Saturday, December 31, 2011

Selamat Datang 2012

Salam Tahun Baru 2012 untuk semua pengunjung & customer kami... Semoga lebaran tahun baru ini memberi kita lebih kenikmatan & kejayaan. 
Kami di qasehmuslimah-munirah ingin mengucapkan banyak2 terima kasih atas sumbangan & sokongan korang semua. Kami berjanji & akan sentiasa berusaha memberikan yang terbaik untuk korang... Korang pun teruslah sokong kami... 


SELAMAT DATANG 2012...
TERIMA KASIH 2011....!!!!

Wednesday, December 28, 2011

YEAR END SALE : 28.12.2011 - 31.01.2012

Salam semua...
Excited tak bila baca title kat atas? Ingat shopping complex je yang leh wat Y.E.S??? Kami pun boleh tau...hehehehe...
Sempena menghargai customer2 kami yang sentiasa support kami selama ni. Kami dengan penuh teruja & lapang dada bagi korang shopping habis-habisan.
Promosi kami ini bermula dengan hari ini 28 Disember 2011 dan akan berakhir hingga 31 Januari 2012..!!! Korang ada masa 1 bulan lebih untuk merebut peluang keemasan ini... So, jom berebut sekarang!!!!!!!!!!!!!!!


1) HEADBAND
Harga Normal : RM 15.00 ~ RM 25.00
Harga Abnormal : RM 10.00 sahaja...!!!!
contoh headband :-





2) KEYCHAIN
Pattern A :- Bilangan huruf kurang dari 5 huruf.
Harga Normal : RM 4.00
Harga Abnormal : RM 3.50 sahaja...!!!

Pattern B :-Bilangan huruf lebih dari 5 huruf.
Harga Normal : RM 4.50
Harga Abnormal : RM 4.00 sahaja...!!!!
contoh keychain :-





3) SARUNG HANDPHONE
Harga Normal : RM 15.00 ~ RM 25.00
Harga Abnormal : RM 10.00 sahaja...!!!
antara contoh sarung handphone

4) BROOCH MAWAR

Harga Normal : RM 4.00
Harga Abnormal : RM 3.50 sahaja...!!!!
contoh brooch bunga mawar
5) BROOCH MELUR
Harga Normal : RM 3.50
Harga Abnormal : RM 3.00 sahaja...!!!
contoh bunga melur
6) KEYCHAIN HANDPHONE

Harga Normal : RM 3.50
Harga Abnormal : RM 3.00 sahaja...!!!
Antara contohnya :-



Kami cuba memberikan harga se minimum mungkin kepada korang semua. Walaupun bagi sesetengah orang harga normal kami pun sudah cukup murah namun bagi kami apa salahnya rezeki ni kita share pula. Just untuk korang yang sentiasa support kami. Rugi di dunia takpelah sebab di akhirat nnt menjanjikan keuntungan yang berlipat kali ganda...ye tak???
Anyway, kami get ready nak terima order dari korang... Siapa cepat, dia dapat... Semua ini adalah terhad...!!! Isi ORDER FORM & terus submit kepada kami...

***pssstttt : semua harga di atas TIDAK termasuk bayaran pos. Sila rujuk bayaran pos di ruang RUJUKAN... tq...


Enjoy shopping with us...

Sunday, December 18, 2011

Handmake Craft : Tempahan Headband

Assalamualaikum...
Topik entry kita hari ni tentang tempahan headband yang telah kami siapkan. Alhamdulillah, DIA memberi kami rezeki yang kami tidak sangka2. ('',)
Kali ni kami masukkan 2 tempahan yang kami terima dari orang yang berbeza! Headband yang mereka berdua inginkan adalah yang simple tp semestinya sweet bila di sarungkan ke kepala baby. Checkitout.....

Tempahan Dari Kak Ikin.

Headband tempahan Kak Ikin
Headband ni kami gunakan getah yang sangat cantik ni. Getah ini harganya mahal sikit dari getah yang biasa kami gunakan sebelum ini. Tapi cukup sesuai untuk baby yang kecil lagi, mayb dalam lingkungan 2 tahun ke bawah. Kak Ikin hanya mahukan sekuntum bunga di jadikan sebagai perhiasan kepada headband beliau.
Gabungan warna merah dan putih serta butang bulan bercorak bunga menyerikan lagi kuntuman melur ini. Bunga melur ini kami serikan dengan 3 layer kelopak yang super cantik!

