Monday, June 22, 2015

Doa Amalan Sepanjang Ramadhan Hari ke 6 hingga 10.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Apa khabar amalan puasa kita semua setakat ini? Alhamdulillah kami dalam keadaan baik-baik sahaja. Pada tahun ini kami cuba amalkan disiplin berbuka kami agar tidak terlalu mengikut nafsu lapar tu...
Di sini kami share dengan korang Doa Amalan Bulan Ramadhan mengikut turutan hari kita berpuasa... Jom kita sama-sama beramal (^_^)





Alhamdulillah...semoga kita dapat amalkan bersama-sama. Tapi ingat, perkara wajib perlu di dahulukan sambil di selit dengan perkara sunat..

Kami juga ingin mohon maaf kepada semua followers & customer kami kerana kami jarang online FB/Page FB & Blog bulan ni. Pada siang hari kami agak busy dengan persiapan menyediakan kuih muih untuk jualan berbuka. Maklumlah sekarang ni belanja harian dah semakin mahal & tinggi, so kami perlu berusaha lebih untuk kehidupan kami. 

Paling pantas respond kami boleh beri melalui WhatsApp. So, jika ada pertanyaan & tempahan berkaitan dengan koleksi & produk kami boleh terus WhatsApp kami di nombor 011-2427 4941 ... Insya Allah dalam masa 24 jam kami akan respond...

Antara Koleksi & Produk kami :-
>> SERUNDING DAGING / IKAN / AYAM <<
>> POPIA MINI GULUNG <<
>> KUIH SIPUT <<
>> KOLEKSI FELT CRAFT <<
>> KOLEKSI HANDBAG / BACKPACK <<
>> PRODUK STEVIA SWEETENER <<
>> PRODUK QASEH GOLD <<

Jika ada sebarang tempahan / pertanyaan :-
--> WhatsApp : 011-2427 4941
--> PM kami di FB : Munirah Mustafar / Page FB : QasehMuslimah.Munirah
--> Order Form di bahagian paling bawah blog ini.
--> Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

terima kasih sudi singgah di Blog comey kami ni...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Thursday, June 18, 2015

Selamat Berpuasa...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera buat semua...

 

Alhamdulillah, hari ni kita melangkah ke hari pertama Bulan Ramadhan. Semoga kita di beri kekuatan dari segi fizikal & mental dariNya untuk bersama-sama beribadat kepadaNya. Amin...

Di sini kami cuba kongsikan beberapa ilmu yang kami perolehi berkaitan dengan Ramadhan. Semoga kita dapat memanfaatkan bersama...



Kalau agak-agak lupa macam mana nak niat puasa & berbuka... Insya Allah ini boleh menjadi rujukan korang semua...


Di sini juga kami share dengan korang doa-doa yang boleh menjadi amalan kita sepanjang Bulan Ramadhan ini.





Insya Allah kami akan cuba share apa-apa lagi ilmu yang kami dapat. Semoga kita dapat sama-sama melipatkali gandakan amalan kita di bulan yang penuh kemuliaan & keberkatan ini...

Kami team QASEHMUSLIMAH-MUNIRAH juga mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua... Semoga kita sentiasa mempertingkatkan diri kita.. Kami mohon maaf jika sepanjang perkenalan kami ada tersinggung rasa, terkasar bahasa dan laku terhadap korang semua...

enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Friday, June 12, 2015

Aneka PUDING

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
Bulan Ramadhan dah makin hampir... Insya Allah kami sudah bersedia & bersemangat untuk menyambut bulan yang penuh dengan keberkatan ini. Kami semakin berbunga-bunga bila nampak macam-macam resipi & rajin je tangan ni nak memasak. So, dengan bangga dirinya kami buka box untuk pelbagai resipi bagi rujukan kami & juga korang semua... Sama-sama kita share & kongsi maklumat ni...
>> PUDING KARAMEL <<

