Tuesday, November 24, 2015

Sweetnya...Couple Pillow

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua....

Apa khabar semua customer & followers kami. Cuaca sekarang ni semua sedia maklum kan...? Kami di Ipoh pun sama juga, kalau tidak hujan pada pagi hari maknanya petang sampai ke malam. Alhamdulillah, hujan rahmat. Bak kata mak abah kami, "Alhamdulillah hujan turun, tak payah siram pokok bunga. Sejuk bumi Allah s.w.t ni.."

Untuk entry kali ini, kami kena taip laju-laju sebab takut petir + guruh pulak. Sekarang ni tengah hujan di kawasan rumah kami. Kalau hujan lebat + petir + guruh, CONFIRM kami akan off internet rumah. Risau... hehehehehe...
Ramai yang bertanyakan kami harga & design COUPLE PILLOW... Ini kami share dengan korang antara customer kami yang menempah COUPLE PILLOW dari kami. Moga dapat mencetus idea untuk korang juga.

COUPLE PILLOW untuk customer kami. Simple dan sweet!!! Semuanya adalah idea & request dari customer kami sendiri. Korang, bila lagi???

Ini semasa proses menyiapkan COUPLE PILLOW untuk RIN. Di sebabkan saiz pillow ini agak besar dan admin ni agak comey so pada mulanya admin agak susah nak sesuaikan posisi menjahit. Then lastly bila dah dapat rentaknya, Alhamdulillah terbentuklah pillow pertama ni...

Koleksi : COUPLE PILLOW
Kod : PL011115
Tulisan : RIN (Baby Blue) / LO (White) / 23.8 (Blue)
Hiasan : Bentuk hati (Red) / Kartun & Awan (White)

Ini pula proses menyiapkan COUPLE PILLOW yang satu lagi. Sweet kan??? Sebelah sana mengintai sebelah sini... Chewahhhh!!!!! 

Koleksi : COUPLE PILLOW
Kod : PL021115
Tulisan : SHAH (Baby Blue) / VE (White) / 23.8 (Blue)
Hiasan : Bentuk hati (Red) / Kartun & Awan (White)

Ini pula wajah keriangan customer kami setelah menerima COUPLE PILLOW dari kami. Alhamdulillah, beliau happy sangat!!! Korang jangan jealous pula, boleh terus je ORDER dari kami sepertimana customer kami ni buat... Prosesnya senang je...

Semoga hasil jahitan kami ini mendapat tempat di hati semua customer & followers kami. Jika korang still tak confirm macam mana nak membuat tempahan mahupun melayangkan 1,2 soalan, korang boleh terus contact kami melalui :-

WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Thursday, November 19, 2015

Car Charm Katak Keroppi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Apa khabar semua? Kami mencuri masa sekejap untuk update Blog kesayangan kami ni. Kebetulan hari ini nak pos order customer, so kita berhenti jahit separuh hari...hehehehehe...
Untuk hari ini kami nak share dengan korang koleksi CAR CHARM kami. Memang cute, comel sangat... Semua orang suka kot design ni... Jom kita tengok...

Car Charm Katak Keroppi in the house!!!! Memang comel giler... Inilah katak paling cute & comel kat dunia tau... Bahagian hadapannya macam ni. Kami tambahkan & serikan dengan susunan butang berwarna. Kain ribbon pula kami menggunakan ribbon lembut.
 
Ini pula adalah pandangan sebelah belakang Car Charm Katak Keroppi request by Nurul Amalina ni. Korang tak berminat ke??

