Wednesday, January 29, 2014

Headband Untuk Si Manis.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Lama kami menghilang ek... Sebenarnya kami begitu busy dengan menyiapkan tempahan-tempahan yang kami terima. Tambahan pula keadaan kami yang kurang sihat maka menambahkan lagi kemalasan & tidak larat untuk update blog mahupun page kami... Ada 2,3 kali kami just update melalui Instagram je...

Tak sangka dah sampai ke penghujung Januari 2014. Rasa macam baru je masuk tahun 2014!!! Alhamdulillah, awal tahun ni DIA kurniakan kami rezeki yang melimpah ruah. Tidak pernah putus... Semoga rezeki anak akan menyusul pula nanti.. Insya Allah, korang semua tolong doa-doa kan kami ek (^_^)

Hari ini kami nak update berkaitan dengan Headband. Rasanya agak lama koleksi headband kami menyepi. Tempahan headband kali ni datangnya dari Kakak kami sendiri. Dia menghadiahkan headband tersebut kepada Kakak Iparnya yang baru mendapat baby girl yang comey & sihat... Yang penting baby sentiasa sihat!!!

Kod : HB 010114
Inilah dia rupanya headband yang telah kami siapkan. Memang simple & sweet!!!! Hanya menggunakan 3 kuntum bunga mawar berwarna smokey pink, purple & baby blue. Kami tambahkan serinya dengan 2 helai daun & tapak berwarna orange yellow! Di tengah-tengan kuntuman setiap bunga mawar kami hiaskan dengan mutiara cute tu! Cantik kan???

Comey sangat2!!!! Ini gambar yang telah di hantar kepada kami. Kalau kami di kurniakan rezeki zuriat nanti, macam-macamlah kami akan sediakan untuk baby kami nanti. Semua koleksi kami berkaitan dengan barangan baby, dah ada modelnya...hehehehehe...

Baiklah, jika korang berminat dengan koleksi kami ni boleh terus PM kami di page QasehMuslimah-Munirah  . Boleh juga membuat tempahan melalui Order Form kami di blog ini. Melalui email kami pun boleh di qasehmuslimah.munirah@gmail.com .

Terima kasih kerana meluangkan masa membaca entry kami kali ini...

enjoy shopping & crafting with us....

Thursday, January 16, 2014

Koleksi HOT dari oven!!!!

Assalamualaikum & Salam Sejatera...

Makin ligat kami, tiap-tiap hari ada sahaja koleksi yang keluar/release!!! (^_^) Seperti mana kami pernah inform di page QasehMuslimah-Munirah sebelum ini, kami akan cuba siapkan seberapa banyak kuantiti koleksi ready stock! Ini kerana pada tahun 2013, kami terpaksa tolak banyak sangat order yang urgent! Kalau TOP URGENT memang kami tidak akan ambil sebabkan kami hendak menjaga kualiti koleksi kami. Yang URGENT tu selalunya memerlukan masa 1 minggu sahaja tetapi dalam kuantiti yang banyak. So, kami terpaksa tolak. Insya Allah kami cuba improve untuk tahun 2014 ini.

Entry semalam juga Kami Serbu Kok Lanas, Kelantan adalah stock readymade!!! Jangan tersalah tafsir pula... Boleh dapatkan koleksi keychain semalam dari agen kami di Kok Lanas & juga dari kami... Nak yang customize pun Insya Allah boleh. Tapi kami memerlukan masa sedikit...
Kali ini kami release koleksi COMBO kami pula. 1 set dengan 1 harga... Semestinya yang cukup berpatutan... Jom kita terjah!!!!

 ~Combo 1 : Minion~
Kod : CB010114
Including :-
- Card Holder.
- Keychain.
- Keychain Handphone.

 ~Combo 2 : Minion Batman~
Kod : CB020114
Including :-
- Card Holder.
- Keychain.
- Keychain Handphone.

 ~Combo 3 : Minion Black Widow~
Kod : CB030114
Including :-
- Card Holder.
- Keychain.
- Keychain Handphone.

 ~Combo 4 : Minion Flash~
Kod : CB040114
Including :-
- Card Holder.
- Keychain.
- Keychain Handphone.