Bahan A :-
6-8 biji telur (terpulang kepada korang sendiri)
1 cawan gula.
1 tin susu cair
sedikit esen vanilla

Bahan B :-
1/2 cawan gula
1/2 cawan air

Cara-caranya :-
~ Karamel kan bahan-bahan B. Siap & tuangkan ke dalam acuan. Ketepikan.
~ Dengan menggunakan blander, satukan bahan-bahan A. Blend hingga semuanya sebati.
~ Tuangkan bahan A tadi di dalam acuan. Gunakan tapis supaya aduanan sentiasa ringan & gebu.
~ Kukus dalam masa 20 minit.

>> PUDING OREO <<

Bahan-bahan:
1 paket agar-agar tali 25 gram...

1 tin susu cair
1250 ml air
100 gram gula
2 biji telur
1 bungkus biskut Oreo
Aiskrim - perisa vanila (5/6 scoop)
sedikit esen vanila

Cara Penyediaan:
~ Basuh agar-agar tali kemudian masak bersama 1250 ml air diatas dapur dengan api sederhana.
~ Masukkan gula dan kacau perlahan-lahan.
~ Oreo dikisar dalam pengisar kering.
~ Kisar susu cair bersama aiskrim, telur dan esen vanila.
~ Bila agar-agar yang dimasak tadi dah larut sebati masukkan bahan yang diblend tadi (susu cair+telur+aiskrim) dan kacau perlahan hinga sebati.
~ Kemudian masukan oreo yang dikisar. Kacau lagi biar mendidih sekejap dan padamkan api.
~ Sejukkan di dalam acuan ataupun loyang.
~ Dah beku bolehlah dipotong.

>> PUDING SANTAN GULA MERAH <<

Bahan-Bahan :-
10-12 gram agar-agar (guna agar-agar bertali)...

3 1/2 cawan air
3 helai daun pandan
1 biji telur
1 cawan santan pekat
1 cawan santan cair
1 ketul gula melaka (anggaran dalam 220 gram)
1 sudu besar gula merah thai
1 sudu besar gula pasir
1/2 sudu kecil garam

Cara Penyediaan :-
~ Pukul telur bersama santan pekat, tapis dan ketepikan. Ini kerana untuk mengelakkan ketulan telur putih yang tak sekata apabila dimasak nanti.
~ Masak gula melaka, gula merah thai dan gula pasir sehingga larut dan kemudian tapis.
~ Masak agar-agar bersama air gula tadi dan daun pandan sehingga cair.
~ Masukkan santan cair, garam dan kacau sebati.
~ Masukan bancuhan santan pekat dan kacau sehingga mendidih. Teruskan mengacau selama 2-3 minit ketika mendidih. Ini supaya gumpalan hakus dapat terbentuk cantik.
~ Tuang dalam loyang dan sejukkan.

>> PUDING MARBLE PELANGI <<

Bahan :-
1 paket agar2 serbuk (13 gm)...

675 ml air
225 gm gula pasir
65 gm butter
4 biji telor saiz sederhana
1/2 tin susu cair Carnation (guna Ideal Nestle)
1 sudu makan tepung kastad
1 sudu makan serbuk koko
1 sudu teh esen vanilabeberapa titis pewarna merah dan kuning, boleh tambah kaler hijau dan biru.

