Monday, May 27, 2013

Selamat Pengantin Baru Fatin & Muslim (Part 1)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Start pada 24/05/13 ~ 26/05/13 kami bercuti kerana join Majlis Perkahwinan sepupu kami di Pasir Puteh, Kelantan. Kebetulan husband tiada apa-apa urusan so kami terus pecut balik Kelantan pada pagi 24/05/13 lepas! Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Biasalah kalau hendak manage kenduri besar, macam-macam perkara kena alert! Kadang-kala perkara di anggap kecil tapi itulah yang paling penting... (^_^)

Kami di QasehMuslimah-Munirah mengucapkan  
TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU
kepada pasangan Fatin Izni (Uthe Yank) & Muslim (Matleng Kunding)...Semoga kegembiraan & kebanggaan ini berkekalan hingga akhir hayat. Amin....
Tag ini kami sediakan khas untuk Fatin & Muslim
Kami di beri tanggungjawab bagi menyediakan DoorGift kepada tetamu VIP! Bukan senang nak siapkan semua DoorGift ni kerana dalam kuantiti yang banyak & perkara-perkara yang nampak remeh tetapi perlukan ketelitian! Alhamdulillah, akhirnya semuanya siap seperti dalam perancangan kami... Semoga keluarga & pasangan berpuas hati hendaknya... 

Setelah berfikir dan berbincang bersama-sama kami, akhirnya Fatin setuju untuk membuat tempahan dari kami iaitu :-
  • Sudu Seramik Felt ~ 30 pcs
  • Pillow Mini Felt ~ 20 pcs
  • Kotak Emas ~ 20 pcs (untuk Pillow Mini Felt)
  • Senduk Kayu Felt ~ 6 pcs (untuk di meja makan beradab)
  • Bakul Hiasan VVIP ~ 6 pcs (untuk di meja makan beradab)
  • Bunga Dada ~ 15 pcs (untuk keluarga & pembantu belakang tabir)
Kebetulan semasa kami menerima tempahan dari Fatin, kami turut di hujani dengan tempahan-tempahan dari customer kami yang lain juga. Memang tidak menang tangan untuk kami siapkan semua ni... Banyak betul dugaan! Oklah, jom kita zoom satu persatu koleksi DoorGift sempena Hari Istimewa Fatin & Muslim (^+^)

~ Sudu Seramik Felt ~
Kod : DG 010513
Sudu Seramik Felt ini kami hiaskan dengan Bunga Ros Felt (gabungan warna soft pink + soft purple). Kemudian serinya di tambahkan lagi dengan butterfly & riben polcadot purple! Tag majlis turut di selitkan bersama.
Simple, exclusive & nampak luxury serta bergaya!!! Confirm bulat mata tetamu apabila memandang DoorGift pilihan Fatin ni (^_^)

~ Pillow Mini Felt ~
Kod : DG 020513
Pillow Mini Felt ini kami siapkan 2 design. Design pertama ini adalah sebanyak 6 unit iaitu khas untuk di Meja Makan Beradab Pengantin bersama-sama kedua belah bonda & ayahanda mereka. Disebabkan Fatin sukakan Reben, so kami masukkan elemen reben + Bunga Ros Felt! Pillow ini kami kemaskan ke dalam kotak emas bagi memberikan impak yang lebih exclusive & kejutan!
Kod : DG 030513
Ini pula design Pillow Mini Felt kami yang ke dua, khas untuk tetamu VVIP. Hiasannya kami ubah kepada 2 kuntum Bunga Ros Felt & 2 helai daun felt! Huruf 'F' melambangkan 'FATIN' manakala 'M' melambangkan 'MUSLIM'. Lambang 'LoVe' itu pula melambangkan kasih sayang yang bersungguh-sungguh & berkekalan dari kedua pasangan ini...


