sama2 bdoa semoga kejayaan yang kita kecapi lagi... Malaysia vs Myanmar...Sambil2 tu kita sama2 nyanyi lagu Selamanya (Harimau Malaya) ni...


LIRIK LAGU SELAMANYA - feat Joe Flizzow, Carleed Khaza & Altimet



Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

(Altimet)
Inilah tanah tumpahnya darah ku,
Negara pasukan biarlah hanya satu,
Harimau kami berlari laju,
belang nak tertanggal dari baju,

Harimau kami cekap gelecek,
Pertahanan lawan tumbang sederet,
Bila turun padang berumahkan gelanggang,
Kalau berani mari bersandang....


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Joe)
Semua berlari hingga tiada keringat,
GOL pertama untuk negara kedua untuk pingat,
Bila atas padang main tak ingat,
Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat,

Pernahkah ada harimau yang jinak?,
Jawapannya tidak semestinya lincah,
Penyokong ke stadium beranak pinak,
Untuk mu MALAYSIA kami sana....


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Carleed Khaza)
Hey,mari kita semangat,
HITAM KUNING terpahat,
Mari kita berjuang,
Tempur berperang di padang,

Sekali lagi,
Maju lagi,
Serang lagi,
Gagah berani sebati,

Tidak penat tenang,
Dengar sorakan Gemilang,
HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!


Pssstttt : Malaysia Boleh... Malaysia Lebih BISA...