Sunday, October 27, 2013

Handmake Craft : Casing Power Bank

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Apa khabar semua? Alhamdulillah DIA memberi kesempatan & peluang kepada kami untuk terus berblogging & sentiasa permudahkan serta permurahkan rezeki kami dalam dunia perniagaan ni.
Entry pada kali ni, bukannya keychain...hehehehe... Maklumlah, kebanyakan tempahan yang kami terima adalah keychain. Tapi jangan salah anggap pula kerana koleksi kami yang lain juga tetap menjadi pilihan utama.

Bagi yang sukakan gadget, korang mesti sentiasa mencari somethings yang dapat menjaga kesempurnaan & mencantikkan lagi gadget korang. So, korang boleh percaya pada kami. Sebagai buktinya, 3 design casing Power Bank ni...!!!! Design yang simple tapi korang boleh membuat pelbagai pilihan hiasannya...


Kod : CSG011013
Casing Power Bank ini kami hiaskan dengan warna-warna blok yang sangat-sangat menonjol! Love & Butterfly ni memang begitu menarik di sebalik warna hitam sebagai backgroud. Tidak terlalu serabut tetapi sweet!!!


Kod : CSG021013
Casing Power Bank ni confirm menjadi igauan semua peminat filem Iron Man!!! Kami memastikan perincian yang baik & berkualiti. Sebelum casing ni di siapkan, sudah 2,3 orang bertanyakan kami & membuat tempahan. Alhamdulillah...rezeki dariNya! Pemilihan Iron Man ini adalah 100% dari pilihan customer kami ni.. (^_^)


Kod : CSG031013
Casing Power Bank 1Malaysia... Pada kali ni customer kami nak namanya di jahit di bahagian belakang casing power bank ni. Kami still menggunakan warna hitam sebagai background. Ianya lebih mudah di jaga & tidak nampak kotor... Permudahkan kami & juga customer kami menjaganya...


Jika korang berminat untuk membuat tempahan, pemilihan warna semuanya terpulang pada korang sendiri. Hiasan juga sama... Kami cuba memberikan service yang terbaik dari kami. Insya Allah kita akan cuba discuss mana-mana yang berkenaan.

Tempahan boleh di buat melalui ORDER FORM kami di blog, email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com & boleh juga PM kami di FB kami... Semuanya di hujung jari anda (^_^)

Terima kasih meluangkan masa korang membaca entry kami...
enjoy shopping & crafting with us....

Tuesday, October 22, 2013

Jualan di IPTA.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Tiap kali tulis entry mesti kami minta maaf sebab lambat update. Maafkan kami ek... Memang kami tidak cukup tangan. Bagi customer kami yang terpaksa kami menolak tempahan anda, kami mohon sejuta kemaafan juga. Bukannya apa, kami cuma tak mahu nanti terlalu terkejar-kejar, kualiti kerja kami tidak seperti yang di harapkan. Kami memang memandang tinggi akan kualiti kerja kami... Insya Allah lain kali kita berurusan lagi...

Entry kali ni seperti yang telah kami suarakan sebelum ini ialah berkaitan dengan JUALAN DI IPTA. Kami bukannya memilih IPTA tersebut tetapi ianya adalah permintaan dari pelajar di sana. Lebih kurang macam menjadi agen kami la... Dengan kata lain. semua berpeluang join Jualan kami ini. Tapi dalam masa yang sama, mereka turut menjana ekonomi a.k.a duit poket mereka. Satu usaha yang cukup baik!!!

1st IPTA yang bertuah itu ialah Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Insan yang perlu korang jumpa ialah adik kesayangan kami sendiri iaitu Mursyidah Mustafar . Kalau student di UMT berminat dengan koleksi kami boleh terus berjumpa Syida. Kami mulakan dengan koleksi Paper Clips kami kerana ianya mendapat tempahan yang luar biasa. So, siapa yang cepat, dia dapat!!!!

Ini dia koleksi TERHANGAT DI PASARAN kami... PAPER CLIPS! Kami still keluarkan design Butterfly & Cinta Hati. Then kami tambahkan 3 design baru iaitu Rice Cake Couple, Sweet Bird & KeyLock! Nampak gayanya warga UMT menjadi 1st customer merasmikan design terbaru kami ini...
Jemput zoom satu persatu... (^_^)


Kod : PC011013
Paper Clip Butterfly.
Design ini memang akan terus MELETUP!!! Ke mana sekali pun, design ni takkan mati. Sentiasa mendapat sambutan ramai. Kami tampilkan dengan hiasan yang simple agar tidak nampak terlalu serabut...


Kod : PC021013
Paper Clip Rice Cake Couple. 
Design baru ni kami datangkan dengan pasangan Rice Cake. Swet sangat-sangat kan? Takkan manusia je nak berpasangan, Rice Cake ni pun nak berpasangan juga.

