Thursday, March 28, 2013

Handmake Craft : Tempahan dari Miz Atin.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Pagi yang agak cerah di Ipoh. So, kami mengambil kesempatan yang ada untuk update entry kami. Hendak edit gambar pun kadang-kadang tak habis, inikan pula nak selalu update entry! Memang kami agak busy sangat2 kebelakangan ni. Itu tandanya blog & koleksi kami semakin di terima & di kenali... Alhamdulillah (^_^)

Entry kali ni berkaitan dengan tempahan yang kami terima dari Miz Atin a.k.a Fatin . Korang boleh terus link kat FB beliau. Kalau-kalau nak tanya apa pendapat die berurusan dengan kami, kualiti koleksi kami... Yang pastinya, kami cuba lakukan yang terbaik untuk setiap tempahan yang kami terima.
Keychain & Klip Rambut Untuk Fatin
Semuanya berunsurkan huruf F... Memang terbaik! Fatin adalah antara customer kami yang paling senang untuk berurusan. Memang tidak merumitkan kami. Maklumlah, kadang-kadang bukan senang untuk puaskan hati semua orang kan... Baiklah, jom kita zoom satu persatu tempahan dari Fatin ni.
KC 110313 - Keychain Farisha
KC 120313 - Keychain Fatin
Keychain Fatin kali ni kami gabungkan bentuk segi empat & Love! Ini adalah design yang di pinta oleh Fatin sendiri. Design ni dah makin popular sekarang kerana majoriti customer kami mahukan keychain begini... Kami pun suka =)
KLP 010313 - Klip Rambut
Klip rambut ni Fatin mahukan huruf 'F' so kami jahitlah seperti yang di minta. Alhamdulillah, Fatin berpuas hati dengan hasil kerja kami. Lega kami rasa (^_^)
Semakin bersemangat kami untuk terus ber crafting!

Baiklah, kalau korang berminat dengan koleksi kami, jangan malu segan, just isi ORDER FORM kami. Kalau korang ada sebarang pertanyaan, boleh terus contact kami melalui FB, page, email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com & juga ruangan komen di dalam blog ni. InsyaAllah kami akan cuba reply dalam masa 24jam.

Terima kasih kerana singgah di blog kami...

enjoy crafting & shopping with us....

Monday, March 25, 2013

Handmake Craft : Frame Felt Yang Cute!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kami mencuri masa sekejap untuk update blog. Bulan yang agak busy buat kami di QasehMuslimah-Munirah. Bukannya kami mengeluh tapi kami bangga sangat2! Respond yang kami terima dari customer & follower kami amat menggalakkan. Sales kami pun cukup baik dari bulan ke bulan! InsyaAllah, kalau terus-terus begini kami akan adakan promosi lagi.. Sama-sama kita berdoa ek... Korang pun teruslah sokong kami (^+^)

Untuk entry kali ni agak berlainan sikit berbanding entry sebelum ni. Kenapa ek? Sebabnya korang refer balik pada tajuk entry kami... Koleksi yang hendak kami share & secara automatiknya masuk dalam koleksi sales kami ialah FRAME! Kami berharap koleksi kami kali ni akan debooommmm macam koleksi2 kami yang lain!

FM 010313 : Frame Felt
Frame ni adalah wooden frame & kami hiasinya dengan felt! Ikutkan burung tu di jahit untuk di jadikan sebagai keychain tetapi tuan punya badan teringin burung tu bertenggek di frame ni so kami letakkan di hujung sebelah kanan frame tersebut...erm, cantik jugak kan?

Untuk frame ni boleh juga di jadikan DoorGift ataupun hantaran nanti. Senang cakap, ianya multipurpose! Terpulang kepada korang nak di gunakan untuk apa. Kami ada juga terima tempahan untuk di jadikan DoorGift. Frame yang kecil2 tu & mereka minta kami hiaskan sekali macam frame di atas ni...Memang cantik sangat2! Lain daripada lain... Memang berebut tetamu nak ambik buat kenangan...

