Monday, August 25, 2014

Pillow Tablet ZEN.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, kita masih di beri kesempatan untuk bernafas pada hari yang cukup berharga ini. Semoga kita dapat mulakan hari-hari kita dengan sesuatu yang memberi kenikmatan kepada semua.
Semua sudah sedia maklum dengan apa yang menimpa Malaysia pada tahun ini. Tragedi MH370, MH17... Memang tersentuh sangat! Kami di QasehMuslimah-Munirah mengirimkan salam takziah kepada pihak yang terlibat secara langsung & tidak langsung.

Berbalik kepada niat asal kami. Entry kali ini memang cukup special sebab melibatkan 1 koleksi DAN banyak kuantiti!! Memang banyak sangat-sangat lah. Semasa dalam proses menyiapkan tempahan ini, memang agak tertekan sikit dari segi masa & rehat. Tapi demi merealisasikan apa yang di impikan oleh customer kami ni, kami gagahi juga siapkan dengan memastikan kualiti still on the TOP!
Ini adalah gambar-gambar semasa proses menggunting huruf & detail-detail lain. Kemudian kami susun satu persatu di atas kain felt putih. Selepas itu susun pula felt putih yang dah lengkap tu atas felt kelabu. Susun bertingkat-tingkat!!! Nampak macam senang tapi agak lenguh juga badan & letih mata ni. Dah siap proses menyusun barulah kami start menjahit setiap detail yang ada.
Selepas siap jahit detail-detail atas felt kelabu then kami kemaskan & jahitkan keliling Pillow tersebut. Masukkan fiber segebu-gebunya kemudian jahit untuk part last pillow. Untuk makluman semua, setiap pillow kami akan kami pastikan 2 jahitan di setiap sisip tepi Pillow iaitu jahit jelujur & insang pari bagi memastikan kualiti Pillow kami TERBAIK!!! 
Dah siap jahit, so kami susun di atas sofa, dalam bekas merah tu hingga ke proses terakhir iaitu masukkan dalam plastik bagi memastikan pillow kami di terima oleh customer kami dalam keadaan baik & terjaga!
Ini antara yang sempat kami ZOOM detail-detail di atas Pillow ni. Ada tarikh, jam, bateri, icon-icon application. Memang agak remeh tapi kami berpuas hati juga kerana ianya memberi kami satu pengalaman yang cukup hebat!
Koleksi : Pillow Tablet.
Kod : PL030814
Saiz : A4 Saiz.

Dan inilah hasilnya. Pillow untuk di jadikan hadiah/Doorgift untuk Majlis Makan Malam Syarikat ZEN. Korang mesti kenal company ni kan?? Memang terkenal kat Malaysia ni. Korang boleh check website mereka di http://www.zen.com.my/  . Terima kasih kepada Siti Nor Hajar kerana sudi membuat tempahan dari kami. Jumlah tempahan yang telah kami terima adalah 55 unit Pillow Tablet ni. Alhamdulillah akhirnya siap setelah 'bersilat' menjahit (^_^)

Kepada korang yang turut sama berminat untuk membuat tempahan, boleh terus contact kami melalui ORDER FORM (dalam Blog ni, bahagian paling bawah), email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com , PM kami di page QasehMuslimah-Munirah atau WhatsApp kami di 011-24274941 .. Semuanya mudah, hanya di hujung jari korang sahaja!

Terima kasih kerana sudi luangkan masa korang membaca entry kami kali ini.
enjoy shopping & crafting with us....

### Pesanan Admin :---
Di sebabkan ramai yang bertanyakan di mana boleh dapatkan TOE SOCKS seperti kami selalu pakai, so dengan rendah dirinya kami turut menjual TOE SOCKS untuk kemudahan korang. Boleh terus tempah dari kami. Kini terdapat 5 warna yang cantik & menarik. Siapa kata tidak boleh bergaya dalam keadaan menutup aurat!!!??
Koleksi : TOE SOCKS.
Warna :- Grey-White (AVAILABLE), Pink-White (AVAILABLE), Black-White (AVAILABLE), Soft Brown-White (AVAILABLE), Purple-White (AVAILABLE)
Size : FREE Size.