Kod : PC031013
Paper Clip Cinta Hati.
Paper Clip ini pun tidak di telan zaman. Almaklumlah, semua suka berkasih sayang. Kali di hadiahkan kepada yang tersayang sebagai pengganti diri, confirm si dia akan selalu tersenyum & teringatkan kita...

Kod : PC041013
Paper Clip KeyLock.
Design baru dari kami. Sambil-sambil guna paper clip KeyLock ni sambil-sambil nyanyi lagu 'Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu'...hehehehe 

Kod : PC051013
Paper Clip Sweet Bird.
Ini juga design baru dari kami. Comey je kan. Kami memang suka dengan design ini. Insya Allah iannya bakal menggegar dunia juga...chewaahhhh!!! Kami datangkan dengan 12 warna yang berbeza...

Oleh itu warga Universiti Malaysia Terengganu (UMT) boleh terus deal dengan si cantik manis Mursyidah Mustafar . Grab cepat selagi stock masih ada. Sesiapa yang berminat juga (di luar kawasan UMT) boleh terus membuat tempahan melalui kami. Stock adalah terhad.

Korang boleh terus order melalui ORDER FORM kami di blog, melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun PM kami di FB. Insya Allah kami cuba respond dalam masa 24 jam. Terima kasih kerana sudi luangkan masa untuk membaca entry kami kali ini (^_^)

enjoy shopping & crafting with us....

Friday, October 4, 2013

Tempahan Keychain dari Ika & Kak Yang.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Salam Jumaat kami ucapkan kepada semua. Alhamdulillah kami di beri peluang oleh-Nya untuk update blog pada hari ni. Semua order bagi bulan September 2013 telah kami siapkan & pos. Insya Allah kami akan mula proses menggunting & menjahit order bulan Oktober 2013 pada petang ini ataupun esok hari. Badan & otak perlukan rehat sikit. Maklumlah dok ngadap menjahit je. Mata pun boleh naik letih...

Alhamdulillah, kita masih mampu bernafas & menjalani rutin harian kita serta mencorakkan hari-hari kita di bulan Oktober 2013 pula. Oleh itu jom kita sama-sama mengucapkan kesyukuran kepada-Nya.

Untuk pembuka bulan Oktober 2013 ini, kami masih lagi dengan koleksi keychain kami. Pada kali ini ada unsur-unsur K-Pop sikit. Empunya keychain ni minat sangat-sangat K-Pop.. Kalau korang nak borak-borak tentang K-Pop, bolehlah berkawan dengan mereka..hehehehe..
Apa yang kami maksudkan K-Pop tadi? Jom terjah...

Kod : KC011013
Gabungan warna yang cukup menarik & menonjol. Kalau peminat K-Pop, siapa tak kenal dengan group 'SHINEE' & 'SUJU' .. Memang terguling-guling lah kalau dapat keychain ni...

Kod : KC021013
Ini pula design yang sentiasa mendapat sambutan. Lambang hati menandakan kasih sayang.. Khas untuk 'SOFIYA'... suka sangat-sangat nama tu!

Kod : KC031013
Keychain Love lagi tapi kali ni nama lain pula. Tuan punya pun berbeza. 'CHIKI'.. Unik kot nama tu! Siapa nak???

Kod : KC041013
Keychain K-Pop lagi. Group 'SHINEE' sekali lagi menjadi pilihan.. Rock the WORLD katanya!!!

Kod : KC051013
Keychain Love kali ni dengan nama 'ZILA'.. background berwarna biru gelap & nama pula gabungan hijau dan kuning!

Kod : KC061013
Keychain Love kali ni agak sweet gabungan warnanya. Kami suka juga kalau gabungan warna sebegini, terasa lembut!

Itulah yg kami maksudkan dengan unsur-unsur K-Pop... Biasalah sekarang ni masing-masing gilakan K-Pop. Kami pun sukakan K-Pop tapi sekadar suka tengok rancangan Running Man sahaja setakat ni. Kalau cerita Korea tu kadang-kadang layan juga.

So, kepada peminat K-Pop, korang boleh juga membuat tempatan sepertimana yang telah di tempah oleh Kak Yang kawasan ni... (^_^) Seperti biasa, tempahan boleh di buat melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com , PM kami di FB Page & melalui ORDER FORM kami... senang sangat2.. semuanya di hujung jari anda...

terima kasih kerana sudi singgah & baca blog kami...

enjoy shopping & crafting with us...

~KAMI NAK CURI MASA KORANG SIKIT~
#ada pengumuman sikit.. Kami telah join Photo Contest di mana 50% di kira melalui VOTE di FB & 50% lagi daripada admin contest. So, kami nak minta jasa baik sahabat semua untuk VOTE kami dengan klik LIKE di link ini...  Photo Contest
Thanks in advance dari kami...