Tuan punya frame ni tidak mahu terlalu crowded so kami hiaskan frame tersebut dengan gaya simple camni je. Simple is nice right? Ada juga customer kami mahukan frame tersebut di tambah dengan nama & perkataan manis-manis a.k.a. I LOVE U ataupun nama mereka sendiri & orang tersayang! Cantik juga... Macam-macam gayalah... Semuanya terpulang kepada permintaan..

Kalau korang berkenan sangat2, terus ke ORDER FORM kami. Jika korang ada sebarang soalan, boleh PM kami melalui page@FB, email di qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun di ruangan komen blog kami. Semuanya hanya di hujung jari korang... (^_^)

enjoy crafting & shopping with us...  

Thursday, March 21, 2013

Pengumuman!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Dengan sukacitanya, tepat Jam 7.50 pagi bertarikh 21/03/2013 kami pihak QasehMuslimah-Munirah melancarkan :-

PENUTUPAN PROMOSI RM 1.00/pcs...

Kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada customer & followers kami kerana sudi memberi sokongan kepada kami sepanjang business ini di tubuhkan!

Promosi kali ini mendapat sambutan yang luar biasa sehinggakan kami perlu menambah kuantiti stok kami. Dan penambahan stok juga memberikan impak yang maximum sehinggakan hanya bertahan beberapa hari sahaja...

Terima kasih & sehingga kita bertemu lagi di Promosi akan datang... InsyaAllah...

enjoy crafting & shopping with us....  

Tuesday, March 19, 2013

Handmake Craft : Keychain Tempahan Syarifah (Part 2)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, jumpa lagi kita... Bulan ini adalah bulan yang agak memenatkan untuk kami. Banyak dugaan & cabaran gitu (^+^) ... Kami juga bersyukur dan berterima kasih kepada semua customer & followers kami kerana sentiasa menyokong kami. Kami sayang korang semua ~mcm poyo je kan~

Promosi RM 1.00/pcs kami berjalan dengan begitu baik! Alhamdulillah... Pada hari ke-2 perlancaran promosi ini kami sudah terima tempahan 50pcs! Sekarang kami masih terima tempahan lagi sehinggakan kami mengambil keputusan untuk menambah bilangan stok Paper Clip kami. InsyaAllah kami budget promosi akan habis pada akhir bulan Mac 2013 ini tetapi kalau stok yang di tambah habis sebelum akhir bulan maknanya habis sudah... 

Sambil-sambil kita join Promotion RM 1.00/pcs kami update korang dengan koleksi2 kami yang lain. Sebelum ini kami ada post entry tentang Keychain LoVe Tempahan Syarifah (Part 1) dan kini kami update pula Keychain Tempahan Syarifah (Part 2)! Buat makluman korang, keychain LoVe pattern tempahan Syarifah adalah antara Top 5 koleksi kami... ~terbaik!~ Kami harap semoga keychain kali ini boleh masuk list juga... amin..
Keychain yang cute sgt!
Keychain nama ni nampak macam biasa tetapi sebenarnya luar biasa! Cantik tak??? Kami gabungkan Love sebagai penyeri...

Afiqah & Najwa adalah anak dara kepada Syarifah. Inilah tanda kasih sayang seorang Mama kepada anak-anaknya. So, kepada Afiqah & Najwa, jaga Mama & Papa baik-baik... Kasihlah mereka sebagaimana mereka mengasihani korang...ok! Jom kita zoom satu-satu keychain ni.

KC 060313 - Keychain Najwa
KC 070313 - Keychain Syarifah
KC 080313 - Keychain Afiqah
KC 090313 - Keychain Afiqah
KC 100313 - Keychain Najwa
Amacam, cantik kan? Sebenarnya Sayrifah ada melihat contoh keychain-keychain kami sebelum ini & dia begitu berminat dengan pattern keychain ini. Selepas pemilihan pattern telah di buat, Syarifah menyerahkan 100% kepada kami untuk menyiapkannya. Pemilihan warna juga adalah 100% dari kami berdasarkan syarat Syarifah iaitu tidak mahu warna yang terlalu lembut kerana takut mudah kotor!
 
