Friday, June 13, 2014

SHAWL Terlajak Laris...!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Tiba-tiba lak rajin update Blog hari ni??? Hehehehe... Di sebabkan ada permintaan dari beberapa orang customer & followers kami berkaitan dengan koleksi QM-M Shawl, kami update koleksi kami ni. Tambahan lagi koleksi QM-M Shawl ni dah agak lama kami tak update. Maklumlah asyik melayan Felt Craft kami sahaja...hehehehe...

Untuk stock Shawl kami yang dah OUT OF STOCK, kami terus delete dari album page kami tapi di Blog ni kami just letakkan status OUT OF STOCK!! Stock baru kami masukkan serta kembali dengan harga PROMOSI... Harga promosi ni masih terbuka & masih belum ada tarikh tutupnya lagi. So, cepat-cepatlah grab sekarang..

QM-M Shawl ~ CANDY CHORAK
Kod : Candy Chorak 301 (Colour : Light Purple + Emerald Green)
Kod : Candy Chorak 302 (Colour : Maroon + Light Orange)

HARGA : RM 39.00 (excluding postage fee)

Material : Chiffon + Polyester Cotton.
Saiz : M (175cm x 60cm)

QM-M Shawl ~ CANDY SATIN
Kod : CandyS1001 (Colour : Navy Blue with Violet Purple/Peach-Pink)
Kod : CandyS1002 (Colour : Turquoise Green with Peach-Pink/Silver)
Kod : CandyS1003 (Colour : Violet Purple with Navy Blue/Turquoise Green)
Kod : CandyS1004 (Colour : Silver with Navy Blue/Peach-Pink)
Kod : CandyS1005 (Colour : Peach-Pink with Violet-Purple/Silver)

HARGA : RM 39.00 (excluding postage fee)

Material : Satin fabric, glossy surface and dull back, non-see-through.
Saiz :-
S (150cm x 55cm)
M (165cm x 60cm)
L (180cm x 70cm)
XL (200cm x 75cm)


QM-M Shawl ~ CANDY TRIBAL
Kod : Candy Tribal 901 (Colour : Pastel Purple /Mint)
Kod : Candy Tribal 902 (Colour : Black/Grey)
Kod : Candy Tribal 903 (Colour : Soft Pink/Soft Yellow)
Kod : Candy Tribal 904 (Colour :Emerald Green/Pastel Green)
Kod : Candy Tribal 905 (Colour : Dark Pink/Pastel Purple)

HARGA : RM 39.00 (excluding postage fee) 

Material : Chiffon / Mix Sateen. Saiz :- 
S (150cm x 50cm)
M (165cm x 60cm 
L (180cm x 70cm
XL (200cm x 75cm)


QM-M Shawl ~ CHORAK
Kod : Chorak1001 (Colour : Black)
Kod : Chorak1002 (Colour : White)
Kod : Chorak1003 (Colour : Red)

Harga : RM 39.00 (excluding postage fee)

Material : Silky fabric, Lightweight & non-see-through.
Size :-
S (150cm x 50cm)
M (165cm x 55cm)
L (180cm x 55cm)
XL (200cm x 55cm)

QM-M Shawl ~ CHORAK
Kod : Chorak1004 (Colour : Blue, Purple, Emerald Green)
Kod : Chorak1005 (Colour : Orange, Red, Brown)

Harga : RM 39.00 (excluding postage fee)

Material : Polyester Cotton Fabric, Mediumweight, non-see-through
Size :-
S (150cm x 50cm)
M (165cm x 55cm)
L (180cm x 55cm)
XL (200cm x 55cm)


QM-M Shawl ~ MIX SATIN CREPE
Kod : G01 (Colour : Exclusive Grey)
Kod : G04 (Colour : Exclusive Orange)

Harga : RM 39.00 (excluding postage fee)
PROMOSI : RM 25.00 (excluding postage fee)

Material : Printed Satin Crepe.
Size :-
S (1.5m x 0.5m)
M (1.65m x 0.5m)
L (1.8m x 0.55m)

QM-M Shawl ~ LET.RAINBOW
Kod : LET.COLOUR (Colour : Colourful Rainbow)

Harga : RM 35.00 (excluding postage fee)
PROMOSI : RM 20.00 (excluding postage fee)