Untuk pakej Combo tu kami sediakan semuanya watak utama Minion!!! Comel sangat-sangat kartun ni. 1st time kami tengok cerita ni masa balik rumah di Wakaf Che Yeh! Then, adik kami yang no.4 Masturah, cadangkan kami jahit koleksi Minion ni... Good idea my sis!!!
Then, kita ke keychain readymade lak. Memang cute sangat2... Jom terjah lagi!

Cupid Egg!! cantik & cute... Boleh juga di jadikan hadiah kepada yang tersayang & juga doorgift perkahwinan ataupun apa-apa majlis. Kita zoom satu persatu...

~Keychain Cupid Egg~
Kod : KC240114
Warna : Smokey Pink, Turquoise, Black & Printed Felt.

~Keychain Cupid Egg~
Kod : KC250114
Warna : Soft Brown, Green, Light Purple, Black & Dark Purple.

~Keychain Cupid Egg~
Kod : KC260114
Warna : Baby Blue, Nevy Blue, Black & Grey

~Keychain Cupid Egg~
Kod : KC270114
Warna : Grey, Black Grey, Light Brown, Black & Dark Brown.

Yang last ni tentang Card Holder sepertimana card holder combo kami. Kalau hendak tempah mengikut design permintaan pun boleh. Insya Allah kami cuba siapkan dengan kualiti yang terbaik dari kami. Card holder ni amat-amat kukuh & bergaya di padankan!!!

~Card Holder : Minion Flash~
Kod : CH010114

~Card Holder : Minion~
Kod : CH020114

~Card Holder : Minion Batman~
Kod : CH030114

~Card Holder : Minion Black Widow~
Kod : CH040114

Berdebar-debar tak tengok koleksi readymade kami kali ni??? Semuanya limited edition!!!! Siapa cepat die dapat... Semuanya 100% handmade & jahitan dari kami sendiri. Dari start hendak lukis pattern hinggalah step yang terakhir. Semuanya 100% kami lakukan secara manual!!! Sebab itulah tingginya nilai handmade ni...

Jika berminat, cepat-cepat PM kami di page QasehMuslimah.Munirah .Boleh juga menggunakan ORDER FORM di blog ini atau email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com .. Semuanya hanya di hujung jari anda!!!

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca entry kami kali ini...

enjoy shopping & crafting with us....

Wednesday, January 15, 2014

Kami Serbu Kok Lanas, Kelantan...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kami hendak share dengan semua customer & followers kami, terutamanya yang tinggal berdekatan dengan Kok Lanas, Ketereh, Kelantan Darul Naim...
Kami telah melantik seorang agen kami di sana. Kawasannya sangat-sangat berdekatan dengan Politeknik Kota Bharu!!! So, kepada student-student Politeknik Kota Bharu, kalau berminat dengan hasil felt craft kami boleh singgah di kedai agen kami. Dalam masa yang sama juga, korang semua boleh juga order customize dari kami... Kedai agen kami berada di alamat seperti tersebut :-

PT 5236-D,
Taman Pinggiran Atira 2, Kok Lanas,
16450 Ketereh,
Kelantan Darul Naim.

Kedai agen kami ini berada dalam kawasan taman di mana student Politeknik Kota Bharu menginap. Rumah sewa student yang berlambak kat area situ so amat-amat senang untuk semua terus menapak ke sana... Tuan punya kedai bernama Kak Fatin (FB : Fatin Qistina Mohd Razali ) & Abang Wadi (FB: Wadi Idraw Wadiidraw ). Ini antara koleksi keychain kami yang sempat kami hantar ke sana. Insya Allah kami akan cuba pastikan stock kami sentiasa bertambah & tidak putus. 

Ini adalah semasa proses menyiapkan semua keychain-keychain readymade kami untuk di hantar ke Kedai Kak Long & Abang Wadi.

