Thursday, May 22, 2014

Hello Kitty & Froggy Keychain.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Apa khabar kepada semua customer & followers kami..? Kami alhamdulillah sihat cuma kadang kala sahaja kesihatan terganggu. Biasalah bila busy sampai waktu rehat & makan pun terganggu...

Kita biarkan bab kesihatan terganggu tu. Pada bulan ini maybe kami banyak tumpu kepada koleksi keychain kami. Pada setiap bulan, confirm kami akan terima tempahan keychain dari customer-customer kami yang budiman. Ada tempahan sempena konvokesyen, untuk di jadikan sebagai doorgift, untuk hadiah hari jadi & macam-macam lagi.

Keychain kali ini memang comey sangat-sangat!!!! Kami pun suka sepanjang menyiapkan keychain ini. Memang kami sediakan 1 set untuk kami sendiri... Sambil-sambil menyiapkan order customer, sambil-sambil kami siapkan untuk kami...hehehehe...

Kod : KC060514
Keychain Hello Kitty
Tulisan : ALWAYS SMILE  (Turquoise)

Kod : KC070514
Keychain Froggy
Tulisan : SPACY SENSEI (Brown & Soft Yellow)

Customer kami ini seorang guru. Alhamdulillah, pelbagai peringkat & golongan yang berminat dengan koleksi kami. Korang apa tunggu lagi???
Jika berminat dengan design keychain kami yang sedia ada, just PM kami bersama dengan Kod pilihan anda. Tapi kalau korang ada idea korang sendiri, boleh juga terus PM kami.. Kita boleh discuss untuk jadikan impian korang tu satu realiti!!! Chewahhhhhh!!!!

Bagaimana nak buat tempahan??? Cukup senang & semestinya di hujung jari korang...
  1. Menggunakan ORDER FORM di Blog kami ni.. (di bahagian paling bawah Blog kami)
  2. Menggunakan email kami iaitu qasehmuslimah.munirah@gmail.com
  3. Menggunakan Private Message di Page kami QasehMuslimah-Munirah
  4. Menggunakan WhatsApp di No : 011-24274941
Cukup senang... Tapi kalau kami lewat reply tu, faham-faham lah ek... Kadang kala kami cuba fokus bagi menyiapkan tempahan yang sedia ada so kami tak online sangat. Maybe petang-petang atau malam baru kami jenguk sekejap-sekejap... Jangan marah ek... Mohon memahami (^_^)

Oklah, terima kasih sudi luangkan masa korang membaca entry kami kali ini...

enjoy shopping & crafting with us...

Monday, May 12, 2014

Keychain Awesome dari kami...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua customer & followers kami...

Alhamdulillah, kebetulan pagi ni kami perlu siapkan beberapa WorkOrder/Invoice untuk customer kami yang telah confirm order mereka. So, kami mengambil kesempatan yang ada ini untuk update Blog sekejap. Sebab lepas ini Insya Allah kami super duper busy bagi menyiapkan tempahan yang telah di terima...

Agak memeranjatkan pada Bulan ini apabila kami menerima beberapa orang customer yang cukup senang berurusan samada dari segi tempahan & pembayaran. Kami baru sahaja send WorkOrder/Invoice & dalam proses menyiapkan WorkOrder/Invoice customer lain, mereka dah WhatsApp memaklumkan bahawa bayaran telah di lakukan. Alhamdulillah... Semoga DIA permudahkan juga segala urusan kalian & kita... Amin... Terima kasih semua... Kami akan cuba siapkan tempahan kalian dengan jayanya (^_^)

Bagi entry pagi ni, di temani dengan deraian hujan di luar...chewah!!! hehehehe... Kami nak share tentang koleksi keychain kami. Tempahan dari Agen kami iaitu Nurul Atikah dari Ipoh, Perak. Jika korang check beberapa entry kami sebelum ini, Nurul Atikah ni memang antara agen aktif kami.
Tempahan keychain pada kali ini sepertimana design kami yang lain. Design yang sentiasa menjadi pilihan No. 1 customer kami...

Kami sengaja ambil gambar semasa dalam proses macam ni. Nampak comey lah plak!!! Tapi kalau dah siap nanti mesti lagi comey kan?? hehehehe

Kod : KC010514
Keychain LoVe (Kuning)
Tulisan : PAEH & LIEYA (Green Leaf & Smokey Pink)

Kod : KC020514
Keychain LoVe (Purple + Smokey Pink)
Tulisan : AMIN (Smokey Pink) & HUSNA (Dark Purple)

Kod : KC030514
Keychain LoVe (Hitam)
Tulisan : NISA & IZWAN (Smokey Pink + Pink Cream)

Kod : KC040514
Keychain LoVe (Purple)
Tulisan : ZAIN & HUSNA (Smokey Pink + Soft Pink)
Kod : KC050514
Keychain Panjang Bantal (Smokey Pink)
Tulisan : FIQ & FUZA (Purple + Baby Blue)

Mesti korang cakap, design ni lagi... ALahai, apalah daya kami jika ini yang di minta oleh customer kami.. Walau apa sekalipun, Alhamdulillah, rezeki dari Nya. Biarpun simple tapi tetap menjadi pilihan ramai.

