Wednesday, February 25, 2015

Strok HABA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Ada sedikit info kami ingin kongsikan dengan semua...



Korang pastinya dah tahu tentang perubahan cuaca negara kita alami sekarang ni. Memang agak panas sampaikan kami hendak keluar pun rasa malas.. Kalau keluar sekalipun, kami akan lepak lama-lama di tempat yang ber air-cond!! Maklumlah rumah kami tiada air-cond.. Tambahan pula kami ni tak boleh sangat terdedah pada air-cond, kulit ni cepat je kering & menggelupas!! sensitif uoillllssss...hehehehe

Semoga Allah s.w.t akan memelihara & lindungi hamba-hambaNya dari keadaan yang boleh membawa kemudaratan... Amin...
Korang semua jagalah diri & kesihatan baik-baik..

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page


#DIAsedangmengujihambaNya


enjoy shopping & crafting with us...

Saturday, February 21, 2015

Penambahan Stock & Pilihan Handbag QM-M

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah dapat update Blog ni lagi. Untuk hari ni kami just nak update tentang penambahan stock QM-M Handbag kami sahaja. Nak bagi 1 Malaysia tahu...hehehehe... Jom terjah... Dalam Page FB kami dah update tau..

Kod : HB3338 Designer Bag

Kod : HB3351 Designer Bag
Ini adalah penambahan stock & pilihan warna untuk Kod : HB3338 iaitu dari 6 warna di tambah kepada 9 pilihan warna. Manakala Kod : HB3351 dari 7 warna kepada 9 pilihan warna juga. Lepas ni jangan pening-pening kepala pula. Kami siap tambah stock warna lagi bagi puaskan hati korang!!

Kami juga ada menambah stock handbag Designer By MK yang terbaru serta Fashion Bag yang terbaru. Semoga korang cukup-cukup happy & berpuas hati shopping online di Blog kami ni.

Kod : HB3431 Designer Bag
HARGA : RM 75.00/unit (excluding postage fee)

Material : Quality Artificial Leather
Length : 30cm
Width : 12cm
Bottom Width : 14cm
Height : 25cm
Handle Height : 16cm
Long Strap Length : 110cm
Opening Closer : ZIP
Content A4 : NIL
Gred : AA With MK Logo

Kod : HB3451 Designer Bag
Harga : RM 60.00/unit (excluding postage fee)

Material : Quality Artificial Leather
Length : 27cm
Width : 9cm
Bottom Width : 9cm
Height : 19cm
Handle Height : 6cm
Long Strap Length : 110cm
Opening Closer :Button
Content A4 : NIL
Gred : Fashion Bag

Kod : HB3449 Designer Bag
Harga : RM 60.00/unit (excluding postage fee)

Material : Quality Artificial Leather
Length : 30cm
Width : 10cm
Bottom Width : 10cm
Height : 20cm
Handle Height : 12cm
Long Strap Length : 110cm
Opening Closer : ZIP
Content A4 : NIL
Gred : Fashion Bag

Kod : HB3408 Designer Bag.
Harga : RM 80.00/unit (excluding postage fee)

Material : Quality Artificial Leather
Length : 33cm
Width : 15cm
Bottom Width : 17cm
Height : 25cm
Handle Height : 16cm
Long Strap Length :NIL
Opening Closer : ZIP & Button
Content A4 : NIL (3 Compartment)
Gred : AA With MK Logo

Kod : HB3437 Designer Bag.
Harga : RM 80.00/unit (excluding postage fee)

Material : Quality Artificial Leather
Length : 30cm
Width : 12cm
Bottom Width : 14cm
Height : 25cm
Handle Height : 16cm
Long Strap Length : 110cm
Opening Closer : ZIP
Content A4 : NIL
Gred : AA With MK Logo