Tempahan dari Kak Ira.

Headband tempahan Kak Ira
Headband tempahan dari Kak Ira pula lebih kurang sama dengan Kak Ikin. Penggunaan getah yang sama cuma warna yang berbeza. Kak Ira juga memilih bunga mawar sebagai penghias headband tetapi hanya 2 layer sahaja. Kami menggunakan mutiara sebagai penaik seri bunga tersebut. Nama 'QASEH' sebagai empunya headband di abadikan bersama headband ini. Memang super cantik & pinky!

Okeylah, semoga koleksi headband kami ini memberi korang inspirasi untuk membuat tempahan kepada kami...hehehehe... Kalau ada sebarang komen, sila tinggalkan di ruang komen di bawah. Kalau nak order, isikan ORDER FORM... Nak tanya pe2 pun boleh join facebook & email kami...

Enjoy shopping with us...

Friday, December 9, 2011

Handmake Craft : Tempahan Headband dari Intan.

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, kami kembali lagi seperti yang di janjikan. Pantang ada kesempatan sikit, kami terus transfer & edit gambar2 headband yang telah kami siapkan untuk korang semua tengok & TEMPAH!!! Manalah tahu, antara banyak2 headband kami tu, bagi korang idea pattern camne korang nak tempah dari kami...
Kali ni kami update tempahan headband dari Intan. Kami ambil masa lebih kurang 1 minggu untuk siapkan kedua-dua headband ni. Almaklumlah, kerja menjahit ni bukannya boleh di buat main2, kena ketelitian juga. So, bila kami rasa kepala tak serabut, hati happy & tenang, tangan pun cepatlah menyilang benang dengan jarum!

a) Headband untuk Hanie...
Empunya headband bernama HANIE
Disebabkan kami tidak berpeluang untuk bertemu mata dengan Intan dan baby dia, so kami telah meminta khidmat Baby Damya untuk action dengan headband tersebut. Dalam malu2 pun Damya still pandai bergaya..! Hebatlah Damya...(kak su, kami pinjam Damya kejap ek...hehehe)

time ni malu2 lagi tapi 'peace' tetap menjadi trademark!
Mengancam lah Damya..!!! Menggoda tul...
b) Headband untuk Mimie.
Headband Mimie yang cute!!!
guna background lain lak
Sekali lagi kami menggunakan khidmat model cilik kita, Baby Damya... Kali ni die dah boleh tersenyum! Ngah happy orang ambik gambar die la tu... Terima kasih Damya... Mya tunggu headband Mya ek. Tinggal sikit lagi nak siap.

Siapa bilang gadis melayu tak menawan!
Okeylah, kami pun lega sebab dapat siapkan headband tempahan dari Intan ni. Seronok sangat2 bila dapat tengok headband ni terletak cantik di kepala baby2.  InsyaAllah, bila dah terima gambar Hanie & Mimie memakai headband ni, kami akan upload kan...
Korang lak apa tunggu lagi. Dapatkan headband dari kami sekarang! Kami sentiasa menanti tempahan dari korang semua...
Kalau korang hendak bertanya khabar @ ada sebarang pertanyaan, silalah email & join FB kami... Nak order? Isi ORDER FORM yang telah kami sediakan... Kalau korang nak bagi komen pun di alu2 kan...Kami sentiasa mesra pengguna....heheheehe...

Enjoy shopping with us....

Handmake Craft : Tempahan dari Fiqah.

Assalamualaikum...
Maaf sangat2 sebab lama tak update. Kami tidak berkesempatan. Kali ni kami 'di serang' dengan customer kami yang regular & customer baru...! (Alhamdulillah...) Mereka membuat tempahan headband. Ada yang nak hadiahkan kepada anak2 sendiri & ader yang hendak di hadiahkan kepada kawan2 serta family. Sekali sekala bagi anak2 melaram kan, apa salahnya...
Tapi kali ni kami tidak update headband lagi. Sebab gambar2 tak transfer dlm netbook lagi. InsyaAllah entry akan datang nanti kami try update kan... Tunggu ek...
Hari ni kami nak update keychain yang di tempah oleh Fiqah. Keychain berbentuk hati ni simple je tapi sweet la... Fiqah adalah customer baru kami. Ini adalah tempahan yang telah kami siapkan.