~ Senduk Kayu Felt ~
Kod : DG 040513
Senduk Kayu Felt ini kami sediakan sebanyak 6 unit kerana ianya adalah untuk tetamu di Meja Makan Beradab. Kami upgrade kan Senduk Kayu kepada sesuatu yang nampak cukup menarik & menjadi sesuatu yang korang sendiri kagum! Sebelum ini senduk kayu ni hanya di pandang sebelah mata (chewaaaahhhhh!!!) tapi kini korang tidak mahu lepas pandang langsung!
Warna tema PURPLE tetap menjadi penyeri DoorGift kali ini. Potpuri menjadi pilihan kami bagi melengkapkan deco-deco Senduk Kayu Felt!

~ Bakul Hiasan VVIP ~
Kod : DG 050513
Bakul hiasan ini kami tampilkan dengan hiasan dari unsur yang berlainan. Kami menggunakan hiasan bunga Quilling. Kami juga balutkan bakul dengan kain terpilih & hiaskan dengan hiasan terpilih juga (^_^) Untuk memberi kemudahan kepada tetamu, kami siapkan dengan tangkai handmake... Memang cukup bergaya!!!
Ini adalah set lengkap DoorGift untuk di letakkan di Meja Pengantin bagi sesi Makan Beradab. Bekas kaca itu adalah dari pengantin sendiri. Pillow Mini Felt telah kami kemaskan dalam kotak emas. Sudu Seramik Felt & Senduk Kayu Felt turut menjadi teraju utama bagi Set Lengkap ini.


~ Bunga Dada ~
Kod : DG 060513
Bunga Dada ini kami sediakan sebanyak 15 unit, khas untuk family pengantin & pembantu belakang tabir. Ini juga adalah satu hadiah & penghargaan dari pengantin kepada keluarga & pembantu belakang tabir yang sentiasa bekerja keras bagi melancarkan majlis tersebut. Semoga bertambah-tambah seri mereka apabila mengenakan Bunga Dada ini (^_^)

Puas hati kami apabila melihat pengantin & keluarga tersenyum lebar. Kami sentiasa memberikan yang terbaik kepada customer kami. InsyaAllah, pada Part 2 nanti kami akan kongsikan serba sedikit gambar di sepanjang majlis berlangsung & beberapa gambar hasil kerja Family Besar kami ini... So, korang kena tungguuuuu....

Kepada bakal pengantin & customer serta followers kami yang memerlukan idea DoorGift seperti ini, korang boleh terus PM kami. Contact kami di FB, Page, Email qasehmuslimah.munirah@gmail.com dan di ruangan komen kami. Ataupun boleh terus isi ORDER FORM kami...

Enjoy  shopping & crafting with us...

Tuesday, May 21, 2013

EShop ~ Tudung Bawal Qasamah (Part 2)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Ini adalah sambungan kepada entry Tudung Bawal Qasamah kami. Kami tidak sempat untuk upload semua design di sebabkan pelbagai perkara perlu kami selesaikan dalam satu masa. Kebanyakan koleksi kami telah di beli & di booking oleh customer kami sebelum sempat kami ambil gambar untuk masukkan dalam entry. ~maaf ek~
 
Ramai orang telah membuat peniagaan tudung online ni tapi kami yakin dengan produk kami. Agak lama untuk memilih fabrik & corak supaya ianya memadai dengan tahap yang kami mahukan! Apa kelebihan Produk Tudung Bawal kami?
  • Mempunyai 2 hingga 5 tone warna tetapi & kami menjualnya dengan 1 harga sahaja! ~harga minimum, bukannya maximum!~
  •  Terdiri dari fabrik yang lembut & mudah di bentuk serta tahan lasak & berkualiti tinggi.
  • Pemilihan kain yang sejuk & tidak memerangkap suhu panas! 
  • Sepasang brooch akan di beri secara PERCUMA apabila korang membeli Tudung Bawal bagi setiap sehelai. ~gempak tak?!!!!~ 
Tudung Bawal Qasamah.
Koleksi Tudung Bawal kami pada kali berkonsepkan jahitan bunga manik! Tidak terlalu berat kerana kami cuba tampilkan satu perhiasan yang simple & menarik serta tampak bergaya. Tudung Bawal Qasamah iaitu membawa maksud "keindahan & kecantikan". Sesuatu keindahan & kecantikan itu tidak semestinya datang dari sesuatu yang melebih-lebih. Yang pasti bersederhana itu adalah kecantikan yang sebenar...amin (^_^)