Baiklah, tamat sudah entry mengenai keychain yang di tempah oleh Syarifah. InsyaAllah kami akan kembali dengan koleksi-koleksi yang lain pula nanti. Anyway, terima kasih banyak-banyak kepada Syarifah kerana menggunakan perkhidmatan kami... Nanti bolehlah order lagi (^+^)
 
Seperti biasa, kalau korang berminat bolehlah terus ke ORDER FORM kami. Isikan maklumat korang & list koleksi kami yang korang berminat. Jika ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami melalui page kami, email qasehmuslimah.munirah@gmail.com atau di ruangan komen dalam blog ni...
 
Enjoy crafting & shopping with us...

Thursday, March 14, 2013

PROMOTION RM 1.00/pcs

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera...

Firstly kami ingin mohon MAAF banyak-banyak kerana agak lewat melancarkan PROMOSI RM 1.00/pcs pada kali ini. Di sebabkan atas alasan-alasan yang tidak dapat kami elakkan maka kami terpaksa tangguh beberapa kali promosi ini. Walau apa sekalipun, kami tetap lancarkan & berpegang kepada janji kami.

Kami melancarkan promosi ini adalah sebagai salah satu tanda penghargaan kami kepada semua customer & follower kami. Alhamdulillah, jualan kami pada 1st quarter ni agak memberangsangkan so kami berbesar hati melancarkan promosi ini.

Setiap koleksi kami hanya berharga RM 1.00/pcs sahaja!!! Siapa lagi nak bagi??? Meh habaq sini... Korang boleh pilih sebanyak mana korang hendak & harga bagi setiap unit adalah RM 1.00 sahaja! ~exclude postage fee ek...~ So, jom kita tengok list koleksi yang terpilih dalam promosi kali ini :-

>>> PROMOSI RM 1.00 / pcs <<<
Items Promotion : Paper Clip
 -->> Butterfly Paper Clip <<--
Butterfly Paper Clip
Kami sediakan dengan 6 warna yang berbeza. Cantik & menarik! Hanya RM 1.00 bagi setiap unit. Klip ni cukup kemas dan sesuai digunakan di mana-mana. Jom kita zoom side depan & belakang klip ni -->>
side belakang & depan
Cara penggunaan yang sangat mudah & pasti menarik perhatian orang di sekeliling korang!
Amacam, bergaya tak???
 -->> Cinta Hati Paper Clip <<--
Cinta Hati Paper Clip hanya RM 4.00 untuk 1 set ~means 1 unit = RM1.00~ Hadiahkan kepada yang tersayang! Kalau die dok buat kerja tu, bila tengok paper clip ni, mesti die tersenyum... Tiap hari bertambah sayang jadinya (^+^)
 
-->> Flowers Paper Clip <<--
6 kuntum bunga yang comey

Flowers Paper Clip ini kami datangkan dengan 6 kuntum bunga. Di hiasi dengan butang-butang comey & manik. Kami cuba tampilkan bunga yang simple & tersusun agar tidak nampak serabut. Serta mainan warna yang menonjol...
cantik kan???
 -->> Ladybird & Mini LoVe Paper Clip <<--
Di sebabkan customer sentiasa tanya tentang ladybird & love, so kami tambahkan lagi koleksi paper clip kami dengan 2 item ini. Nampak simple & sweet... Tambahan lagi, kami hiaskan Love Mini Paper Clip dengan hiasan manik. Ia begitu sinonim!
cantik, tertarik, menarik, kau memang deboom!!!
Alhamdulillah, tercapai sudah impian kami untuk lancarkan Promosi RM1.00/pcs ni. Bukan senang kami hendak sediakan Paper Clip ni untuk korang. Macam-macam dugaan kami tempuhi tau ~jangan xcaya~ Kami harap korang happy dengan koleksi kami kali ini (^+^) 

Promosi ini valid sehingga ke titisan terakhir! hehehehe... kami sediakan setiap koleksi dengan jumlah yang tertentu. So, promosi ini terbuka sehingga koleksi kami ini OUT OF STOCK! Maknanya, jika koleksi dah habis maka habis lah... Kami tidak akan produce yang baru. Tapi kalau korang hendak juga, insyaAllah kita jumpa di promosi akan datang... Apa tunggu lagi, GRAB lah sekarang!!! Siapa cepat, dia dapat....