Koleksi : CAR CHARM
Kod : CC011115
Hiasan : Katak Keroppi / Butang berwarna
Tulisan : NURUL's CAR (Green Leaf / Hijau Lumut)
Ribbon : Pink

Semoga hasil jahitan kami ini mendapat tempat di hati semua customer & followers kami. Jika korang still tak confirm macam mana nak membuat tempahan mahupun melayangkan 1,2 soalan, korang boleh terus contact kami melalui :-

WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Saturday, November 14, 2015

Headband untuk Puan Nazalea.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Alhamdulillah, dapat lagi peluang masa & tenaga untuk update Blog kesayangan ramai ni...hehehehe... Sekali sekala nak up diri sendiri... hhehehehehe...
Kami sebenarnya ada duty yang menunggu. Nak kena siapkan order CASING TISU KOTAK, CASING MUG & PILLOW untuk customer kami tapi kami nak release kepala kejap pagi-pagi ni sebelum start buat kerja.
Ramai ibu-ibu di luar sana yang order pelbagai jenis headband samada mengikut pattern biasa kami ataupun request dari mereka sendiri. Kami amat berbangga di beri peluang untuk expose kemahiran kami. So, hari ni kami nak share lagi dengan korang tempahan headband yang kami terima dari Puan Nazalea.

Koleksi : Headband 
Kod : HB011115
Tulisan : AYESHA (Turquoise/Light Pink)
Hiasan : Bunga Melur 3 layer (Smokey Pink/Yellow)
Getah Headband : Merah

Koleksi : Headband
Kod : HB021115
Tulisan : Qisyah (Smokey Pink/Black)
Hiasan : Bunga Mawar 3 layer (Purple/Grey/Baby Blue)
Getah Headband : Purple

Cantik kan? Sebenarnya manjahit headband ni agak complicated & menuntut kesabaran yang tinggi juga. Maklumlah nak kena setting saiz bunga & tulisan, then kami kena jahit semuanya sekali... Penat jugalah kepala & badan. Tapi bila dah siap, rasa berbunga-bunga pula..
Kalaulah kami ada rezeki anak perempuan, memang koleksi headband antara yang paling banyak untuk puteri kami tu...hehehehehe... 

Semoga hasil jahitan kami ini mendapat tempat di hati semua customer & followers kami. Jika korang still tak confirm macam mana nak membuat tempahan mahupun melayangkan 1,2 soalan, korang boleh terus contact kami melalui :-

WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Wednesday, November 11, 2015

Wrislet Felt Craft

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, kami di beri kesempatan & peluang untuk update Blog kami ni. Untuk akhir tahun ni kami busy sangat sebab nak merangka projek akhir tahun & projek tahun depan. Tambahan lagi OFFER koleksi handbag sedang berlangsung sekarang ni, lagi busylah kami... Alhamdulillah, itu semua rezeki dariNya...

Untuk entry kali ni kami nak share WRISLET FELT CRAFT dari koleksi kami. Memang simple je sebab customer just nak simple & plain... So, ada request customer, kami siapkan dengan penuh gaya & canggih!!!
Ini antara bahan-bahan yang di perlukan...hehehehehe...

Seronok sebenarnya jahit Wrislet ni. Sebabnya bila siapkan Wrislet ni dalam kepala dah fikir & plan macam-macam. Nak jahit handbag la, backpack la... Tapi sampai sekarang ni pun tak tertunai lagi plan tu sebab sibuk siapkan tempahan customer...


Pandangan dari side depan


Pandangan dari side belakang pula.

Koleksi : Wrislet
Kod : W011115
Warna : Dark Brown/Black
Ruangan : 1 zip / 2 ruangan dalam


Ini pula adalah zoom kami sediakan untuk korang skodeng apa kelebihan Wrislet kali ini. Berapa besar ruangan dalam. Anggaran saiz Wrislet ini.
Amacam, ada yang berminat ke? hehehehehhe... 

Korang juga boleh request saiz Wrislet korang. Harga depend pada saiz, design, hiasan & kuantiti tempahan korang. Insya Allah kami tawarkan koleksi mampu milik untuk semua customer & bakal customer kami...

Semoga hasil jahitan kami ini mendapat tempat di hati semua customer & followers kami. Jika korang still tak confirm macam mana nak membuat tempahan mahupun melayangkan 1,2 soalan, korang boleh terus contact kami melalui :-

WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page