Kod : BWL 220513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee) + Free Gift
Status : Out Of Stock

Kod : BWL 230513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee) + Free Gift
Status : AVAILABLE

 PERHATIAN!!!!
~ Sepertimana kami telah inform kepada korang semua, kami dengan berbesar hati menyediakan FREE GIFT sebagai tanda ingatan & terima kasih atas sokongan korang selama ini.
~ Bagi setiap helai Tudung Bawal yang korang beli dari kami, korang akan turut menerima sepasang BROOCH istimewa ini!
~ Ianya terdiri daripada 2 warna iaitu MERAH HATI & PUTIH PINK... So, korang boleh pilih salah satu daripadanya (^_^)
Brooch Bunga
Kod : BR 010513
Harga : RM 2.00/unit Free Gift
Grab peluang ini sekarang! InsyaAllah kami akan cuba tambahkan lagi koleksi Tudung Bawal kami. (^_^)
Jika korang ada sebarang pertanyaan, sila contact kami melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun melalui FB, page & juga ruangan komen di blog ini.
Jika korang berminat untuk shopping bersama kami, terus isi detail korang di ORDER FORM kami...

enjoy shopping & crafting with us...

Sunday, May 12, 2013

EShop ~ Tudung Bawal Qasamah (Part 1).

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Seperti yang di ketahui umum, kami telah melancarkan PROMOSI Sempena Sambutan HARI BONDA & HARI PENDIDIK iaitu bermula 11 Mei 2013 hingga 25 Mei 2013...!!! Oleh itu jemputlah semua join promosi kami sementara stok masih ada & sementara peluang terbuka.. 

Promosi ini di adakan sebagai salah satu cara kami menghargai customer kami & kemudahan bagi korang semua. Sambil-sambil beli untuk Bonda tercinta, korang boleh dapatkan lagi sehelai untuk korang juga dengan potongan harga sebanyak 10%! (^_^)

Ramai orang telah membuat peniagaan tudung online ni tapi kami yakin dengan produk kami. Agak lama untuk memilih fabrik & corak supaya ianya memadai dengan tahap yang kami mahukan! Apa kelebihan Produk Tudung Bawal kami?
  • Mempunyai 2 hingga 5 tone warna tetapi & kami menjualnya dengan 1 harga sahaja! ~harga minimum, bukannya maximum!~
  •  Terdiri dari fabrik yang lembut & mudah di bentuk serta tahan lasak & berkualiti tinggi.
  • Pemilihan kain yang sejuk & tidak memerangkap suhu panas! 
  • Sepasang brooch akan di beri secara PERCUMA apabila korang membeli Tudung Bawal bagi setiap sehelai. ~gempak tak?!!!!~ 
Tudung Bawal Qasamah.
Koleksi Tudung Bawal kami pada kali berkonsepkan jahitan bunga manik! Tidak terlalu berat kerana kami cuba tampilkan satu perhiasan yang simple & menarik serta tampak bergaya. Tudung Bawal Qasamah iaitu membawa maksud "keindahan & kecantikan". Sesuatu keindahan & kecantikan itu tidak semestinya datang dari sesuatu yang melebih-lebih. Yang pasti bersederhana itu adalah kecantikan yang sebenar...amin (^_^)

~ perincian bunga manik di kepala ~
Kod : BWL 180513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee) + FREE GIFT
Status : Out Of Stock

~ perincian bunga manik di kepala ~
Kod : BWL 190513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee) + FREE GIFT
Status : AVAILABLE

Kod : BWL 200513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee) + FREE GIFT
Status : Out Of Stock 