Kod : KC140114
Keychain Cup Cake (Yellow, Dark Brown & Soft Brown)
Tulisan : CUTE (Nevy Blue)
Hiasan : Glitter Butterfly

Kod : KC150114
Keychain Cup Cake (White, Dark Brown & Soft Brown)
Tulisan : LOVE (Pine Green)
Hiasan : Glitter Butterfly

Kod : KC160114
Keychain LoVe (Dark Brown & Smokey Pink)
Tulisan : SWEET (Blue)
Hiasan : Bunga Kristal

Kod : KC170114
Keychain Love (Gold, Dark Brown)
Tulisan : SMILE (Yellow Green)
Hiasan : Bunga Kristal

Kod : KC180114
Keychain Cute Owl (Orange, Turquoise)
Tulisan : LOVE (Green)

Kod : KC190114
Keychain Cute Owl (Yellow, Dark Purple)
Tulisan : CUTE (Nevy Blue)

Kod : KC200114
Keychain LoVe Butterfly (Pine Green, Orange)
Tulisan : SWEET (Purple)
Hiasan : Bunga Kristal

Kod : KC210114
Keychain LoVe Froggy (Green, Yellow)
Tulisan : SMILE (Black)

Kod : KC220114
Keychain Flowers (Grey, Pink)
Hiasan : Butang 4segi

Kod : KC230114
Keychain Flowers (Smokey Pink, Yellow Green)
Hiasan : Butang 4segi

Amacam, berminat tak? Menjadi kelebihan kepada customer kami di area Kok Lanas dimana mereka semua boleh terus mendapatkan keychain-keychain kami ini di Kedai Agen kami iaitu di kedai Kak Fatin & Abang Wadi... Buat pengetahuan korang juga, Kak Long & Abang Wadi juga ada menjual jualan runcit keperluan diri & rumah. So, kepada student Politeknik Kota Bharu, sambil-sambil korang beli barang-barang keperluan korang apakata korang shopping juga koleksi Felt Craft kami (^_^)



Ini adalah pandangan luar di Kedai Kak Fatin & Abang Wadi di Kok Lanas. Kalau jumpa, jangan lupe singgah. Ada pelbagai barangan keperluan seperti ini...

Barang-barang keperluan seharian...

Tak lupa juga koleksi kami tetap join sekaki!!!!

Bagi customer kami di luar kawasan Kok Lanas, boleh terus membuat tempahan kepada kami. Tempahan boleh di lakukan melalui PM kami di page QasehMuslimah-Munirah , menggunakan ORDER FORM kami di blog ataupun mesej ke email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com. Sungguh mudah!!!

Terima kasih luangkan masa membaca entry kami kali ini...

enjoy shopping & crafting with us....

Sunday, January 12, 2014

Super Duper Handbag!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, selepas update tentang Material For Crafting baru-baru ni, semakin ramai yang "LIKE" page kami. Satu perkembangan yang baik. Mesej pertanyaan & tempahan pula tiap-tiap hari kami perlu reply! Alhamdulillah....

Entry kali ini adalah berkaitan dengan QM-M Handbag Collection kami pula. Ini pasti akan menambahkan lagi bilangan mesej pertanyaan & tempahan kami. Insya Allah... Di sebabkan semakin surut stok handbag kami, so kali ni kami tambahkan lagi bilangan & design handbag kami. Semoga ia dapat memuaskan hati korang semua. Jemput jenguk ek...

Kod : HB3370 Designer Bag.
Harga : RM 80.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Orange, Yellow, Black, Purple, Green, Red & Blue

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL THICK LEATHER
LENGHT       : 42CM
WIDTH        : 0CM
BOTTOM WIDTH : 13CM
HEIGHT       : 28CM

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : NIL
OPENING CLOSER : HOCK
CONTENT A4     : YES
GRED           : AA WITH LV LOGO AND PURSE

Kod : HB3365 Designer Bag.
Harga : RM 70.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Khaki, Red, Purple, Mustard, Green, Black, Blue & Orange

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT       : 42CM
WIDTH        : 0CM
BOTTOM WIDTH : 13CM
HEIGHT       : 28CM

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : NIL
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4     : YES
GRED           : AA WITH MK LOGO

Kod : HB3364 Designer Bag.
Harga : RM 80.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Black, Red, Yellow, Purple, Orange & Green

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT       : 37CM
WIDTH        : 6CM
BOTTOM WIDTH : 13CM
HEIGHT       : 31CM

HANDLE HEIGHT  : 15CM
STRAP LENGHT   : 80CM
OPENING CLOSER : BUTTON
CONTENT A4     : YES
GRED           : AA WITH MK LOCK SET

Kod : HB3363 Designer Bag.
Harga : RM 80.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Red, Purple, Orange, Blue, Yellow, Green, Black & White