Monday, August 18, 2014

HEADBAND for My Little Princess...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Rindunya hendak update tentang koleksi HEADBAND kami ni. Tapi nak buat macam mana, terpaksa tangguh dari hari ke hari sebab masa tu memang tak cukup. Kalau update tentang HEADBAND, kami mesti tersenyum panjang!! Suka tengok bila baby girl bergaya dengan HEADBAND masing-masing. Satu kepuasan kepada kami...

Pagi ni selepas siapkan WorkOrder/Invoice customer, kami curi masa sikit untuk update Blog kesayangan kami ni. Blog ini ibarat kedai/galeri alam maya kami... Chewaaaahhhhh!!!! (^_^) Sebelum tu jom kita jenguk gambar baby ni sikit...
Comey tak??? <sila abaikan gambar makanan yang best tu!!! hehehehe> sukanya tengok baby Fiya... Ada banyak lagi gambar-gambar Baby Fiya dalam FB Mamanya... Mamanya adalah customer tetap kami. Sentiasa repeat order dari kami terutamanya Koleksi HEADBAND. Ini link FB Mama Baby Fiya : Iey Ka

Okey, sekarang kami nak share dengan korang koleksi HEADBAND kami yang dah selamat sampai ke tangan Mama Iey Ka & Baby Fiya... Jom kita terjah..
Koleksi : Headband.
Kod : HB010814
Tulisan : DHIYA (Light Pink + Dark Purple)
Hiasan : Bunga Melur (Purple) + Bunga Mawar (Light Pink)
Getah Headband : Smokey Pink
 
Koleksi : Headband.
Kod : HB020814
Tulisan : DHIYA (Colourfull + White)
Hiasan : Bunga Mawar (Baby Blue, Pink, Light Brown)
Getah Headband : Yellow
 
Koleksi : Headband.
Kod : HB030814
Hiasan : Bunga Melur (Black + Orange) + Purple Button
Getah Headband : Orange
 
Koleksi : Headband.
Kod : HB040814
Hiasan : Bunga Mawar (Purple, Baby Blue, Grey)
Getah Headband : Purple
 
Koleksi : Headband.
Kod : HB050814
Hiasan : Ribbon Spin (Dark Blue + White)
Getah Headband : Blue

Inilah antara koleksi Headband kami. Insya Allah ada kelapangan, nanti kami akan update lagi. Jika korang berminat untuk membuat tempahan, boleh hubungi kami melalui :
  • ORDER FORM di bahagian paling bawah dalam Blog ni.
  • Email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com
  • Page kami di QasehMuslimah.Munirah
  • WhatsApp kami di 011-24274941
Sebelum kita tutup cerita, jom hilangkan stress kita dengan tengok gambar baby Fiya lagiiii....
Thanks sebab sudi luangkan masa korang mambaca entry kami ni...
enjoy shopping & crafting with us...

Tuesday, August 12, 2014

Demam Handbag QM-M kembali!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Jangan terkejut pulak kami update sampai 2 entry hari ini... Kami dah tak sabar sangat-sangat nak update tentang koleksi Handbag QM-M kami. Memang super duper awesome!!!
Di sebabkan masa yang amat-amat terhad, so kami tak banyak ngomel. Kita terus zoom satu persatu koleksi Handbag QM-M kami... Semestinya kami datangkan dengan koleksi warna yang menarik & harga yang tertarik + mampu milik...

Kod : HB3387 Designer Bag (3 in 1)
HARGA : RM 80.00 sahaja (excluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT : 44CM
WIDTH : 0CM
BOTTOM WIDTH : 16CM
HEIGHT : 32CM

HANDLE HEIGHT : 25CM
STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4 : YES ( 3 IN 1)
GRED : AA WITH MICHAEL KORS LOGO

  Warna :-
Purple, Red, Black, Green, Mustard & Grey

Kod : HB3413 Designer Bag.
HARGA : RM 75.00 sahaja (excluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER + CANVUS LENGHT       : 32CM
WIDTH        : 10CM
BOTTOM WIDTH : 13CM
HEIGHT       : 29CM
 

HANDLE HEIGHT     : 18CM
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER    : ZIP
CONTENT A4        : NIL 
GRED : AA WITH BURBERRY LOGO

Status :-
Brown, Red, Blue, Purple & Yellow
(OUT OF STOCK)
Kod : HB3401 Designer Bag.
Harga : RM 80.00/unit (excluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER 
LENGHT       : 44CM
WIDTH        : 0CM
BOTTOM WIDTH : 16CM
HEIGHT       : 32CM
 