Alhamdulillah, biar pun agak lewat update Blog hari ni tapi dapat juga siapkan. Maklumlah time cuti-cuti macam ni banyak tempat nak kena singgah. Jemputan majlis kahwin & sebagainya.
Jika berminat untuk membuat tempahan/Order dari kami, boleh terus hubungi kami melalui salah satu cara berikut :-
  1. Isi detail korang di ORDER FORM di bahagian paling bawah Blog ini.
  2. Email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com
  3. PM kami di Page FB QasehMuslimah.Munirah
  4. WhatsApp kami di No. : 011-2427 4941
Kami juga berharap sangat-sangat kerjasama daripada semua. Jika hendak main-main sila cari taman permainan!! Kami berniaga, mencari rezeki halal.. Tolong jangan buang masa korang untuk menambahkan pahala kami... Faham kan??? Terima kasih banyak-banyak... Serius buyer only okey...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Terima kasih juga kerana sudi luangkan masa korang membaca entry kami ni..
enjoy shopping & crafting with us...

Sunday, February 15, 2015

Ada apa dengan Blog kami????

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Hari ni rajin sikit nak update Blog sebab Alhamdulillah business FELT CRAFT & HANDBAG/BACKPACK semakin mendapat sambutan!!!
Kita nak share apa yang terkandung dalam Blog kita ni...hehehehe... Dah lama berblogging tapi hari ni baru sempat perkenalkan ek...hehehehee

Ini adalah pembukaan kepada Blog kami... Kami design & edit sendiri tau. Gambar burung hantu tu kami google sebab kami kurang mahir nak design-design guna photoshop ni...hehehe... Insya Allah kami akan cuba perbaiki lagi teknik tu...
Jom kita tengok apa lagi yang terdapat dalam Blog kami ni... Insya Allah semoga dapat memberi cetusan idea & permudahkan kepada korang semua search Blog kesayangan kami ni...

'Follow by Email' ---> kalau korang nak tau updated dari Blog kami, just taipkan email korang dalam kotak ni & submit!!! Apa sahaja perkara yang kami update akan terus link ke email korang... sangat mesra pengguna kan (^_^)

'Instagram' ---> ini adalah INSTAGRAM rasmi kami. Korang bolehlah follow nanti... Insya Allah, macam-macam gambar jualan kami akan update di sini. Begitu juga gambar-gambar menarik yang terbaik dari kehidupan kami...
'About Me' ---> serba sedikit coretan berkaitan kami. Tapi kami tidaklah cerita panjang lebar, dah nama pun coretan kan so just coretan ajelah... Sebagai pengenalan kepada empunya Blog ni..

'Top Commentator' ---> kalau korang antara 10 top commentator kami, nama korang CONFIRM akan tercatit di sini... Bukan kami pilih tau tapi auto... Insya Allah teringin gak hadiahkan somethings kat top commentator nanti...
'What The Date Is Today?' ---> tak perlu cerita sangat kot... Korang pun faham kan??? Yang penting comey kan design kalendar kami ni...

'Sweet Members..' ---> kenalan kami di dalam google friends... korang pun boleh join..just klik je di 'join this site' tu... then, selamat berkenalan... (^_^)

'Facebook' ---> apa yang kami update di Page FB QasehMuslimah.Munirah akan terus update juga di sini. Korang nak join Page FB kami, boleh klik je button 'Like' tu... Klik tau jangan tak klik!!!



'QM-M Collection' ---> tersusun list EShop kami... semuanya ada di situ.. Nak jimatkan masa korang, just klik je yang mana satu. Senang korang tak perlu scroll satu persatu...

'Felt Craft Collection' ---> yang ni pula list koleksi Felt Craft kami mengikut group. Sama juga fungsinya macam yang atas tadi. Semuanya mesra pengguna kan???


'Jom Sembang-Sembang' ---> kalau nak chat dengan kami di sini, korang just taip je. Nanti kami akan reply. Lebih kurang macam medium sosial chat yang lain gak. Kalau korang nak tinggalkan link korang untuk kami Blog Walking pun boleh. Make sure korang pun add & BW kami juga...

'Terms & Conditions' ---> setiap urusniaga tu ada T&C nya kan??? begitu jugalah dengan kami. Make sure korang baca dulu T&C ni sebelum start pembelian. Untuk pengetahuan & makluman bersama juga...

