Friday, March 21, 2014

~ Fiesta UKM ~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Awal pulak kali ni update blog ek??? Padahal baru je 18.03.2014 lepas update tentang headband... Sebenarnya kami nak hebahkan kepada korang semua berkaitan dengan koleksi kami yang selamat sampai ke Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)... Sempena event di UKM, maka salah seorang kenalan kami mengambil peluang ini untuk memperkenalkan & menambah pendapatan beliau... Siapa kata dengan menjual barangan kraf ni tak boleh penuh poket??? Insya Allah boleh... Janji kena kuat berusaha & tidak pernah putus asa...

Kalau korang tertanya-tanya, siapalah yang bertuah itu sudi menjual & memperkenalkan koleksi kami ni di UKM??? Selalunya bab-bab business macam ni di monopoli oleh kaum Hawa tapi wakil kami di UKM ni adalah terdiri dari kaum Adam!! Namanya?? Tuan Zulfadli Syamim Tuan Mohd Adnan (FB : Zulfadli Syamim ).. Nama pun hebat, insya Allah orangnya juga hebat... Pilihan mertua... Insya Allah... Amin... (^_^)

Ni adalah gambar-gambar semasa proses menyiapkan Bookmark kami... Kami memang suka sangat-sangat ambil gambar...hehehehe... Jemput zoom satu persatu!

Kod : BM010314
Salah satu design Bookmark kami. Menggunakan design hati & sayap... Ala-ala cupid lah... Manalah tahu kalau-kalau ada customer kami yang hendak beli untuk diri sendiri & pasangan masing-masing sebagai tanda kasih sayang mereka... Chewah!!! 

Kod : BM020314
Ini pula Bookmark yang confirm menjadi pilihan peminat permotoran... Kami menyediakan design log0-logo kereta yang semestinya menjadi kegilaan ramai... Manalah tahu apabila menggunakan bookmark ni, akan lebih bersemangat untuk study demi mencapai impian kita satu hari nanti... Insya Allah.. Amin...

Kod : BM030314
Design bookmark ini pula kami memilih untuk menggunakan prop-prop yang selalu di gunakan untuk majlis-majlis tertentu... Suka lak tangok kan???

Kod : BM040314
Bookmark ini adalah secara simple & general... Kami menggunakan felt yang bercorak serta butang-butang. Simple is nice kan??? Yang penting bookmark ini tetap nampak berseri & menarik.

Kod : BM050314
Bookmark ini pula kami memilih untuk menjahit kemas huruf-huruf yang berwarna-warni ini... Ada 'MUTE', 'STOP', 'OUT', 'REST' & 'HERE'... Semuanya melambangkan erti bookmark itu sendiri...

Pada yang masih baru & 1st time tengok Bookmark seperti ini??? Masih tertanya-tanya bagaimana hendak menggunakannya??? Just sisipkan di bucu buku korang & siap!!! Macam dalam gambar di atas... Cukup simple & semestinya bucu buku pun terjaga & tidak terlipat-lipat... Cantik tak??? hehehehe...

Apa pula ni??? Pernah dengar casing Tisu Poket??? Mesti bosan asyik poket tisu yang sama je...Dan kadang-kadang berkedut-kedut tisu & kurang bersih... So, korang boleh dapatkan casing Tisu Poket kami ni... Macam-macam corak & gaya... Jom zoom!!!

Kod : TP010314

Kod : TP020314

Kod : TP030314

Kod : TP040314

Kod : TP050314

Still ingat koleksi Wooden Paper Clip kami??? Untuk FIESTA UKM ni juga kami turut sertakan Wooden Paper Clip kami. Semestinya koleksi yang amat-amat berguna & berfaedah untuk customer kami...

Kod : PC010314
Wooden Paper Clip Love ni memang menjadi pilihan customer kami... Sangat-sangat laris!!! So, kami sertakan di FIESTA UKM ini...

Kod : PC020314
Wooden Paper Clip Bunny ni 1st design dari kami... Comey sangat-sangat... Warga UKM akan menjadi 1st customer kami yang memiliki design ini.

Kod : PC030314
Wooden Paper Clip Butterfly ini juga menjadi design wajib satiap kali koleksi kami ini di keluarkan. Menjadi pilihan wajib customer kami setiap kali membuat tempahan... Grab it now!!!

Ini pula keychain special untuk warga UKM... Untuk di jadikan sebagai kenang-kenangan dari kami.... Mana nak dapatkan???? Singgah di Fiesta UKM dan dapatkan dari wakil kami Zulfadli Syamim semestinya...