Cara Memasak :-
~ Masak agar2 bersama air dan gula hingga mendidih. Tutup api dan ketepikan.
~ Pukul telur sebentar dengan whisker, masukkan susu dan tepung kastad, kacau sebati. Tapis.
~ Kemudian masukkan adunan yang ditapis tadi ke dalam agar2 dan kacau hingga rata.
~ Masak semula hingga adunan mendidih, kemudian masukkan butter dan esen vanila. Kacau rata.
~ Bahagikan adunan ke dalam 3 mangkuk berasingan. Masukkan warna koko (bancuh bersama sedikit air) dalam salah 1 mangkuk dan kacau rata. Masukkan pewarna kuning dan merah berasingan dalam 2 lagi mangkuk.
~ Ambil loyang empat persegi ukuran 9 x 9 x 3 in. Sanggakan salah satu hujung loyang dengan buku atau lain2 alas.
~ Tuangkan satu senduk adunan merah, diikuti satu senduk adunan kuning dan satu senduk adunan coklat berselang seli. Buat hingga habis.
~ Letakkan kembali loyang pada kedudukan asal dan masukkan ke dalam peti sejuk. Bila telah keras, potong dan hidangkan..
>> PUDING ROTI MENTEGA <<
BAHAN-BAHAN:
6 keping roti sandwic | potong tiga segi
500ml susu segar ...

3 biji telur
50gm gula
* susu segar. telur dan gula disatukan dan panaskan suam-suam
BAHAN TABUR:
Gula perang secukupnya
Buah-buahan campuran secukupnya
Mentega secukupnya | dipotong kecil-kecil

BAHAN SOS:
250ml susu segar
1 sudu teh vanila
30gm gula kastor
2 biji kuning telur
CARA MEMASAK:
1. Susun roti di dalam loyang secara bertindan.
2. Selepas itu tuang susu atas roti hingga basah dan masukkan bahan tabur.
3. Kemudian susunkan roti dan ulang lagi proses sama. Lakukan sebanyak empat lapis dan bakar hingga masak Sejuk dan ketepikan.
4. Membuat sos, satukan kesemua bahan sos dan masak di atas api perlahan. Tapis.
5. Tuangkan di atas puding roti tadi.
>> PUDING SUMI JELLY <<
Bahan-bahan :-
37.5 gm agar-agar tali
8 cawan air...

1 1/4 cawan gula pasir
1 tin susu cair
Sumi Jelly secukupnya
pewarna merah jambu
pewarna kuning
pewarna hijau
Caranya :-
1. Susun sumi jelly di dasar acuan.
2. Masak agar-agar tali hingga betul-betul hancur.
3. Masukkan gula pasir. Kacau lagi hingga gula hancur dan sebati.
4. Masukkan susu cair dan kacau lagi hingga sebati.
5. Perlahankan api. Bahagikan adunan kepada tiga bahagian.
6. Letakkan pewarna dalam setiap adunan.
7. Tuang adunan pertama ke dalam acuan secara perlahan. Biarkan mengeras.
8. Lorekkan permukaan lapisan tadi dengan garpu atau pisau. Tuang pula lapisan kedua dan biarkan mengeras.
9. Seterusnya tuang lapisan ketiga dan ikut seperti langkah di atas.
Biarkan sejuk di dalam peti ais sebelum dihidangkan.
>> PUDING TEMBIKAI <<

Bahan-Bahan
(loyang 8 inci, kalau guna 7 inc lagi cantik)
1 paket agar2 serbuk tanpa warna/plain (dalam 15gm) (sy gn agar2 serbuk 10g)...