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : 110CM
OPENING CLOSER : BUTTON
CONTENT A4     : YES ( 3 IN 1)
GRED           : AA WITH MICHAEL KORS LOGO

Weight : 1.10Kg

Status :-
Mustard, Red, Blue, Black, Purple
Kod : HB3415 Designer Bag.
HARGA : RM 80.00/unit (excluding postage fee) 

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER 
LENGHT       : 44CM
WIDTH        : 0CM
BOTTOM WIDTH : 16CM
HEIGHT       : 32CM
 

HANDLE HEIGHT  : 25CM
STRAP LENGHT   : 110CM (FOR MEDIUM BAG)
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4     : YES (2 IN 1)
 
GRED : AA WITH MK LOGO

Weight : 1.00 Kg

Status :-
Red Rose, Black, Khaki, Mustard, Red, Purple

Kod : HB3407 Designer Bag.
HARGA : RM 65.00/unit (excluding postage fee)

MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER
LENGHT       : 45CM
WIDTH        :  0CM
BOTTOM WIDTH : 16CM
HEIGHT       : 28CM

HANDLE HEIGHT     : 25CM
LONG STRAP LENGHT : 110CM
OPENING CLOSER    : BUTTON + STRING
CONTENT A4        : YES 
GRED : GRED AA WITH MK LOGO 

Weight : 0.90 Kg

Status :-
Black, Blue, Coffee, Purple, Red, Turquoise

Jika berminat untuk tempahan, boleh terus PM kami di Page/FB ataupun menggunakan email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com, ORDER FORM di Blog ini pun di galakkan serta WhatsApp kami di no 011-24274941 juga di permudahkan...

Kami akan cuba respond mesej & tempahan korang dalam masa 24 jam. Untuk pengetahuan korang juga, stock koleksi Handbag kami agak cepat OUT OF STOCK. Jadi kepada serius buyer, kalau nak booking kami tidak galakkan. Siapa cepat clear payment akan dapat dahulu. Kalau nak booking pun maybe kami dapat simpan dalam masa 24 jam sahaja. Jika payment still belum clear, kami akan jualkan kepada siapa yang membuat payment dahulu... Harap maklum...

Terima kasih sudi luangkan masa korang membaca entry kami ini...
enjoy shopping & crafting with us....

Car Charm untuk Si Fanatik Kereta...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Apa khabar semua customer & followers kami??? Walaupun kami agak busy minggu ni bagi menyiapkan tempahan POPIA MINI SERUNDING IKAN & POPIA MINI NESTUM tapi kami cuba untuk manage masa kami bagi update Blog kesayangan ramai ni... (Alhamdulillah...) Minggu lepas kami siapkan tempahan felt craft & minggu ni tempahan popia mini. Kami perlu selang seli bagi memastikan semua tempahan siap pada masa yang di tetapkan...

Straight to the point, entry untuk kali ini kami nak perkenalkan Car Charm yang di tempah oleh sepupu kami iaitu Zazz Ed . Sepupu kami ni memang fanatik kereta ni. Tapi sebenarnya kami pun agak fanatik bab-bab kereta juga...hehehehe... Tak payah cerita panjang lebar, jom kita tengok gambar semasa proses menyiapkan Car Charm ni...

Mesti tau kan ni lambang pe??? Ini still tak siap lagi. Logo tu kami dah siap jahitkan & huruf TRD tu cuma still tak jahitkan kedua-dua belah side. Gambar sebelum jahit logo & tulisan tu kami lupa nak ambil... Sorry...hehehhee

Koleksi : Car Charm.
Kod : CC010814
Tulisan : TRD (White) (Background : Red)
Logo : Yellow, Green, Grey & Black

Alhamdulillah, siap sepenuhnya. Sebenarnya sudah selamat sampai pada tuannya pun. Saiz Car Charm ni adalah lebih kurang 1/2 saiz A4. Sepupu kami hendak gantungkan di bahagian pemegang signal katanya. Untuk saiz & design, korang boleh request. So jangan risau kalau-kalau dalam hati tu teringin design lain. Lepas beberapa orang customer kami tengor Car Charm ni, terus dieorang pun booking untuk tempahan. Korang bila lagi???