Side Depan


Side Belakang
Simple je kan? Tetapi memang sweet & comey sangat2. Bentuk & warna adalah 100% idea & permintaan dari Fiqah! Kalau korang perasan, sebelum ni kami ada jahit keychain lebih kurang macam ni. So, Fiqah berkenan sangat dengan keychain ni, cepat2 die order pada kami!
Korang bila lagi? Tempahlah cepat2 dari kami. InsyaAllah, kami akan pastikan korang happy & berpuas hati...
Jom kita zoom lagi sekali keychain ni tapi dalam background lain lak (' ',)

sweet & simple
Fiqah punye!!!





















Seperti biasa, sebarang tempahan bolehlah di buat di ORDER FORM yang kami letakkan di side bawah blog kami yang comey ni. Korang boleh juga bertanya khabar @ nak bersoal jawab dengan kami melalui FB & email kami. Jangan segan2, kami bersiap sedia 100% merungkai kemusykilan anda. Tempahlah sekarang!!!

Enjoy shopping with us...

Friday, December 2, 2011

Handmake Craft : Tempahan dari Makngah (Ipoh)

Assalamualaikum...
Kita jumpa lagi. Kali ni kami dapat luangkan masa lebih skit pada blog sebab tempahan yang urgent telah kami siapkan. Tempahan yang ada sekarang, empunya tuan kata tak perlu cepat2. Alhamdulillah, mereka faham keadaan kami. Maklumlah, kami berdua ni bukannya full time jahit felt ni. Just part time, untuk tambah duit belanja & hilangkan tension kerja je...
Okeylah, kali ni kami nak tunjukkan kat korang tempahan yang telah kami siapkan. Keychain ni sepasang tau. Untuk pasangan yang sudah bertunang & akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi. Ini adalah hadiah dari seorang ibu kepada anak & bakal menantunya.


Ini adalah keychain untuk bakal menantu Makngah. Bentuk 'love' kan sinonim dengan wanita, so Makngah memilih bentuk 'love' ni.
Side Depan
Side Belakang

 Ni pulak untuk anak teruna Makngah. Kali ni Makngah pilih bentuk bintang. Semoga anaknya bersinar bak bintang!!!
side Depan
Side Belakang

Sekarang kita zoom kedua2 keychain ni... Memang sepadan! Bagaikan merpati dua sejoli...!!! hehehehe... Kombinasi warna juga adalah 100% pilihan Makngah. Cantik kan????
Side Belakang
Side Depan
Baiklah, macam biasa. Kalau korang berminat dengan koleksi kami, just isi ORDER FORM di blog ni... Sebarang pertanyaan, korang bolehlah emailkan kepada kami @ just join FB kami...
Korang conform berpuas hati dengan kualiti koleksi kami... Kami menanti tempahan dari anda!

Enjoy shopping with us....

Thursday, December 1, 2011

Handmake Craft : Tempahan dari Lily Natasha

Assalamulaikum korang....
Apa khabar? Busy ke hari ni... Kali ni kami update lagi koleksi keychain kami... Mesti korang asyik tertanya2 kenapalah banyak sangat keychain daripada koleksi lain kan? Sebabnya, customer kami lebih prefer keychain untuk di jadikan hadiah & untuk koleksi peribadi. Tapi itu tidak bermakna koleksi2 kami yang lain tidak mendapat sambutan...
Anyway, kami di sini ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada customer kami & korang semua yang sudi support kami....

Keychain ni di tempah oleh Lily Natasha. Bestkan nama die... Nama moden! Keychain yang pertama ni dia nak kami masukkan fiber. Jadi macam bantal lah. Bahagian depan & belakang dia mahu kami jahitkan nama die. So, inilah hasilnya... So cute!!!


Untuk keychain yang kedua, Lily berhajat hendak hadiahkan kepada Mak tersayang! Tapi kali ni die memilih untuk tidak memasukkan fiber. Secara jujurnya, kami suka keychain ni. Nampak sweet sangat & kemas! Terutama apabila perkataan 'EMAK' tu di jahit dengan felt warna pink & merah... Setuju tak?



Okeylah, kalau korang berminat, macam biasalah... Boleh isikan maklumat korang di ORDER FORM kami. Tapi kalau korang ada sebarang pertanyaan, bolehlah email kepada kami ataupun join FB kami...

Enjoy shopping with us....