Kepada warga UKM, jangan lepaskan peluang korang... Dapatkan semua koleki kami di sana. Inilah peluang 1 dalam sejuta tau!!! Insya Allah, kami janjikan koleksi kami adalah yang terbaik dari yang terbaik.. Koleksi di UKM adalah amat-amat terhad... Harganya pula cukup pecah panggung!!! chewah....! Kuat promosi ni...hehehehe

Pada yang berada luar dari UKM, boleh terus membuat tempahan kepada kami. Kalau korang juga ingin mengikut jejak Syamim, boleh terus PM kami di page QasehMuslimah-Munirah . Semestinya kuantiti yang banyak begini menuntut masa dari kami... Kalau boleh awal 1 bulan lah, senang kami nak manage masa kami... Maklumlah pada masa yang sama kami perlu menyiapkan tempahan dari customer-customer kami yang lain juga.

Finally, terima kasih kepada semua kerana sudi meluangkan masa korang membaca entry kami pada kali ini. Warga UKM jangan lupe temujanji kita yer... Jangan ketinggalan untuk mendapatkan koleksi kami di fiesta UKM...

enjoy shopping & crafting with us...

Tuesday, March 18, 2014

Hadiah Untuk Si Comel..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Rindunya hendak update blog!!!! Niat kami tu terbantut di sebabkan external harddisk kami tak boleh connect pada PC & Netbook kami. Entah kenapa... Agaknya sebab kabel wire harddisk ni dah tua kot... Alhamdulillah harddisk kami ni still ok. Susah juga kami kalau harddisk rosak sebab banyak dokument & gambar-gambar koleksi kami yang masih belum di update dalam blog, kami simpan dalam external harddisk ni...

Tanpa banyak menaip, kami nak share koleksi kami yang amat-amat superb ni... Tempahan yang kami terima dari customer kami Siti Hajar (FB : Siti Hajar Afiqah Shamsuddin ). Seronok menyiapkan tempahan ini sebab kami juga suka design yang kami buat ni. Seronok kalau ada anak perempuan, memang rajin lah nak menghias... Insya Allah, ada rezeki untuk kami nanti,,,amin...

2 unit Headband & 1 klip rambut... Headband tersebut kami hiaskan dengan design bunga yang berlainan & semestinya cukup menarik!!!

Kod : HB010314
Headband ini menggunakan getah headband berwarna hitam. Kemudian kami menggabungkan 3 jenis bunga yang berlainan warna bagi menaikkan seri headband & baby. 3 helai daun juga di selit sama. Nama Baby 'AFRINA' pula menggunakan warna biru & unggu. Memang cukup menarik & tertarik!!!
 
Kod : KLP010314
Klip rambut ini still menggunakan warna tema sama iaitu biru & unggu. Butang di tengah-tengah headband juga kami menggunakan warna biru. Untuk warna tanah kami pilih warna hitam.

Kod : HB020314
Headband kali ini pula menggunakan 1 design bunga sahaja tetapi kami siapkan 2 kuntum supaya ianya tidak nampak terlalu kosong. Butang keemasan menambahkan lagi seri bunga pada headband tersebut. Getah headband berwarna putih menjadi pilihan. Untuk tulisan nama baby 'ZARAA' pula kami menggunakan warna biru  & tanahnya pula warna baby blue... Cute kan???

Bila di padankan pada model kami ni, nampak cantik sangat-sangat. Suka pula bila tengok... Lepas ni insya Allah rasanya still berminat menggunakan model yang sama (^_^)
Jika korang semua berminat dengan koleksi kami, boleh terus PM kami di page QasehMuslimah-Munirah ataupun email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com . Kalau tempahan dalam kuantiti yang besar, kalau boleh inform kami awal-awal. Senang kami nak manage masa kami...tolong ek...

Terima kasih juga kerana korang sudi meluangkan masa korang membaca entry kami pada kali ini.
enjoy shopping & crafting with us...

Monday, March 10, 2014

Berdoa Untuk MH370

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Sepertimana yang semua sedia maklum akan kehilangan kapal terbang MH370 bersama-sama seramai 227 Penumpang termasuk 2 orang bayi dan 12 orang anak kapal.

Memang begitu banyak cerita-cerita belakang yang meluas di laman sosial kini. Mungkin ada kebenarannya mungkin tidak... Tetapi tanggungjawab kita bersama agar mendoakan yang terbaik untuk mangsa & pasukan mencari & menyelamat yang masih berusaha memberikan pertolongan yang terbaik...