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER

LENGHT       : 44CM
WIDTH        : 0CM
BOTTOM WIDTH : 13CM
HEIGHT       : 32CM

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : NIL
OPENING CLOSER : BUTTON
CONTENT A4     : YES

GRED           : AA WITH MK LOGO

Kod : HB3362 Designer Bag.
Harga : RM 70.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Khaki, Black, Orange, Green, Purple, Blue, Red & Yellow

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT       : 36CM
WIDTH        : 7CM
BOTTOM WIDTH : 10CM
HEIGHT       : 31CM

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : NIL
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4     : YES
GRED           : AA WITH MK LOGO

Kod : HB3361 Designer Bag.
Harga : RM 85.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Pink, Black, Red, Turquoise, Purple & Mustard

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT       : 42CM
WIDTH        : 0CM
BOTTOM WIDTH : 13CM
HEIGHT       : 28CM

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : NIL
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4     : YES
GRED           :  AA WITH MK LOGO AND SCARF


Kod : HB3369 Designer Bag.
Harga : RM 80.00 / unit (excluding postage fee)
Status : Yellow, Red, Orange, Blue & Purple

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT       : 35CM
WIDTH        : 10CM
BOTTOM WIDTH : 16CM
HEIGHT       : 28CM

HANDLE HEIGHT     : 16CM
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER    : zip
CONTENT A4        : YES
GRED : AA ( 3 compartment)

Design yang semakin segar & cukup menarik!!! Apa tunggu lagi?? Jika berminat, jangan fikir lama-lama, jangan termenung sangat! Teruskan PM kami di page QasehMuslimah.Munirah  atau isi Order Form di blog kami ini. Boleh juga email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com ...

Semua stock ini adalah terhad kepada 100 orang sahaja kerana setiap design & warna kami hanya mengeluarkan 100 unit sahaja. Memang terhad kan??? So, bertindak dengan bijak sekarang...
Terima kasih kerana luangkan masa membaca entry kami kali ini...

enjoy crafting & shopping with us...

Friday, January 10, 2014

Material for Crafting Limited Edition!!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

1st time update blog time petang-petang begini. Kami di temani hujan-hujan renyai yang tidak putus-putus dari awal pagi tadi. Alhamdulillah, hujan rahmat... Insya Allah!

Di sebabkan kami menerima banyak pertanyaan & permintaan berkaitan dengan material yang kami gunakan untuk ber crafting, so hari ini kami mengambil kesempatan untuk share dengan semua material yang kami gunakan. Insya Allah harga yang kami tawarkan tidak mahal & berpatutan. Kita pilih konsep "Win - Win" & "Menang Membeli, Menang Memakai"...

Buat pengetahuan semua, kuantiti material kami adalah sangat terhad. Maknanya siapa cepar, dia dapat! Kami juga tidak menerima booking barang ek... So, kalau tak mahu terlepas, terus confirm stok dari kami, confirm order, buat payment & kami terus POS kepada korang!!! Senang sangat-sangat...

 ~ Wooden Clip 3.5cm ~
Kod : WC 010613
Saiz : 3.5cm
Harga : RM 12.50 / 50pcs (excluding postage fee)
Stock Available : 250 pcs ONLY
Status : AVAILABLE

 ~Wooden Clip 4.5cm~
Kod : WC 020613
Saiz : 4.5cm
Harga : RM 15.00 / 50pcs (excluding postage fee)
Stock Available : 100 pcs ONLY
Status : AVAILABLE

~ Keychain Ring~
Kod : RM 001/14
Saiz : 2.5 cm
Harga 50pcs : RM 10.00 (excluding postage fee)
Harga 100pcs : RM 18.00 (excluding postage fee)
Stock Available : 400 pcs ONLY
Status : AVAILABLE

 ~ Bunga Kristal~
Kod : RM 002/14
Saiz : Sebesar duit syiling 20 sen baru.
Harga : RM 10.00 / 100 pcs (excluding postage fee)
Status : AVAILABLE

~Brooch Pin~
Kod : RM 003/14
Saiz : Sebesar duit syiling 20 sen baru
Harga 50 pcs : RM 6.00 (excluding postage fee)
Harga 100 pcs : RM 10.00 (excluding postage fee)
Status : AVAILABLE

~Kertas Gam~
Kod : RM 004/14
Saiz : 1 Meter
Harga : RM 4.50 / meter
Status : AVAILABLE

Alhamdulillah, setakat ini yang mampu kami posting dalam entry ni. Insya Allah kami akan update material - material terbaru lagi. Dengan harga yang lebih rendah & berbaloi untuk di miliki oleh korang semua.