2 keping roti gardenia
6 cawan air (4cwn air) 1 1/2 cawan gula (1/2 cwn gula)
1/2 tin susu pekat (1/2 cwn susu pekat)
1 cawan susu cair (sy tambah)
2 sudu besar mentega 1 sudu kecil esen vanila cincau dipotong kecil>> yg ni gantikan bijan hitam sedikit pewarna hijau /merah.
Cara-Cara:-
Masak agar2 bersama gula dan air.Hingga agar2 dan gula hancur.
Sementara itu, rendam roti dalam susu cair dan carik-carikkan.Masukkan susu cair,roti dan susu pekat manis.Blend halus
Setelah agar2 dan gula hancur, masukkan bahan blend ke dalam periuk, juga masukkan esen vanilla dan mentega.Kacau hingga mendidih dan pekat sedikit.Tutup api.
Ambil sedikit adunan dan warnakan hijau (sebagai kulit tembikai)sy gn 1cwn.Biar keras sedikit.
Pastu sedikit lagi warna asal(sy gn 3/4cwn), curahkan di atas lapisan hijau tadi. Biar keras sedikit
Adunan selebihnya diwarnakan merah, curahkan diatas lapisan putih/warna asal tadi. Taburkan potongan cincau tadi sebagai biji tembikai. Biar sejuk.Simpan ke dalam peti sejuk.
>> PUDING CENDOL <<
Lapisan Cendol
Bahan-bahannya :-
500 ml air.
170 gm gula halus
250 ml air
1 peket agar-agar serbuk ( 10 gm ~ 12 gm )
250 ml santan ~ ita guna santan KARA ( santan KARA ni ita campur air jadikan 250 ml )
secubit garam
30 gm tepung jagung
500 gm cendol
Cara-Caranya :-
Panaskan 500 ml air dengan gula halus hingga gula larut
Satukan agar-agar dengan 250 ml air dan tuangkan dalam adunan gula, masak hingga agar-agar larut
Satukan santan, tepung jagung dan garam, kacau rata hingga tepung tidak berbintil
Tapis, dan tuangkan dalam adunan agar-agar
Bila didih, tutup api
Biar suam sikit baru masukkan cendol.
Sediakan loyang ukuran 10 x 10 inc
Basahkan dengan air
Tuangkan agar-agar cendol
Biarkan ia mengeras
Sementara lapisan cendol mengeras kita sediakan lapisan gula Melaka.

Lapisan Gula Melaka
Bahan-bahannya :-
200 gm gula Melaka
500 ml air
2 helai daun pandan di simpul
250 ml air
1 peket agar-agar serbuk ( 10 gm ~ 12 gm)
250 ml santan pekat ~ ita guna KARA
secubit garam
Cara-caranya :-
Panaskan 500 ml air bersama dengan gula Melaka dan daun pandan
Bila gula dah larut, angkat dan tapis
Dalam periuk lain, satukan 250 ml air dan agar-agar serbuk dan masak hingga agar-agar larut
Tuangkan air gula Melaka yang telah di tapis
Tuangkan juga santan dan secubit garam
Kacau senantiasa supaya santan tak pecah

Sebelum tuangkan lapisan gula Melaka ke atas agar-agar cendol, cucuk dahulu permukaan lapisan cendol atau cakar-cakar permukaannya supaya lapisan gula Melaka melekat dan tidak tertanggal nanti.
Kemudian tuangkan lapisan gula Melaka
Biarkan ia sejuk sebelum di dinginkan dalam peti ais.

Tips dan panduan :- Untuk mengelakkan cendol mendap ke bawah, pastikan masukkan cendol dalam adunan santan tu apabila adunan santan telah suam.
Kacau rata baru tuang dalam loyang.

Untuk mengelakkan lapisan daripada tertanggal atau tidak melekat. Pastikan adunan lapisan santan ( cendol ) masih suam ketika lapisan gula Melaka di tuang.
Pastikan juga lapisan atasnya di cakar atau di cucuk-cucuk dengan garfu supaya ia melekat dan tidak tertanggal.


Banyak kan? Dalam banyak-banyak ni hanya Puding Roti Mentega, Puding Sumi Jelly & Puding Tembikai yang kami tak sempat mencuba lagi. Insya Allah akan dating...heheheheh...Manakala  Puding Karamel adalah resipi 100% dari kami.. Siap buat jual lagi tu.  Kami tak suka resipi yang complicated sangat, kami selalunya buat yang mudah, cepat & sedap!!!!
Jom kita pakat-pakat cuba buat (^-^)

enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Tuesday, June 9, 2015

Pillow Couple Owl.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Berdebar-debar pula bila Bulan Ramadhan semakin hampir. Semoga kita semua dapat berpuasa dalam keadaan yang aman & sihat. Kami cuba untuk manage business kami samada Felt Craft, Handbag & Produk QM-M dengan sebaiknya supaya tidak mengganggu ibadat puasa kami kelak. Harap korang juga begitu.