Kalau korang berminat, boleh terus PM kami di page/FB kami. Boleh juga melalui ORDER FORM kami di bahagian paling bawah Blog ini. Melalui email qasehmuslimah.munirah@gmail.com juga di alu-alukan. WhatsApp pun di terima... Semuanya hanya di hujung jari kita...

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca entry kami pada kali ini...
enjoy shopping & crafting with us...

Tuesday, August 5, 2014

Super Junior Felt Collection!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Alhamdulillah, di beri kesempatan dariNya kepada kami untuk update entry Blog kami pada minggu ini. Pada bulan lepas, kami langsung kurang kesempatan untuk update Blog. Kami memang busy sepanjang Bulan Ramadhan yang lepas.
Sebelum kami terlupa, sepertimana korang semua sedia maklum bahawa pada tahun ni kami menambah koleksi jualan kami iaitu POPIA MINI SERUNDING IKAN & POPIA MINI NESTUM... Buat pengetahuan korang semua, kami still meneruskan penjualan POPIA MINI kami ini di sebabkan permintaan yang baik dari customer kami. Maknanya jualan Popia Mini kami ini bukannya bermusim tapi sepanjang hari... (^_^)

Berbalik kepada tujuan asal kami untuk entry kali ini. Kami telah menerima tempahan dari sahabat baik kami iaitu Aare Kyu JaZz . Dia adalah peminat tegar group dari Korea iaitu Super Junior. So, tempahan pada kali ini 100% bertemakan Super Junior... Jom kita jenguk sikit kesemua Super Junior Felt Collection ni!
Ini dia Super Junior Felt Collection yang kami hebat-hebahkan tadi. Kami sengaja memilih untuk dijadikan sebagai 1st entry bulan ni. Sebabnya kali ini memang gempakkkkk habissss!!!! Tanpa buang masa, kita zoom satu persatu koleksi kami pada kali ini.

Super Junior Felt Collection.
Koleksi : Casing Kotak Tisu (Royal Blue).
Kod : CT010814
Tulisan : SUPER JUNIOR
Hiasan : Bunga Mawar, Pillow Love Mini & Cupid SJ

Super Junior Felt Collection.
Koleksi : Keychain Love (Royal Blue, Grey, White)
Kod : KC010814
Tulisan : SUPER JUNIOR.
Hiasan : Button.

Super Junior Felt Collection.
Koleksi : Pillow Couple (Royal Blue)
Kod : PL010814
Tulisan : SUPER
Hiasan : Bunga Melur, Butterfly & Button.

Super Junior Felt Collection.
Koleksi : Pillow Couple (Royal Blue)
Kod : PL020814
Tulisan : JUNIOR
Hiasan : Bunga Melur, Butterfly & Button.

Super Junior Felt Collection.
Koleksi : Brooch (Royal Blue).
Kod : BR010814
Tulisan : SJ
Hiasan : Bunga Mawar.

Semua nampak Royal Blue.... Warna tema Super Junior!!! Sahabat kami ini hendak letakkan semua koleksi ini di dalam keretanya. Manakala Brooch tu semestinya di pakai semasa bekerja & jalan-jalan... Memang happening!!! Korang berminat tak???

Kalau berminat, macam biasalah korang boleh PM kami di page FB kami, email juga boleh di qasehmuslimah.munirah@gmail.com , menggunakan ORDER FORM kami di Blog ini & juga WhatsApp kami. Insya Allah kami akan cuba reply dalam masa 24 jam...

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa korang membaca entry kami kali ini...
enjoy shopping & crafting with us...

Monday, August 4, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Salam Aidilfitri buat semua Muslimin & Muslimat... Masih belum terlambat untuk kami bersama-sama berkongsi kegembiraan & meraikan hari kemenangan ini setelah 1 bulan kita semua melalui Bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan.

Kami di QasehMuslimah-Munirah juga ingin memohon maaf atas segala macam kesilapan kami samada di sengajakan ataupun tidak di sengajakan. Semoga kita akan menjadi insan & hambanNya yang lebih baik... Amin...

** p/s : Maaf kepada semua customer & follower kami kerana lambat reply WhatsApp, Mesej kalian. Kami bercuti raya selama 1 minggu so kami off saluran internet kami. Insya Allah kami akan start reply WhatsApp & Mesej kalian bermula hari ini... (^_^)

enjoy shopping & crafting with us...