Monday, December 12, 2016

Selamat Menyambut MAULIDUR RASUL

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...





Thursday, September 8, 2016

Salam Aidiladha...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Selamat Menyambut Hari Raya 
Aidiladha...

Kepada semua sahabat & keluarga kami
Dan juga yang mengenali kami...

Kepada yang balik kampung tu, jangan lupa dahului dengan membaca AlFatihah, Ayat Qursi & 2 Kalimah Syahadah serta membaca doa naik kenderaan... Semoga sepanjang perjalanan kita semua dipelihara, dijaga serta di lindungi olehNya.. Amin...

Wednesday, August 31, 2016

Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 59 buat semua rakyat Malaysia!!!!
Berbangga & bersyukurlah dengan apa yang kita nikmati sekarang...
Peliharalah kemerdekaan & keamanan ini bersama-sama...


Monday, August 29, 2016

Statistik 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Kenapa pula kami share statistik Penduduk Malaysia ni ek?
Saja je... Sebagai ilmu tambahan semasa...

Sunday, August 28, 2016

Gold Medal 100m Paralympics DOHA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Tahniah kepada Pemenang PINGAT EMAS 100m Paralympics DOHA 


 

Semoga beliau pun mendapat ganjaran sepertimana pemenang pingat PERAK & GANGSA Sukan Olimpik baru-baru ni...

Erm...rasa-rasanya pemenang pingat EMAS boleh dapat RM 1juta kan...

Harap-harap mereka tidak di sisihkan...
Malaysia ku...
 
 
GOOD LUCK kepada semua pejuang PARALYMPICS 2016...
Semoga kepulangan kalian membawa balik 1001 kejayaan...





Wednesday, May 11, 2016

Wordless Wednesday

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Jika korang ada sebarang pertanyaan/tempahan berkaitan dengan koleksi dan produk kami, boleh terus hubungi kami melalui :- 
WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
  • Jubah/Blouse/Blazer
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Tuesday, April 26, 2016

Face Shape GUIDE for Glasses

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Dah lama tak update Blog, so 1st entry ni kami nak share dengan korang tips/panduan ni. Memandangkan kami pun pakai glasses so tips/panduan ni pun amat berguna buat kami. Daripada bazirkan info macam ni, lebih baik kami simpan & share kan dalam Blog comey kami ni...







Di harap dapar membantu korang juga dalam memilih bentuk cermin mata yang bersesuaian dengan korang!

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Sunday, March 27, 2016

Keychain LOVE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, kami panjat kesyukuran kepadaNya kerana masih lagi di beri peluang pada hari ini untuk terus hidup! Amin...

Entry kali ini kami nak share tentang tempahan dari repeat customer kami. RINA EDORA!! Kau ado??? Alhamdulillah, dia repeat order lagi. Happy sangat kami. Semestinya pihak kami layak mendapat pengiktirafan ini... Chewah!!! Macam menang trofi pula kan...hehehehehe

Customer kami ni order 3 unit keychain LoVe! 
Memang majoriti customer kami suka sangat dengan keychain LoVe kami. Kenapa ek? Tak payah fikir sangat, yang penting customer puas hati...

Koleksi : Keychain LoVe
Kod : KC040216
Tulisan : RINA
Hiasan : Bunga Kristal / Love (Pink)

Koleksi : Keychain LoVe
Kod : KC050216
Tulisan : AZIE (Dark Purple)/SAL (Black)
Hiasan : Button (Purple)

Koleksi : Keychain LoVe
Kod : KC060216
Tulisan : Mira (Yellow) / Ira (Green Leaf)
Hiasan : Button (Pink)

Cantik kan? Kami sendiri pun belum berkesempatan lagi untuk siapkan keychain untuk diri sendiri! Customer di dahulukan...
Walau apa sekalipun, kami bangga dengan pencapaian kami sekarang. Biapun tidaklah semewah & selaris macam business peniaga lain tapi sekurang-kurangnya hasil dari perniagaan kami ini dapat menampung beberapa perbelanjaan kami samada secara sengaja ataupun secara tidak sengaja. Alhamdulillah...

Jika korang ada sebarang pertanyaan/tempahan berkaitan dengan koleksi dan produk kami, boleh terus hubungi kami melalui :- 
WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
  • Jubah/Blouse/Blazer
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Monday, March 7, 2016

iniblogke Mac16 bloglist

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

http://iniblogke.blogspot.my/2016/02/iniblogke-mac16-bloglist.html#.Vt1gxuYrqkk

Jom pakat-pakat join & support GiveAway dari 

Sambil-sambil join GiveAway ni..
Sambil-sambil kita tambah & perluaskan lagi sahabat Blogger kita...

Tarikh tutup : 14 Mac 2016

Monday, February 29, 2016

Brooch Craft!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, ada peluang lagi ngadap Blog ni walaupun hari-hari kami agak busy kebelakangan ini. Dah lama jari-jemari ni tak buat Brooch samada dari Felt ataupun Kain Cotton! Dan hari ini kami nak share dengan korang semua antara tempahan Brooch yang kami terima dari Rina Edora...