Cantik tak couple Owl ni?? Sebenarnya pada hari ini kami nak share dengan korang koleksi Pillow Felt Craft kami. Dan ini adalah salah sorang customer kami. Alhamdulillah semuanya beres... Jom kita check satu persatu & kami explain...

Ini pandangan depan & belakang pillow kami ni. Kain yang kami gunakan adalah KAIN FELT + COTTON... So, korang tahulah mana satu kain felt & mana satu kain cotton. Ini adalah atas permintaan customer kami. Sebab tu kami tegaskan di sini, korang boleh request material & kita akan discuss mana yang lebih baik. 
Kain Cotton kami gunakan 80% untuk pillow kali ini. Iaitu 100% bahagian belakang & depan. Kemudian kami hiaskan dengan kain felt di bahagian depan. 

Koleksi : Pillow
Kod : PL010615
Hiasan : Owl (Smokey Pink + Baby Blue) / Bunga
Material : Kain Cotton + Kain Felt / Button

Kalau korang juga berminat untuk membuat tempahan, boleh terus contact kami melalui :-
>> Page FB : QasehMuslimah.Munirah
>> WhatsApp : 011-2427 4941
>> ORDER FORM di Blog kami ini...
>> Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Semuanya hanya di hujung jari korang sahaja. Just confirm order dengan kami, settle payment & dalam masa 1 minggu** kami akan pos kan kepada korang...
** bergantung kepada masa, keadaan & kuantiti order semasa.

Terima kasih kerana sudi singgah di Blog kami & membaca entry kami kali ini. Korang jangan lupa juga kalau nak shopping produk & koleksi kami selain dari Koleksi Felt Craft pun boleh seperti :-
>> HANDBAG/BACKPACK <<
>> SERUNDING IKAN, AYAM & DAGING <<
>> POPIA MINI GULUNG <<
>> KUIH SIPUT <<
>> PRODUK QASEH GOLD <<
>> PRODUK STEVIA SWEETENER <<

enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Tuesday, June 2, 2015

Qaseh Gold

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kerap pulak kami update Blog minggu & bulan ni ek... Alhamdulillah, ada masa sikit. Lagipun nak qada bulan lepas sebab hanya mampu update 2 kali je. So bulan ni selagi terdaya & punyai masa kita update info terkini & bermanfaat untuk semua...
Ingat lagi tak kami pernah update tentang produk QASEH GOLD ni?? Korang boleh refer di link ini > Qaseh Gold Ada Disini < . Lama tak update tentang produk ni. Kami kekurangan masa sikit. Nak kena bahagi masa update koleksi Felt Craft, Handbag/Backpack/Totebag... Insya Allah bulan ni kami try fokus pada produk Qaseh Gold, Stevia Sweetener, Popia Mini, Serunding, Kuih Siput & koleksi lain juga tidak ketinggalan...

Sebelum ini kami dah update tentang QASEH GOLD KEKANDA, QASEH GOLD ADINDA & QASEH GOLD JUNIOR. So, hari ni kami nak perkenalkan produk Qaseh Gold yang lain pula. Produk ini memang sentiasa HOT di pasaran.