Kod : BWL 210513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee) + FREE GIFT
Status : Out Of Stock

 PERHATIAN!!!!
~ Sepertimana kami telah inform kepada korang semua, kami dengan berbesar hati menyediakan FREE GIFT sebagai tanda ingatan & terima kasih atas sokongan korang selama ini.
~ Bagi setiap helai Tudung Bawal yang korang beli dari kami, korang akan turut menerima sepasang BROOCH istimewa ini!
~ Ianya terdiri daripada 2 warna iaitu MERAH HATI & PUTIH PINK... So, korang boleh pilih salah satu daripadanya (^_^)
Brooch Bunga
Kod : BR 010513
Harga : RM 2.00/unit Free Gift

Grab peluang ini sekarang! InsyaAllah kami akan cuba tambahkan lagi koleksi Tudung Bawal kami. (^_^)
Jika korang ada sebarang pertanyaan, sila contact kami melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun melalui FB, page & juga ruangan komen di blog ini.
Jika korang berminat untuk shopping bersama kami, terus isi detail korang di ORDER FORM kami...

enjoy shopping & crafting with us...

Saturday, May 11, 2013

Promosi Sempena Hari Bonda & Hari Pendidik!!!

# Harga untuk Tudung Bawal pembelian yang pertama adalah seperti yang di senaraikan.
# Promosi 10% hanya untuk pembelian Tudung Bawal yang kedua & seterusnya sahaja (dalam 1 resit).

EShop ~ Tudung Bawal Zahrah.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, bersyukur kita dapat bertemu lagi. Kami berpeluang lagi update koleksi Tudung Bawal kami. Kami terima banyak feed back dari customer & followers kami. Banyak juga pendapat & komen. Terima kasih semua... InsyaAllah kami akan cuba memperbaiki & meningkatkan lagi business kami & memperbagaikan lagi koleksi/produk kami...

Setakat ini ada beberapa Tudung Bawal kami yang sudah habis di jual! Kami akan cuba update dari semasa ke semasa. Korang semua di nasihati check status Tudung Bawal kami sebelum membuat sebarang tempahan. 

Ramai orang telah membuat peniagaan tudung online ni tapi kami yakin dengan produk kami. Agak lama untuk memilih fabrik & corak supaya ianya memadai dengan tahap yang kami mahukan! Apa kelebihan Produk Tudung Bawal kami?
  • Mempunyai 2 hingga 5 tone warna tetapi & kami menjualnya dengan 1 harga sahaja! ~harga minimum, bukannya maximum!~
  •  Terdiri dari fabrik yang lembut & mudah di bentuk serta tahan lasak & berkualiti tinggi.
  • Pemilihan kain yang sejuk & tidak memerangkap suhu panas! 
  • Sepasang brooch akan di beri secara PERCUMA apabila korang membeli Tudung Bawal bagi setiap sehelai. ~gempak tak?!!!!~ 

Tudung Bawal Zahrah.
Koleksi Tudung Bawal Zahrah kami menampilkan 1001 keindahan & keistimewaan tudung & si pemakai. Zahrah tu sendiri membawa maksud "flower, beauty, star"! Dari makna Zahrah itu sendiri kami cuba tampilkan di setiap perincian Tudung Bawal Zahrah kami. Semoga ianya memberi keindahan dan keterampilan yang berganda kepada si pemakai...
Kod : BWL 150513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee)
Status : Out Of Stock

Kod : BWL 160513
Harga : RM 35.00 (including postage fee)
Status : Out Of Stock

~ perincian hiasan di tepi tudung ~
Kod : BWL 170513
Harga : RM 35.00 sahaja (including postage fee)
Status : AVAILABLE