Material : Printed Chiffon.
Size : 60cm x 170cm


QM-M Shawl ~ SATIN CREPE
Kod : LET1 (Colour : Red & Green Tribal)
Kod : TIEDYE1 (Colour : Red Tiedye)
Kod : TIEDYE2 (Colour : Purple Tiedye)

Harga : RM 39.00 (excluding postage fee)
PROMOSI : RM 25.00 (excluding postage fee)

Material : Printed Satin Crepe.
Size :-
S (1.5m x 0.5m)
M (1.65m x 0.5m)
L (1.75m x 0.55m)


QM-M Shawl ~ SKARFCandy MOONLIGHT
Kod : SCM0301 (Colour : Black/Silver & Red/Pink)
Kod : SCM0302 (Colour : Pink/Magenta & Turquoise/Green)
Kod : SCM0303 (Colour : Red/Pink & Blue/Turquoise)
Kod : SCM0304 (Colour : Orange/Gold & Black/Silver)
Kod : SCM0305 (Colour : Blue/Turquoise & Turquoise/Green)

Harga : RM 39.00 (excluding postage fee)

Material : Fashion Glitter Fabric, Lightweight, No-ironing, BOTH side wearable.
Size :-
S (155cm x 55cm)
M (165cm x 60cm)
L (175cm x 70cm)

Alhamdulillah, settle sudah... Letih nak siapkan entry kali ni. Semoga kami dapat membantu para wanita muslimah di luar sana dalam memilih hijab masing-masing. Kami sediakan 4 saiz Shawl dengan harapan kita dapat berfesyen dengan cara yang terbaik untuk diri kita. Insya Allah...

Jika korang berminat, boleh terus PM kami di Page QasehMuslimah-Munirah . Boleh juga menggunakan ORDER FORM kami di Blog ini. WhatsApp juga di galakkan di no 011-24274941 serta email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com...

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa korang membaca entry kami kali ini...
enjoy shopping & crafting with us....

Tuesday, June 10, 2014

Couple Pillow.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Alhamdulillah, ada rezeki masa untuk kami update Blog pada hari ini. Kami cuba luangkan masa sekejap. Pening juga kepala kalau asyik tumpu pada menjahit je. Lepas siapkan kerja-kerja di rumah, curi masa untuk online sekejap. Lepas ini Insya Allah boleh start menjahit pula.

Maybe entry kali ini pendek je kot... Agaknya lah..hehehe... Kalau time puasa nanti pula tak tahulah sependek mana entry kami...hehehe... Slow-slow nak persiapkan diri untuk ke Bulan Ramadhan. Walaupun dah biasa berpuasa tapi tetap kena persiapkan diri. Ujian dariNya itu kadang kala di luar jangkaan kita kan tapi masih dalam keupayaan kita untuk tempuhi. Itu janjiNya...

Kami telah siapkan Couple Pillow ini untuk di hiaskan dalam kereta kami. Ia juga telah menjadi salah satu items display kami sewaktu event di TM Point Teluk Intan tempoh hari. Alhamdulillah ramai memberikan respond positif terhadap koleksi kami. Insya Allah kalau ada peluang & kelapangan lagi, kami akan cuba buka booth kami di event akan datang (^_^)

Couple Pillow ni kami siapkan khas untuk diri kami sebenarnya..hehehehe.. Asyik jahit untuk orang lain je so kebetulan ada masa kami jahit untuk diri sendiri. Lagipun kami cuba lari dari design yang sama je iaitu bentuk petak & Love... Cantik je kalau bentuk bulat macam ni... Simple & sweet!!!
Selalunya orang takut nak gunakan warna putih sebab cepat kotor tapi Alhamdulillah setakat ni Couple Pillow kami ini still putih berseri lagi... Siap boleh di jadikan display time kami buka booth lagi tau... Jealous tak???

Couple Pillow.
Kod : PL020614
Tulisan : LOVE YOU MR. HUSBAND (Turquoise & Purple)
Hiasan : Cupid Egg (Brown & Grey)

Couple Pillow.
Kod : PL030614
Tulisan : LOVE YOU MRS. WIFE (Turquoise & Purple)
Hiasan : Cupid Egg (Brown & Grey)

Husband ada hadiahkan novel Love You Mr. Arrogant so tulisan pada pillow couple ni di ambil lebih kurang sempena tajuk novel tu lah. My husband no arrogant tau...hehehehe... So  ubah sikit kepada 'LOVE YOU MR. HUSBAND' & 'LOVE YOU MRS. WIFE', kan best bunyinya tu.. Sejuk hati ni, lapang kepala ni... Semoga kasih sayang suami isteri sentiasa berpanjangan & sentiasa erat... Itu doanya...