Produk : Qaseh Gold Premier
Harga : RM 120.00/unit 
(excluding postage fee)

✔Kesihatan Umum
✔Tenaga
✔Minda
✔Sistem Imun
✔Sistem penghadaman
✔Tulang & Sendi
✔Penglihatan

Diperkaya dengan :
✿ Kurma
✿ Madu
✿ Tiin
✿ Zaitun
✿ Habbatus Sauda
✿ Delima
✿ Air Zam zam
✿ Gam Arab
✿ Za'faran
✿ Gingko

Ramuan tambahan didalam qaseh gold premier :
✔KRANBERI
*bercirikan anti oksidan
*membantu mengurangkan risiko jangkitan saluran kencing (UTI)
*membantu mengurangkan risiko kanser
*membantu memperbaiki fungsi sistem imun
*bercirikan anti inflamasi yang menstabilkan tekanan darah tinggi & merendahkan paras LDL kolesterol
*membantu mengurangkan risiko penyakit gusi
*menyokong kesihatan sistem penghadaman

✔GOJI BERI
*terkenal dalam perubatan tradisional cina
*mengandungi zeaxanthin, sejenis anti oksidan yang menyokong kesihatan penglihatan
*berpotensi membantu mengawal paras gula
*membantu mengawal kolestrol dalam darah
*digunakan untuk memperbaiki tekanan darah tinggi
*membantu meningkatkan tenaga, memperbaiki kualiti tidur & mengurangkan stress
*membantu memperbaiki sistem penghadaman

✔BIJI ANGGUR
*mengandungi antioksidan polyphenols, termasuk Oligomeric Proanthocyanidin Complexes (OPCs) iaitu sejenis anti oksidan yang hebat
*membantu mengurangkan risiko kanser
*membantu melawan jangkitan
*membantu memperbaiki paras gula dalam darah
*membantu melambatkan penuaan otak
*membantu menstabilkan tekanan darah tinggi, merendahkan paras LDL kolestrol & melancarkan perjalanan darah
*membantu memperbaiki penglihatan malam

✔KALSIUM IKAN TAMBAN
*kaya dengan sumber kalsium semulajadi
*menyokong kesihatan tulang & sendi

✔WHITE KIDNEY BEAN
*menyokong kesihatan sistem penghadaman
*membantu merendahkan paras LDL kolestrol
*mengurangkan risiko penyakit jantung
*membantu menstabilkan gula dalam darah

✔ ROSELLE
*mengurangkan kolestrol yang berlebihan dalam badan
*menstabilkan tekanan darah tinggi & kencing manis
*membantu proses pencernaan
*melambatkan proses penuaan di wajah
*merangsang kecerdasan minda

Qaseh Gold Premier juga mengandungi madu & kalsium 3-4 kali ganda dari Qaseh Gold Adinda / Kekananda.

Produk : Pati Garam Mineral Sole(Sollay)
Harga : RM 60.00/unit
(excluding postage fee)

Fungsinya untuk seimbangkan mineral dalam badan. Paling elok untuk customer yang ada penyakit 4 serangkai (darah tinggi, kencing manis, buah pinggang & jantung.
 
Pati Kristal Garam Mineral Sole
☆Garam Himalaya merupakan garam terbaik di dunia yang mengandungi 84 elemen mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan untuk kekal sihat
☆100% tulen dan semulajadi & dapat membantu dalam penyembuhan pelbagai penyakit & meningkatkan proses penyerapan zat-zat makanan.

>>Kebaikan Garam Mineral Sole (Sollay)<<
✔baik untuk penyakit 4 serangkai
☆ kencing manis
☆ darah tinggi
☆ buah pinggang
☆ jantung

✔merawat resdung/sinus
✔membuang toksin didalam badan
✔membersihkan paru-paru daripada mukus & kahak melekit terutamanya bagi penghidap asthma
✔merawat penyakit kulit
✔membantu mengecutkan cyst
✔menghilangkan penyakit gout dan arthritis
✔membantu mengurangkan kolestrol dalam badan
✔membantu merawat kencing kotor
✔membantu melancarkan peredaran darah, urat saraf & hormon

Cara Pengambilan :
✔Campurkan 3ml Sole ke dalam satu gelas air mineral / air kosong & minum pada waktu pagi semasa perut kosong
✔Campurkan 5ml lagi ke dalam air minuman 1.5 liter untuk diminum sepanjang hari
✔Boleh diminum selalu kerana penggunaan kerap tidak memberi kesan sampingan