 PERHATIAN!!!!
~ Sepertimana kami telah inform kepada korang semua, kami dengan berbesar hati menyediakan FREE GIFT sebagai tanda ingatan & terima kasih atas sokongan korang selama ini.
~ Bagi setiap helai Tudung Bawal yang korang beli dari kami, korang akan turut menerima sepasang BROOCH istimewa ini!
~ Ianya terdiri daripada 2 warna iaitu MERAH HATI & PUTIH PINK... So, korang boleh pilih salah satu daripadanya (^_^)
Brooch Bunga
Kod : BR 010513
Harga : RM 2.00/unit Free Gift
Grab peluang ini sekarang! InsyaAllah kami akan cuba tambahkan lagi koleksi Tudung Bawal kami. (^_^)
Jika korang ada sebarang pertanyaan, sila contact kami melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun melalui FB, page & juga ruangan komen di blog ini.
Jika korang berminat untuk shopping bersama kami, terus isi detail korang di ORDER FORM kami...

enjoy shopping & crafting with us...

Wednesday, May 8, 2013

EShop ~ Tudung Bawal Ishraq.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Pada entry kali ni kami nak update lagi berkaitan dengan koleksi Tudung Bawal kami. Alhamdulillah sambutan & feedback dari customer agak baik. Terima kasih semua... InsyaAllah kami akan cuba tambah koleksi kami lagi!

Ramai orang telah membuat peniagaan tudung online ni tapi kami yakin dengan produk kami. Agak lama untuk memilih fabrik & corak supaya ianya memadai dengan tahap yang kami mahukan! Apa kelebihan Produk Tudung Bawal kami?
  • Mempunyai 2 hingga 5 tone warna tetapi & kami menjualnya dengan 1 harga sahaja! ~harga minimum, bukannya maximum!~
  •  Terdiri dari fabrik yang lembut & mudah di bentuk serta tahan lasak & berkualiti tinggi.
  • Pemilihan kain yang sejuk & tidak memerangkap suhu panas! 
  • Sepasang brooch akan di beri secara PERCUMA apabila korang membeli Tudung Bawal bagi setiap sehelai. ~gempak tak?!!!!~ 
Tudung Bawal Ishraq.
Korang mesti ternanti-nanti apa pula gelaran Tudung Bawal kami pada kali ini. Tujuan gelaran/nama ini di berikan adalah salah satu doa kami kepada koleksi kami & customer kami yang membeli koleksi kami ini... Tudung Bawal Ishraq adalah nama di beri. Ishraq bermaksud 'cahaya/sinar'. InsyaAllah, semoga kalian semua bercahaya & bersinar apabila mengenakan Tudung Bawal Ishraq ini.
~di hiasi susunan berlian di bahagian kepala~
Kod : BWL 130513
Harga : RM 30.00 sahaja (including postage fee)
Status : OUT OF STOCK
~ di hiasi susunan berlian di bahagian kepala ~
Kod : BWL 140513
Harga : RM 30.00 sahaja (including postage fee)
Status : AVAILABLE

Di keliling tepi Tudung Bawal Ishraq ini juga di hiasi dengan kelipan-kelipan berlian bagi menaikkan lagi seri tudung & si pemakai. Tudung Bawal Ishraq ini simple tetapi cukup bergaya!

 PERHATIAN!!!!
~ Sepertimana kami telah inform kepada korang semua, kami dengan berbesar hati menyediakan FREE GIFT sebagai tanda ingatan & terima kasih atas sokongan korang selama ini.
~ Bagi setiap helai Tudung Bawal yang korang beli dari kami, korang akan turut menerima sepasang BROOCH istimewa ini!
~ Ianya terdiri daripada 2 warna iaitu MERAH HATI & PUTIH PINK... So, korang boleh pilih salah satu daripadanya (^_^)
Brooch Bunga
Kod : BR 010513
Harga : RM 2.00/unit Free Gift! 

Grab peluang ini sekarang! InsyaAllah kami akan cuba tambahkan lagi koleksi Tudung Bawal kami. (^_^)
Jika korang ada sebarang pertanyaan, sila contact kami melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun melalui FB, page & juga ruangan komen di blog ini.
Jika korang berminat untuk shopping bersama kami, terus isi detail korang di ORDER FORM kami...

enjoy shopping & crafting with us...