Koleksi : BROOCH
Kod : BR010216
Hiasan : Bunga Kristal
Material : Felt (Green/White)

Koleksi : BROOCH
Kod : BR020216
Hiasan : Bunga Kristal / Mutiara
Material : Kain Cotton.

Nampak tak kesenian sesebuah brooch kraf ni? Siap boleh customize mengikut warna kesukaan kita lagi tau...

Buat pengetahuan semua, kami juga jual secara borong semua Brooch ni samada menggunakan material Felt ataupun cotton. Secara runcit macam ni pun kami jual tapi rugilah kalau beli sikit. Kalau beli banyak, harga lebih rendah. Siap korang boleh buat jualan lagi tau...

Saje nak ambil gambar banyak-banyak! Nak bagi korang jealous..hehehehe...

Yang ni dah siap packing untuk di poskan.

Bila letakkan sekali macam ni, nampak cantik pula mainan warna tu kan. Nampak menonjol! Sebab itulah kami ambik gambar ni...hehehehehe...

Jika korang ada sebarang pertanyaan/tempahan berkaitan dengan koleksi dan produk kami, boleh terus hubungi kami melalui :- 
WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
  • Jubah/Blouse/Blazer
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

Friday, February 26, 2016

Salam Jumaat

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
Salam Jumaat semua...
 
Jika korang ada sebarang pertanyaan/tempahan berkaitan dengan koleksi dan produk kami, boleh terus hubungi kami melalui :- 
WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
  • Jubah/Blouse/Blazer
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page
 
 
 
 

Wednesday, February 24, 2016

Wordless Wednesday

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Sekadar peringatan untuk diri sendiri dan 
share kepada sahabat semua...

Tuesday, February 23, 2016

Order dari Nurul Amira

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Ambil feel & semangat untuk ber crafting balik dengan lebih aktif! Buat pengetahuan semua, pihak kami still lagi mengambil tempahan Felt Craft selain tempahan barangan lain seperti :-
  • Handbag/Backpack
  • Jubah / Blouse / Blazer / Skirt Labuh
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Produk Cathy Choo 
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
  • Jubah/Blouse/Blazer
Amacam, banyak tak produk & koleksi kami? Demi sesuap nasi.. Kami cuba berikan yang terbaik dari yang terbaik, bukannya cincai je. Kami pentingkan keberkatan dalam sumber rezeki kami...
Entry hari ni kami nak share antara order yang selamat kami terima & siapkan yang di tempah oleh Nurul Amira!

Koleksi : Keychain LoVe
Kod : KC010216
Tulisan : QILLA (Purple/Mud Green)
Hiasan : Love (Light Pink/Pink) / Button (Yellow)

Koleksi : Keychain LoVe
Kod : KC020216
Tulisan : HANNIES (Turquoise)
Hiasan : Love (Pink/Cherry)

Koleksi : Keychain Bantal Panjang.
Kod : KC030216
Tulisan : QILLA (Pink)
Hiasan : Bunga Melur (Yellow)/Button (Purple)

Koleksi : Handband
Kod : HB010216
Tulisan : AISYAH (Black)
Hiasan : Bunga Melur (Purple/Blue)

Alhamdulillah, walaupun Felt Craft ni tidak semeriah dulu tapi tempahan tetap ada setiap bulan. Rezeki dari Allah s.w.t kan, kita perlulah bersangka baik dan sentiasa bersyukur kepadaNya.

Jika korang ada sebarang pertanyaan/tempahan berkaitan dengan koleksi dan produk kami, boleh terus hubungi kami melalui :- 
WhatsApp : 011-2427 4941
Email : qasehmuslimah.munirah@gmail.com

Jangan lupa juga, kami di QM-M telah membuka tempahan sepanjang tahun bagi produk QM-M DELICIOUS TASTE kami. Korang boleh hubungi kami menerusi talian di atas juga... Link entry yang lepas kami QM-M Delicious Taste

Antara produk QM-M DELICIOUS TASTE kami adalah :-
  • Puding Gula Hangus
  • Apom Gula Hangus
  • Puding Kastard Koktail
  • Kek Choc Kukus / Cup Cake / Kek Mini
  • Popia Mini Gulung
  • Kuih Siput
  • Popia Mini Nestum
  • Serunding Kelantan (Daging/Ayam/Ikan)
  • Flavo Choc
  • Slurp Taste
  • Roti Jala
  • Jubah/Blouse/Blazer
Selain itu, kami di QasehMuslimah-Munirah juga ada menjual produk-produk lain seperti :-
  • Handbag / Backpack
  • Produk Cathy Choo
  • Produk Stevia Sweetener
  • Produk Qaseh Gold
  • Tudung Bawal / Shawl
Lastly, terima kasih atas kesudian korang baca entry kami kali ini. Jangan lupe singgah lagi & shopping bersama kami...
enjoy shopping & crafting with us...

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page