Produk : Garam Masakan
Harga : RM 19.00/unit
(excluding postage fee)

Produk : Rindu Cafe
Harga : RM 40.00/box
(excluding postage fee)

Jika berminat untuk tempahan, boleh terus contact kami melalui :-
Terima kasih kerana sudi luangkan masa korang membaca entry kami kali ini...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Monday, June 1, 2015

SERUNDING KELATE & POPIA MINI QM-M

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kami nak hebah-hebahkan kepada semua berkaitan dengan produk kami yang akan & semestinya HOT..HOT... & HOT sepanjang bulan Ramadhan & Bulan Syawal ni. Korang boleh direct order dari kami. Tiada orang ketiga, ke empat atau ke sepuluh ribu pun...
Harga??? Insya Allah mampu milik untuk diri kami & korang juga... Ini adalah perniagaan dari keluarga juga so kami mampu semampu bagi harga yang korang juga mampu...

SERUNDING KELATE.

SERUNDING IKAN :-
100 gram : RM 6.00
500 gram : RM 30.00
1 Kg : RM 55.00

SERUNDING DAGING :-
100 gram : RM 8.00
500 gram : RM 35.00
1 Kg : RM 65.00

SERUNDING AYAM :-
100 gram : RM 8.00
500 gram : RM 35.00
1 Kg : RM 65.00

Serunding kami adalah 100% handmade dari orang kampung KELANTAN!!! Memang 100% original... 100% tahan sampai 3-4 bulan. Juga 100%  dap...dap...SEDAPPPP!!!!
Ini bagi korang yang masih tercari-cari apa idea & pilihan lain kalau time puasa atau bersahur nanti korang RASA MALAS, TAK LARAT, TAKUT TAK SEMPAT MASAK... bagi student lak yang nak cari PENAMBAH SELERA time berbuka puasa & bersahur, sesiapa yang nak ada FEEL OLD SCHOLL atau nak MENAIKKAN SELERA time makan ketupat/lemang bila Hari Raya nanti... Inilah jawapannya... SERUNDING IKAN/AYAM & DAGING dari kami...
 
POPIA MINI.

POPIA MINI (isi : serunding ikan)
500 gram : RM 15.00
1 Kg : RM 30.00

Popia Mini ni kami memang handmade sendiri. Memang 24jam mengadap siapkan popia mini ni. Nak siapkan 1 balang (500 gram) pun makan masa 1 hari... Tapi kalau nak habiskan 1 balang tu confirm 1/2 jam pun tak sampai sebab sedap & rangup sangat!!
Demi menjaga kualiti produk POPIA MINI kami ini, kami menyediakan packing dalam balang plastik sahaja. Tiada request untuk nak kami packing dalam plastik tau. Nanti kalau kami pos menggunakan plastik sahaja, bila sampai kat korang alamatnya nanti pecah berderai... Takkan korang nak makan serbuk je kot...hehehehehe

Ada satu lagi produk kami still in progress. Gambar tak dapat ambik lagi. Insya Allah coming soon... Kami berusaha untuk pelbagaikan lagi produk kami. Tetapi kami tetap offer dengan harga MAMPU MILIK & berbaloi untuk kedua-dua pihak...

Sebarang tempahan, boleh terus contact kami melalui :-
Page FB : QasehMuslimah.Munirah 
WhatsApp : 011-2427 4941

*** Harga yang di pamerkan tidak termasuk postage fee.. Ini kerana jika JUMLAH BERAT pembelian korang bawah 1 Kg, maka pihak kami akan menggunakan khidmat POSLAJU. Jika JUMLAH BERAT pembelian korang 1 Kg & ke atas, pihak kami akan menggunakan khidmat company COURIER yang menawarkan charge terendah tetapi masa penghantarannya yang terbaik!!!!


Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page