Jika berminat, terus PM kami di page QasehMuslimah-Munirah atau membuat tempahan melalui ORDER FORM kami di blog ini. Boleh juga email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com. Insya Allah kami cuba untuk reply pertanyaan & tempahan korang dalam masa 24 jam...

Terima kasih meluangkan masa korang semua membaca entry kami kali ini...
enjoy shopping & crafting with us....


Saturday, January 4, 2014

Super Gorgeous Handbag!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Pembukaan bagi koleksi Handbag kami bagi tahun 2014 kali ini kami mulakan dengan handbag berharga serendah RM 30.00!!! Tidak perlu untuk spend duit sampai ratusan & ribuan untuk bergaya dengan handbag yang super awesome. Kami sediakan pelbagai gaya & design handbag yang Menang Membeli & Menang Memakai!!!!

Kod : HB3368 Multi Function Bag - Apricot.
Harga : RM 30.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 20CM
WIDTH : 6CM
BOTTOM WIDTH : 6CM
HEIGHT : 13CM

HANDLE HEIGHT : NIL
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4 : NIL

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3368 Multi Function Bag - Blue.
Harga : RM 30.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 20CM
WIDTH : 6CM
BOTTOM WIDTH : 6CM
HEIGHT : 13CM

HANDLE HEIGHT : NIL
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4 : NIL

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3368 Multi Function Bag - White.
Harga : RM 30.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 20CM
WIDTH : 6CM
BOTTOM WIDTH : 6CM
HEIGHT : 13CM

HANDLE HEIGHT : NIL
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4 : NIL

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3368 Multi Function Bag - Yellow.
Harga : RM 30.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 20CM
WIDTH : 6CM
BOTTOM WIDTH : 6CM
HEIGHT : 13CM

HANDLE HEIGHT : NIL
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4 : NIL

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3366 Multi Function Bag - Brown.
Harga : RM 50.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 22CM
WIDTH : 9CM
BOTTOM WIDTH : 10CM
HEIGHT : 20CM

HANDLE HEIGHT : 3CM
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : BUTTON AND ZIP
CONTENT A4 : NIL
GRED : FASHION BAG

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3366 Multi Function Bag - Green.
Harga : RM 50.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 22CM
WIDTH : 9CM
BOTTOM WIDTH : 10CM
HEIGHT : 20CM

HANDLE HEIGHT : 3CM
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : BUTTON AND ZIP
CONTENT A4 : NIL
GRED : FASHION BAG

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3366 Multi Function Bag - Pink.
Harga : RM 50.00 (xcluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 22CM
WIDTH : 9CM
BOTTOM WIDTH : 10CM
HEIGHT : 20CM

HANDLE HEIGHT : 3CM
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : BUTTON AND ZIP
CONTENT A4 : NIL
GRED : FASHION BAG

Status : OUT OF STOCK

Kod : HB3367 Multi Function Bag.
Harga : RM 50.00 (xcluding postage fee)
Warna : Beige, Blue, Brown, Pink, Black, Rose Red & Red

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 32CM
WIDTH : 9CM
BOTTOM WIDTH : 17CM
HEIGHT : 24CM

HANDLE HEIGHT : NIL
LONG STRAP LENGHT 1: 60CM
LONG STRAP LENGHT 2: 110CM
OPENING CLOSER : BUTTON AND ZIP
CONTENT A4 : NIL

Jika anda berminat, boleh terus PM kami di Page kami di QasehMuslimah.Munirah. Ataupun boleh order melalui email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com dan juga melalui ORDER FORM kami di blog. Jangan malu, jangan segan!!!

Untuk mendapatkan gambar-gambar yang lebih jelas, boleh terus ke album page kami di Album QasehMuslimah-Munirah. Insya Allah kami akan cuba respond segala pertanyaan & tempahan anda dalam masa 24jam.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda membaca entry kami kali ini... Terima kasih juga atas segala sokongan yang di berikan...

enjoy shopping & crafting with us...