Wednesday, March 5, 2014

Badge For Wedding Anie & Amir

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Alhamdulillah kami dapat kelapangan untuk sekali lagi update entry kali ini. 1st entry bagi bulan Mac 2014... Kami juga terkena tempiasnya akan perubahan cuaca di Malaysia ni. Cuaca yang agak kering tanpa hujan & di tambahkan lagi dengan jerebu menjadi salah satu punca kami kurang sihat 2,3 hari. Insya Allah semoga semua ini akan berubah menjadi lebih baik & apa yang berlaku kini sedikit sebanyak memberi pengajaran buat kita semua agar lebih bersyukur atas segala nikmat yang di berikan olehNya.

Panjang pula bercerita. Straight to the point!! Alhamdulillah pada tahun lepas kami ada menerima tempahan untuk menyiapkan BADGE Perkahwinan untuk pasangan Anie & Amir... Majlis Perkahwinan mereka adalah pada bulan Disember 2013 yang lepas. Kenapa sekarang baru update??? Panjang ceritanya... Di pendekkan cerita, kami kekurangan masa & terlalu banyak tempahan yang perlu di update & di siapkan..

Design badge ini simple & nice! Warna temanya mengikut warna tema majlis iaitu "Oren & Biru". So, warna tersebut kami jadikan background untuk Badge ni. Kami turut hiaskan dengan ribbon comey di mana tetap menggunakan warna tema majlis. Butang di jahitkan di tengah-tengah ribbon bagi menaikkan seri badge tersebut.

Kod : BADGE010314
 
Ni gambar badge yang berselerak!! Jemput tengok gambar yang kami dah susun cantik-cantik punya. Maaflah kualiti gambar agak kureng sebab kami hanya menggunakan kamera handphone sahaja. Insya Allah kalau di izinkan olehNya, murah rezeki nanti kami sambar kamera HD lak..hehehehe..

1st gambar ni adalah Badge untuk ABAH, EMAK, KAKAK & ADIK pengantin. Tema 'RAIKAN CINTA' turut menjadi pilihan pengantin. So, majlis tu nanti tidaklah terlalu formal kan?? Sebab hari istimewa tu untuk satu family meraikan cinta pasangan pengantin a.k.a ahli baru dalam keluarga...sweet sangat!!!!

Sepupu pun tidak di lupakan. Sebanyak 20pcs badge di tempah oleh pengantin buat sepupu tersayang. Semuanya di beri layanan sama rata. So no isu pilih kasih!!!! Mesti sepupu pengantin proud kan.... (^_^)

Badge special untuk Emak Saudara. Semestinya & wajib kena sediakan. Mereka ini antara tulang belakang yang memeriahkan & memastikan majlis berlangsung dengan jayanya...

Badge untuk Bapa Saudara pun ada. Kalau untuk Emak Saudara ada, takkan lah takde untuk Bapa Saudara kan??? Sebagai hadiah, peringatan & tanda terima kasih untuk insan-insan yang telah bersusah payah sepanjang majlis berlangsung...

Kami juga menerima undangan pengantin untuk ke majlis tersebut tetapi di sebabkan pelbagai halangan maka kami suami isteri tidak dapat turut serta. Hanya ucapan tahniah & terima kasih atas undangan dari Anie & keluarga. Tapi kami tetap menyiapkan 1 special gift untuk pasangan pengantin ni...
Apa pula ni kan??? Gambar ni adalah material yang kami gunakan sebelum proses cantuman di mulakan...chewah, proses tu penting!!!! 

Ini pula 100% siap... Gubangan dari chopstik dari kami untuk pasangan Anie & Amir. Pemilihan Chopstik ini ada ungkapannya tersendiri. Cuba bayangkan jika hanya ada 1 batang chopstik sahaja?? Bagaimana ianya berfungsi...?? Inikan pula manusia kan... Kita telah di ciptakan berpasangan & saling melengkapi... Faham tak maksudnya??

Doa kami semoga Anie & Amir bahagian & kekal hingga ke Jannah. Lalui liku-liku rumah tangga dengan penuh bertolak ansur, saling mempercayai & selalu berdoa kepadaNya agar kasih sayang antara pasangan sentiasa berkekalan & bertambah... AMin...

Kepada korang semua, kalau berminat untuk membuat tempahan dari kami boleh terus PM kami di page QasehMuslimah-Munirah & order melalui Order Form di Blog ini. Semuanya hanya di hujung jari korang je... Tapi kalau boleh, bila melibatkan kuantiti yang banyak ni, tempahan perlulah di lakukan 2,3 bulan sebelum majlis. Kesian kami nanti sampai kelam kabut...huhuhuhu...

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa korang membaca entry kami...
enjoy shopping & crafting with us....