'How To Order???' ---> step by step untuk membuat sebarang tempahan... baca sini tau...

Ada kotak kat tepi tu (anak panah merah)...lebih kurang macam survey kami. Mohon korang klik je...just 15 soalan & senang je nak jawab...soalan pun pendek je...

"Order Form' ---> ini pula ORDER FORM kami... Sebarang tempahan boleh direct order di sini... Sangat mudah!!! Semuanya di hujung jari anda...

'Lot Of Love' ---> setiap komen dari korang & kami reply akan muncul di kotak ini... kami menghargai setiap respond dari korang... (^_^)

Thanks sebab sudi baca entry kami kali ini... Moga korang suka dengan Blog kami ni...

enjoy shopping & crafting with us....

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Friday, February 13, 2015

Al-Marhum Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...





Berehatlah Tok Guru... Semoga Tok Guru berbahagia & gembira di sana...

"Berehatlah Wahai Murabbi
Jam 9.45 malam tadi, telah berangkat ke rahmatullah Murabbi Ummah yang melakar sejarah agung di negeri Kelantan Serambi Mekah, Tuan Guru Dato Haji Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. Tepat 12 Februari 2015 bersamaan tarikh kematian pengasas Ikhwanul Muslimin, Hassan Al-Banna yang ditembak mati pada tarikh 12 Februari 1949.
Berangkatlah menuju Tuhanmu wahai sang murabbi yang telah melahirkan ribuan kader politik dan dakwah sepanjang hayatnya. Takdir Allah yang maha agung, setelah berminggu lamanya di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), beliau dibawa pulang ke rumah dan tiba tepat jam 8.50 malam ketika solat Isyak didirikan di masjidnya."

Sumber :-
~ FB : Parti Islam Se-Malaysia
~ FB : Urusetia Penerangan Kerajaan Kelantan
~ FB : Nik Abdul Aziz Nik Mat

Thursday, February 12, 2015

Casing Kotak Tisu & Headband

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kembali lagi kami update koleksi kami. Alhamdulillah dapat luangkan masa sedikit untuk update koleksi-koleksi kami. Tempahan yang telah selamat siap & di poskan kepada empunyanya. Walaupun agak lambat sikit post dalam blog ni tapi kami tetap cuba post secepat mungkin untuk bagi idea kepada korang semua dalam seni Felt Craft ni.
Cantik tak?? Giler tak cantik... Memang TOP kot... Antara items kami yang paling hot & mendapat permintaan ramai. Dengan bangganya kami tulis entry kali ini.
Casing Kotak Tisu.
Kod : CT010215
Tulisan :-
~ HIDUP INI INDAH (Merah)
~ GEE (Turquoise)
Hiasan : Bunga Mawar (Putih)
Headband.
Kod : HB030215
Getah Headband : Smokey Pink
Hiasan : Bunga & Button.

Nampak simple je tapi percayalah cakap kami, memang cantik giler! Kami juga menitik beratkan hasil akhir yang terbaik dari segi jahitan semestinya. Korang confirm takkan kecewa.

Jika korang berminat untuk membuat tempahan, boleh terus contact kami di :-
  1. ORDER FORM di bahagian paling bawah Blog cantik ni.
  2. Email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com
  3. PM kami di Page FB QasehMuslimah.Munirah
  4. WhatsApp kami di no : 011-2427 4941
Kami harap follower & customer kami yang budiman akan serius dalam membuat tempahan & bertanyakan kemusykilan. Kami tidak berminat untuk berurusan dengan orang yang main-main & suka menyamar. Terutamanya pelajar sekolah yang suka sangat-sangat main-main ni. Akak ni berniaga dik, mencari rezeki halal.. Kalau adik nak main-main pergi ke taman permainan...okey!!!

enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Monday, February 2, 2015

Handbag & Backpack MURAH di sini..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Ada berita baik untuk semua... Kami nak update koleksi HANDBAG & Backpack lagi!! Kerana sambutan yang kami terima agak luar biasa, so kita tambah lebih pilihan & design.. Jemput shopping semua..