Dengan lafaz Bismillah, kami lancarkan Promosi RM 1.00/pcs  (^+^) 

Enjoy crafting & shopping with us...

Saturday, March 9, 2013

Congratulation Iwan (^+^)

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

1 minggu lamanya kami tidak berkesempatan untuk update blog. Kami ada urusan keluarga yang perlu di dahulukan. Bagi yang selalu follow FB & page kami, insyaAllah mereka tahu apa yang kami maksudkan urusan keluarga tu. Dalam apa juga perkara kita lakukan, keluarga tetap perlu di utamakan. (^+^)

Entry kali ni, kami cuba share dengan korang tentang Konvokesyen Kali ke 10 Twintech di mana adik lelaki kami, Marwan Fikri Bin Mustafar (Iwan) tamat pengajiannya dalam jurusan Bachelor Of Information Technology (Hons) In Business Information Technology. Konvokesyen kali ni di adakan di PICC pada 04 Mac 2013!
Kami juga hendak share dengan korang tentang hadiah special dari kami sekeluarga untuk Iwan. Yang paling-paling membuatkan kami bangga ialah kami adalah satu2nya keluarga yang membawa hadiah yang comey ni... Korang nak tahu apa???
Jambangan LoVe Khas Untuk Iwan
Saya bertolak ke Putrajaya pada 03/03/2013 bersama-sama Mak, Abah, Iwan & juga Kakak dengan menaiki bas Mahligai. Memang selesa sangat2... Alhamdulillah, sepanjang kami di Putrajaya, kami mendapat layanan 1st class. (^+^)
Jambangan bunga ni kami mengambil masa hampir 1 minggu untuk siapkan. Kerana banyak sangat tukar2 idea ~biasalah kan...~ Kami just cuba berikan yang terbaik sahaja. Alhamdulillah Iwan suka! Mak & Abah pun suka sangat2! Okeylah, sebelum kami share beberapa keping gambar konvo Iwan, jom share ngan kami idea Jambangan LoVe ni...
ni sebelum kita jahit & deco2
Pillow LoVe sebelum & selepas
Siap 100%....!!! Cantik x???
Amacam, cantik tak Jambangan LoVe Konvo ni? Sebenarnya ini adalah idea Mak untuk hadiahkan kepada Iwan sempena konvokesyen die. Selalu bagi bunga segar je ~esk lusa dah layu!~ so kita ubat angin sikit, bagi yang berasaskan felt! Setiap perincian dalam jambangan ni mempunyai maknanya yang tersendiri...
"Pillow LoVe besar tu melambangkan Iwan"
"LoVe kecik2 warna Gold melambangkan Mak & Abah"
"LoVe kecik2 warna koko tu melambangkan kami 7 beradik"
"Bunga tu plak melambangkan 2 org abang iparnya"
~means :- iwan sll dikelilingi kami iaitu mak, abah, abang ipar & adik beradiknya. Kami sll support each others & melindungi 1 sama lain~
SWEET Tak?? (^+^)
Iwan happy di hari konvokesyen & bersama Jambangan LoVe
Senang hati kami bila tengok Iwan di hari konvokesyen ni. 1001 dugaan terpaksa die tempuh tapi alhamdulillah akhirnya Iwan berjaya. Kami sekeluarga sentiasa berdoa agar hidup Iwan sentiasa di berkati & di permudahkan... Amin!
Sekarang kami nak share ngan korang antara gambar-gambar semasa hari konvokesyen Iwan tempoh hari. InsyaAllah kalau kita kongsikan kegembiraan bersama orang sekeliling kita, DIA akan tambahkan lagi kegembiraan untuk kita... (^+^)
sebaik sahaja habis majlis, bergambar di atas pentas!
bergambar bersama-sama Mak & Abah
ciuman kasih sayang ~Jealous weh...~
Kakak, Abah, Mak & Iwan...