Jika korang berminat, boleh terus PM kami di Page QasehMuslimah-Munirah ataupun email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com ataupun terus WhatsApp kami. Paling senang pun terus je isi Order Form kami di Blog ni. Sangat mudah!!!
Insya Allah kami akan cuba reply semua pertanyaan & tempahan korang secepat mungkin. Almaklumlah, sekarang kami dah start busy so maybe ambik masa sikit...

Terima kasih kerana korang sudi luangkan masa korang singgah di Blog kami ni...
enjoy shopping & crafting with us....

Sunday, May 4, 2014

Idea untuk Hadiah kepada Yang Tersayang???

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Ramai yang PM kami bertanyakan kenapa lama sangat bercuti dari update Blog ni??? Apa koleksi terbaru dari kami?? Facebook & Page pun agak menyepi je... Jawapan secara rasminya dari kami (Chewah...macam buat press conference lak kan..)

" Kami perlu menyiapkan semua order Bulan April sebelum masuk bulan Mei. So, tumpuan tu memang 100% pada menjahit & menyiapkan tempahan customer. Supaya kami tidak pening kepala pula nak siapkan order Bulan Mei yang sedang menunggu... Tambahan pula suami saya agak kurang sihat minggu ni so saya juga memberi tumpuan sepenuhnya & 100% kepada suami tersayang... Nasib baik semua order Bulan April dah siap! "

Macam itulah ceritanya. Maaf banyak-banyak kepada semua jika kami lambat reply setiap mesej kalian. Kami hanya online bila sempat sahaja & sekejap-sekejap. Family comes 1st!!!!

Kami menerima banyak pertanyaan tentang hadiah untuk HARI IBU & HARI GURU baru-baru ini. Pada pendapat kami, semua koleksi kami sesuai di jadikan hadiah untuk mereka kerana ianya exclusive giteww!!! Tempahan anda adalah special untuk mereka... Kan exclusive tu! Ada juga yang bertanyakan contoh Brooch dari kami. Kalau korang semua sempat jenguk-jenguk album kami di Blog & Page, memang banyak sangat Brooch. So, kesempatan yang ada ini kami update lagi sekali antara koleksi Brooch kami...

Brooch ini kami menggunakan kain cotton & hiaskan dengan mutiara comey tu. Brooch Batik & Brooch Polcadot... Bila kain batik di jadikan Brooch, dari situ nampak betapa kayanya seni Melayu itu sendiri... Cukup EXCLUSIVE & sesuai sangat-sangat dijadikan sebagai hadiah...

Ini pula antara warna-warna Brooch Polcadot kami. Tapi yang ini kami hiaskan dengan Bunga Kristal. Maklumlah, sesetangah orang berminat dengan benda kelip-kelip macam ini & setengah orang suka yang mutiara... Brooch ini kami siapkan dalam bentuk bujur & kalau korang perhati betul-betul, Brooch Polcadot untuk gambar pertama kami juga sediakan bentuk kelopak bulat! Tapi ia tetap menarik & semestinya EXCLUSIVE!!! 

Brooch 100% dari felt... Brooch bunga Mawar di beri nama. Untuk menaikkan seri Brooch Bunga Mawar ini kami selitkan dengan mutiara penuh. Memang nampak sweet sangat-sangat... Siapa berminat??? Boleh PM kami sekarang!

Brooch Bunga Melur 2 layer ini kami juga hiaskan dengan mutiara bulat. Simple & Sweet!!! Kalau nak order warna lain pun boleh, insya Allah kami sedia menerima... Apa yang penting, terus PM kami sekarang...

Ini pun Brooch Bunga Melur. Cuma kami design lain sikit iaitu menggunakan warna yang di selang seli untuk 5 kelopak ni serta menggunakan hiasan butang yang pelbagai bentuk.. Cantik kan???

Pada pendapat kami, semua koleksi kami sesuai di jadikan hadiah untuk yang tersayang. Antara koleksi kami selain Brooch ialah :-
  • Casing Kotak Tisu.
  • Casing Tisu Poket.
  • Keychain.
  • Pillow.
  • Bookmark.
  • Card Holder.
  • Keychain Handphone.
  • Multipurpose Casing.
  • Paper Clip.
  • Frame.
  • Selendang, Shawl, Telekung Lycra & Handbag (ready stock).
  • Headband & Handband.
  • Hair Clip.
Korang juga boleh tempah koleksi dari kami di mana korang sendiri design atau daripada gambar-gambar yang korang suka. Insya Allah kita akan discuss sedikit sebanyak & jadikan impian korang satu realiti serta sama-sama menggembirakan orang yang tersayang... Insya Allah...
So, apa tunggu lagi??? PM kami sekarang...

thanks sebab luangkan masa korang membaca Blog kami pada kali ini...
enjoy shopping & crafting with us....