Okeylah, macam dah panjang sangat pula entry kali ni. Kalau korang berminat untuk membuat tempahan boleh terus PM kami di page QasehMuslimah-Munirah . Juga boleh menggunakan ORDER FORM kami di Blog ini. Email di qasehmuslimah.munirah@gmail.com pun boleh ataupun WhatsApp kami di no. 011-24274941011-24274941...

Thanks kerana sudi luangkan masa korang membaca entry kami kali ini...
Enjoy shopping & crafting with us...

Monday, June 2, 2014

1 Tempahan 6 Koleksi.. Awesome!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah tertunai hajat hendak update Blog pagi-pagi ni. Rasa dah lama sangat tak update. Gambar koleksi-koleksi kami yang masih belum update pun still beratur dalam harddisk kami. Masa memang tidak mencukupi tapi kami cuba juga manage dengan sebaiknya...

Entry pada hari ini agak meriah kerana customer kami ini bukan sahaja membuat tempahan 1 barang tapi 6 barang dari kami. Kebetulan pula kami menerima tempahan pillow yang banyak pada masa yang sama. Alamatnya bersilat juga kami menyiapkan tempahan customer kami ini sehingga hasilnya seindah ini... Jom singgah satu persatu!

(1) Card Holder, Keychain & Phone Charm.
Combo Minion.
a) Card Holder : CH010614
b) Keychain : KC010614
c) Phone Charm : KCHP010614

Kami ada menyediakan ready made Combo ini sebelum ini. Antara ramai-ramai customer kami yang membeli combo tersebut adalah Iyka ni... Benda cantik memang kena cepat kan!!

(2) Minnie Pillow
Kod : PL010614
Nama : NUR MAYESSA LUTHFIYA (Turquoise)
Hiasan : Baby Cloth & Minnie Mouse
Warna : Putih + Brown Polcadot

Cantik kan??? Kami pun suka dengan Pillow ni. Terutamanya gambar Minnie Mouse tu. Kami jahit manual 100% tau. Kami memang sangat-sangat berpuas hati!!!

(3) Casing Handphone Chanel.
Kod : CHP010614
Logo : Chanel (Yellow Orange)
Hiasan : Button
Warna : Royal Blue

Casing Handphone kali ini memang simple. Just menggunakan Logo Chanel sahaja serta bahagian belakangnya kami menyusun button yang pelbagai warna bagi menambahkan lagi ciri-ciri exclusive casing ini...

(4) Headband
Kod : HB010614
Tulisan : LUTHFIYA (Turquoise)
Bunga : Melur 2 layer (Royal Blue + Pink)
Bunga : Mawar (Pink Smokey)
Getah Headband : Purple

Kod : HB020614
Tulisan : LUTHFIYA (White + Black)
Bunga : Mawar (Red + Green Smokey)
Getah Headband : Red

2 jenis headband yang menjadi pelengkap hiasan untuk baby Luthfiya. Semoga baby happy menggayakannya selalu. Kami juga menerima gambar dari Iey Ka semasa dia menggayakan headband kami ini... 
Cute & comey kan?? Geramnya bila tengok... Siap posing dengan muka yang selamba macam tu... Sweet baby... Thanks Iey Ka & Luthfiya...

Okey, inilah semua tempahan yang kami terima dari Iey Ka . Semoga hasil kerja kami ini dapat menggembirakan semua. Insya Allah kami akan cuba upgrade hasil kerja kami dari masa ke semasa...

Jika korang berminat untuk membuat tempahan, boleh PM kami melalui page QasehMuslimah-Munirah. Juga boleh email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com juga... Jika di Blog, boleh terus menggunakan Order Form kami. Ataupun just WhatsApp kami di no 011-24274941... Semuanya hanya di hujung jari korang...

thanks sebab sudi luangkan masa korang membaca entry kami pada hari ini...
enjoy shopping & crafting with us...