bergambar bersama lecture Twintech Kota Bharu
Bergaya kejap sebelum balik!
Senyuman kegembiraan!
Selain hadiah Jambangan LoVe ni, Iwan turut terima hadiah dari kakak. Jambangan Bunga Segar. Cantik gak... Banyak sangat2 orang jual bunga. Macam2 pattern! Untung lah awak Iwan... Kakak pun kadang-kadang bergaya juga macam die yang konvo...hehehehe... ~sabar je r~
 
Kami mengucapkan terima kasih banyak2 kepada pihak2 yang terlibat sepanjang kami di Putrajaya. Terutamanya En.Sani kerana sudi bawa kami pergi & balik serta pusing2 Putrajaya & Cyberjaya... Terima kasih dari kami...

Kalau ikutkan ada banyak sangat2 gambar yang sempat kami ambil sepanjang berada di sana tetapi kami terpaksa pilih2 jugak. Banyak sangat nanti sesak lak entry kali ni kan?? Semoga korang pun happy membaca entry kami kali ni (^+^)

Lastly :- "TAHNIAH MARWAN FIKRI BIN MUSTAFAR... KAMI SEKELUARGA SANGAT2 BANGGA DENGAN PENCAPAIAN AWAK..."

Enjoy crafting & shopping with us...

Friday, March 1, 2013

Handmake Craft : Keychain LoVe Tempahan Syarifah (Part 1)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Entry terbaru untuk bulan baru merangkap 1st entry untuk bulan Mac 2013 ni. Semoga ianya adalah langkah kanan buat kami. Alhamdulillah, sales bulan Feb 2013 mencapai & melebihi target kami. Terima kasih kepada semua customer & follower kami (^+^)

Untuk 1st entry ni, kami teruja untuk share dengan korang berkaitan dengan tempahan keychain yang kami terima dari Syarifah. Beliau merupakan wife kepada kenalan sekolah saya dahulu. Erm... lama xjumpa kawan2 sekolah dulu... Budok Kg merupakan FB mereka. Korang bolehlah tanya2 nanti apa komen mereka berkaitan dengan koleksi kami ni.

Keychain LoVe dengan gabungan warna yang berbeza
Ini adalah keychain LoVe yang kami maksudkan. Kami sengaja adakan Part 1 & Part 2 untuk memberikan kejutan pada korang ~chewaaahhhh~. Untuk Part 1 ni kami share dengan korang keychain LoVe ni. Untuk Part 2 nnt, korang tunggulah! Jom kita zoom satu2...

KC 010313 - gabungan pink & koko
KC 020313 - gabungan koko & biru
KC 030313 - Gabungan Kuning & Turquoise
KC 040313 - Gabungan Biru Laut & Dark Blue
KC 050313 - Gabungan Gold & Pink

Amacam, terbaik kan! Semasa proses menyiapkan keychain ni, kami pun teruja. Rasa macam hendak siapkan 1 set untuk kami juga (^^) tapi sebabkan kejar masa maka setakat ini kami pendamkan dulu. Maklumlah, tempahan2 lain sedang menunggu turn untuk disiapkan.

Pada kali ni kami perkenalkan kod bagi setiap koleksi kami. So, kalau korang berkenan mana-mana koleksi kami just masukkan kod yang telah kami kepilkan bersama gambar2 tersebut. InsyaAllah, koleksi2 kami yang lepas juga kami akan update semula kod.

Seperti biasa, sebarang tempahan di persilakan isi ORDER FORM kami. Tapi jika ada sebarang pertanyaan berkaitan FELT CRAFT kami, bolehlah contact kami melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com, FB, Page & ruangan komen di blog ini...

Akhir kata dari kami ~ terima kasih... enjoy crafting & shopping with us...