SET PARIS 2in1
Kod : FZ062
HARGA : RM 100.00/set (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM15.00 untuk postage fee

BACKPACK PARIS
Kod : FZ063
HARGA : RM 60.00/unit (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM10.00 untuk postage fee

SET PARIS 3in1 + FREE Perfume
Kod : FZ064
HARGA : RM 155.00/set (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM15.00 untuk postage fee

SET COMBO PARIS 4in1
Kod : FZ065
HARGA : RM 160.00/set (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM15.00 untuk postage fee

BACKPACK CHANEL
Kod : FZ066
HARGA : RM 60.00/unit (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM10.00 untuk postage fee

SET CHANEL 3in1 + FREE Perfume
Kod : FZ067
HARGA : RM 155.00/set (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM 15.00 untuk postage fee

SET SUPER COMBO COACH 8in1
Kod : FZ068
Harga : RM 210.00/set (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM15.00 untuk postage fee
 
BONIA
Kod : FZ069
HARGA : RM 80.00/unit (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM10.00 untuk postage fee

SLING BAG BONIA
Kod : FZ070
HARGA : RM 65.00/unit (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM10.00 untuk postage fee

SLING BAG BONIA
Kod : FZ071
HARGA : RM 65.00/unit (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM10.00 untuk postage fee

SLING BAG CHANEL
Kod : FZ072
HARGA : RM 65.00/unit (including postage fee)
Sabah/Sarawak +RM10.00 untuk postage fee

Alhamdulillah...selesai sudah. Kalau berminat terus je contact kami untuk membuat tempahan. Kami mohon sangat-sangat be serius untuk membeli. Kalau sekejap order, then esok lusa bila kami follow up payment, tiba-tiba cancel pula. Jangan main-mainkan kami kerana kami berniaga ni bukan suka-suka tetapi kami hendak mencari rezeki yang HALAL.. (^_^)

enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Sunday, February 1, 2015

Headband simple & sweet!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Baru dapat bernafas dengan tenang sikit. Tempahan untuk handbag & backpack memang di luar jangkaan kami. Alhamdulillah rezeki... Ada juga yang berminat untuk menjadi agen/dropship, insya Allah masih terbuka sebab kami hanya hadkan 20 orang sahaja dropship untuk jualan handbag & backpack kami... Senang kami nak pantau!

Berbalik kepada entry hari ini, kami tak sabar sangat nak share tentang headbang ni. Memang cukup simple & selesa. Kenapa selesa?? Biar gambar yang berbicara...
Headband.
Kod : HB010215
Getah Headband : Hitam
Hiasan : Bunga (turquoise & smokey pink)
 
Headband.
Kod : HB020215
Getah Headband : Merah
Hiasan : Bunga Melur (Merah)

Amacam?? Sampai terlena dengan aman lagi tau! Agaknya tengah seronok di lamun mimpi indah sambil pakai headband dalam mimpi tu... Kau mampu??? hehehehehe...

Nama baby ni NUR MAYESSA LUTHFIYA... Mama dia memang regular customer kami dalam bab-bab headband ni. Paling best nya, Baby Luthfiya memang cantik sangat bila posing depan camera sambil bergaya dengan headband ni. Janganlah cepat besar sayang, nanti akak dah takde model nak gayakan macam awak...huhuhu...

Pada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh terus contact kami melalui :-
  1. ORDER FORM di bahagian paling bawah Blog ni.
  2. Email kami di qasehmuslimah.munirah@gmail.com
  3. PM kami di Page FB QasehMuslimah.Munirah
  4. WhatsApp kami di no : 011-2427 4941
Tapi kami lebih prefer korang semua PM kami di Page FB atau WhatsApp... Insya Allah cepat sikit respond sebab kami bukan selalu dapat online. Sibuk menyiapkan order-order customer lah katakan...

terima kasih sudi luangkan masa baca entry kami...
enjoy shopping & crafting with us...